Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život a zmar velkého talentu divadelníka Petra Lébla. Jedinečné dokumentární záběry doplňují svými vzpomínkami P. Čtvrtníček, R. Holý, I. Janžurová, J. Ornest, F. Topol, I. Vyskočil a další (2000)... Divadlo bylo jeho osudem. Od patnácti let působil v amatérském divadelním souboru JELO nejen jako režisér, ale i jako herec, výtvarník a scenárista. Od samého počátku se projevoval jako mimořádný režisérský talent. Několikrát se marně hlásil na FAMU, nakonec byl přijat na DAMU, kde studoval obory režie, scénografie a autorské herectví, školu ale nedokončil. Dva roky po revoluci rozpustil svůj amatérský soubor a stal se režisérem na profesionálních scénách, nejprve v Divadle Labyrint, poté v Divadle Na zábradlí, kde byl uměleckým šéfem. Zde zažil svou vrcholnou éru. Svůj život ukončil dobrovolně ve 34 letech. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásný dokument o jedné z nejvýraznějších osobností českého divadla. Dokument, ve kterém se vzpomíná, ale zároveň obsahuje zajímavé záběry ze zkoušek, rozhovory paní Sommerové s Petrem Léblem o lásce, životě a smrti, i ukázky představení, která jsou již dávno minulostí. Pan Lébl byl charismatická, talentovaná a pracovitá bytost. Naprosto chápu, že jeho odchod zarmoutil velké množství lidí. Vzpomínají na něj s láskou, úctou a s úsměvem. A já se konečně vrhám na knihu Radky Denemarkové. Chci se dozvědět ještě víc.. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument jsem našel v archivu České televize a nedávno ho po půlnoci opakovala Čt Art. Po 20 letech se na dokument lze dívat zcela jinou optikou. A je tu vyloženě divácká detektivní linka, proč se vlastně herec zabil. Je zde hodně divadelních ukázek, které mě nijak nezaujali. ()

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poprvé jsem tento dokument spatřila na vrcholu puberty a ohromně mě tehdy zatížil. Ihned potom jsem si přečetla knížku Radky Denemarkové a část mojí duše tím napořád potemněla. Ale podařilo se mi, na což jsem velmi pyšná, obklopit ten stín prosluněnými loukami a přemýšlím teď o tom jako o vzrostlém tmavém stromu. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděla o smrti Petra Lébla, tak se mi na chvíli zastavilo srdce...Dokument je neuvěřitelně opravdový a silný...Viděla jsem v jeho očích, tak obrovský smutek, až mi bylo těžko u srdce...Proto naprosto chápu, že udělal to, co udělal...Čím větší smutek a bolest duše, tím více se člověk směje...Kdo to nezažil, nepochopí...R.I.P. Petře Léble...Jednou se potkáme v nebi...Za mě 100% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama