Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O tom, že se s poctivostí přece jen nejdál dojde... Hlavními hrdiny pohádky jsou dva dráteníci, dnes zaniklá profese, při níž muži putují krajem a vyspravují kameninové hrnce selkám a podobně. Starší z nich, Jura, se snaží nějakou zlatku přivydělat všelijak jinak než poctivou prací, zatímco mladší Martin je poctivec od kosti a pracant k pohledání. Setkáme se také s chudým Vojtou, který chytá ptáky, krásnou a bohatou Eliškou a loupežníky, ale hlavně pochopíme, že nejdál se v životě dojde s poctivostí. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

otík 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem velmi zklamán. I přes malou minutáž film od poloviny nudí, pořád se jen čeká, co se vyklube ze Zahajského, až nakonec zjistíme, že i když mu třeba hlavní hrdina věřil, přesto to byl podvraťák. Prachař ve své roli celkem obstál, ženy jsou jen do počtu a aby vyplnili kostýmy. Jinak jejich postavy jsou naprosto nevýrazné. Navíc humor nulový a výprava průměrná. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Předně to není pohádka, ale spíše podivné psychologické drama, kde se každý, ale skutečně každý chová jako idiot. Jura v podání Zahajského nemá žádný důvod vracet se k líným a zjevně imobilním loupežníkům, a kdyby zdrhl za kopečky domů ke svým kopečkům, k čemuž má milion příležitostí, nic by se mu nestalo. Líní loupežníci jsou v podstatě jen bezďáci, kterým se nechce makat a celé dny proleží na jednom místě. Malý kluk pomocí svého ptáka - tuším vrány, aby nedošlo k mýlce, taky krade, ale do zlodějů nadává Jurovi. A mladý dráteník se zamiluje na první pohled do nějaké dcery bohatých obchodníků a ona do něho. Ještě je tu vychovatelka, která zakazuje mladým polibky, ale loupežníkům snaživě radí, kde je ještě schované stříbro! Konec je totální maglajz - bohatá dceruška si samozřejmě bez svolení rodičů vezme chudého dráteníka, který překvapivě dostal všechny loupežníky (jeden proti čtyřem a ani jeden z nich se nebránil!) a toho malého kluka adoptují! WTF?! A vyznění? Asi když už kradete, dělejte to s dobrým úmyslem. Jinak jsou zde ještě zcela zbytečné scény s hostinským, kde také lidé podivně vycházejí a vcházejí do hostince, ale to už nemá smysl komentovat. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Zahajský svého bezcharakterního zmetka hraje dobře, ale to je proklatě málo. Jinak se totiž vůbec nic nestane takže se nudíme. 50% ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pohádka na průměrné úrovni, ani taková, ani maková. Jako velké plus je snad pan Donutil a pan Zahájský, ale celkově prostě nic moc. ** A PŮL ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kdyby pohádka přispěla u dětí k otázce, co nebo kdo byl dráteník, taky dobře. Studiová pohádka by měla ty nejmenší učit, že s poctivostí se nejdál dojde. Škoda, že v našem světě a státu už to tak nějak přestalo platit dávno. Jde o jednoduchou pohádku, v níž Martin je naivní a důvěřivý a moc se mu to nevyplatí. Nakonec ale loupežníky přemůže a zaslouží si lásku krásné Elišky. No, jak už to v pohádkách chodí. Pravda, některé postavy se chovají nelogicky, ale při slušném obsazení se jim to dá i odpustit. Navíc sem tam zazní i slušná písnička... Nenáročná pohádka pro deštivé odpoledne. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama