Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a začne na vlastní pěst stavět sirotčinec v místě, jež ho nejvíce potřebuje – v samém středu teritoria ovládaného krutou Armádou Božího odporu, která verbuje do svých řad malé chlapce. Sam si však brzy uvědomí, že aby zachránil co nejvíce dětí, sirotčinec nestačí. Začne organizovat ozbrojené mise hluboko do území nepřítele, kde zachraňuje unesené děti.

Skutečný příběh Sama Childerse, drogového dealera, který se rozhodl od základu změnit svůj život a našel poslání jako zachránce tisíců unesených a osiřelých dětí ve válkou zmítaném Súdánu. Roli Childerse, zakladatele humanitární organizace Angels of East Africa, skvěle ztvárnil Gerard Butler. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (379)

castor 

všechny recenze uživatele

Nejprve byl drsňák a smažka, který seděl, zatímco doma na něj čekala manželka striptérka, pak byl drsňák, který za pár okamžiků objevil Boha, nakonec byl drsňák, který se rval za zubožené súdánské děti. Marc Forster léta platí za režisérského chameleona, úspěšně střídá žánry a styly, hlavně mi udělal nesmírnou radost svou ponurou prvotinou Plesem příšer. Jeho předposlední příspěvek se bohužel pohybuje v dost mělkých emocích a velkohubém kázání v kostele. Top Gun svého času platil za náborovou propagandu, která byla za oceánem po promítání v kinech nadmíru úspěšná, tenhle Kazatel s hromovým hlasem zase může podpořit verbování do církve. Tak či onak, výsledek je sporný. Hlavní postava bere své rodině veškeré úspory, aby zachránil stovky sirotků v zemi plné bezpráví, kromě zednické lžíce bere do ruky i bazuku, tu a tam někoho odkrouhne, postaví další lajnu cihel, aby vzápětí sejmul další skupinku „těch zlých“, vrátil se do Států, vzal další peníze a prodal prosperující firmu, aby dítka mohla výskat radostí nad novými houpačkami. Nevěřil jsem. Pateticky podaná látka, která je nesmírně zdlouhavá, má řadu zvláštních a nechtěně úsměvných momentů (dospívající dcera v posteli požádá taťkova smažkoidního kamaráda o pusu na dobrou noc) a předkládá téma, které rozhodně má co říct, jenže už tu mnohokrát bylo zpracované mnohem mnohem lépe!! ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Cinema City Anděl - Název filmu může trochu vzbuzovat dojem, že to bude nějaká pakárna (střílečka). Pokud ale člověk dokouká snímek až do úplného konce, tak si řekne, že se rozhodně nejednalo o špatný film. Butlera mám rád, je to sympaťák a jeho role se mi líbila. Uznávám, že některé scény mohou vyznít moc americky (už jenom přeměna gangstera na člověka, který pomáhá chudým dětem) a promlouvání k bohu je trochu přehnané, ale pokud si člověk připomene, že je to podle skutečné události, vyzní mu to trochu jinak. Skutečné záběry opravdového Sama Childerse na úplný závěr rozhodně potešily a celý film pěkně dokreslily a završily. Zkrátka jsem čekam mnohem horší film, takže jsem byl ve finále mile překvapen. Jenom by v tom kině mohli ubrat tu klimatizaci :) 80% (with J.) ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Marc Forster, který se převážně soustředí na citlivá dramata (výjimku tvoří zatím poslední Bondovka) se rozhodl zpracovat silné téma těžkého života obyčejných občanů v Africe zmítané krvavými masakry, očima tvrdého motorkáře, který se díky jedné návštěvě kostela rozhodne v této nehostinné zemi a situaci postavit sirotčinec, zabít všechny zlé černochy a polemizovat o smyslu života. Zní to naivně a pateticky a takový je i celý film a výsledná režie, kterou Fosrster vyloženě nezvládá a dokazuje, že není takový talent, jak se původně zdálo. Příběh je patetický až hanba ale má tu výhodu, že se ohání titulem "podle skutečného příběhu", který si však tvůrci upravili k obrazu svému. Každopádně ani to film nezachrání a pro diváka tak zbude velkohubá, natahovaná nuda se špatnými herci, ještě horším scénářem a úplně nejhorší režií. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já na takový filmy slyším. Radši tady vůbec nebudu číst některý názory nebo bych se zase poblil. V každým případě se mě v souvilosti se zeměmi třetího světa "líbí" jak se říká "svět by s tím měl něco dělat ". A kdo je jako svět ?? Co to je za pitomou alibistickou větu ? Svět to jsem já, to si ty, každej máme nějakou možnost něco dělat, nějak aktivničit, ale většinou to jako v mém případě končí naklepáním nějakýho textu do klávesnice, kde jakože jsem obeznámen se všema těma prasárnama co se dějí v Sudánu a v mnoha dalších zemí a jdu si načít lahváče. Jasně jsou tady mezi náma frajeři jako květula, charlosina, phillipa, který v rámci svých možností nekecaj, ale snaží se reálně pomoct, ale většina z nás polituje, odsoudí a pak jde hledat na net novej typ mobilního telefonu s tím, jak je ten život těžkej, protože když si koupí mobil už nezbude na tablet. Takže mě je úplně u prdele jestli ten film nebyl eňoňuňo, protože stačí když slyším "přinutili mě zabít vlastní mámu" a je jasno, víc takovejch filmů a víc takovejch vět, protože ne každýho na týhle plantě bolí fakt, že nemá novej typ mobilu. A že to přece všichni víme ? No a co pak dál ? Nic, je nám to vlastně u prdele. Gerard u mě tady tím filmem stoupnul hodně vysoko v ceně. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tvorca majstrovského Plesu príšer sa dal na vieru v Boha a prišiel o rozum. Ale srdce mu zostalo - jeho film mi pripomenul Stoneov World Trade Center - prosto, pateticky podaná látka o utrpení nevinných a o tom, že si musíme pomáhať. Naivná prvoplánovka pre priemerných Američanov, nachádzajúcich útočisko v Biblii. Scény kázania o Bohovi, ktorých je tu viac než v dokumente o Pápežovi, ateistický divák nestrávi a devalvujú mu zážitok z filmu. Keď po nich kazateľ Butler preberá do rúk brokovnicu, síce zdvíha zábavnosť filmu, ale zdramatizovanie už nepôsobí presvedčivo. Tretiu hviezdičku dávam za pestrý a exotický soundtrack, ktorý som mal dopredu napočúvaný, takže mi spríjemnil sledovanie; a za to "veľké srdce" pre africké decká. Byť väčším cynikom, ani by som na ňu nepomyslel. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Fotografie, ktoré ukazuje Sam (Gerard Butler) bankárovi vo chvíli, keď sa snaží získať úver, sú skutočnými fotografiami zhotovenými Samom Childersom v Sudáne. Vidieť ich tiež počas záverečných titulkov. (MikaelSVK)
  • Hudbu k filmu nahrál Slovenský symfonický orchestr. (=woody=)
  • Sam Childres dodnes aktivně bojuje v Súdanu proti povstalcům. (Pulos)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Gerard Butler loví únosce

Gerard Butler loví únosce

12.08.2011

Když chcete v Americe udělat z knížky bestseller, ještě před publikováním prodáte filmová práva a zajistíte, aby s případnou adaptací bylo spojené nějaké zvučné hollywoodské jméno (které si za to dá… (více)

Forsterův kazatel s kulometem

Forsterův kazatel s kulometem

11.05.2010

Nejlepší na tom je, že jde o pravdivý příběh. Gerard Butler si ve filmu Marca Forstera Machine Gun Preacher, jehož natáčení startuje v létě, zahraje skutečně žijícího Sama Childerse, který žil kdysi… (více)

Reklama

Reklama