Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nathanaelovi bude brzo sedm, ale pořád ještě neumí číst. Když mu jeho teta Eleanor odkáže svou knihovnu, která má stovky knih, je Nathanael velmi zklamaný. Každý z příběhů ale přinese úžasné tajemství: když padne noc, postavičky – roztomilá Alenka, Zlá víla, Kapitán Hook – vystupují z knížek. Musí varovat Nathanaela, že jsou ve velkém nebezpečí a hrozí jim, že navždy zmizí. Aby zachránil své malé přátele a jejich příběhy, vydává se Nathanael, zmenšený Zlou vílou na jejich velikost, za dobrodružstvím. Statečně se postaví mazanému Pictouovi, obrovskému krabovi i Hladovému oku. Dokáže včas přečíst zaklínací formuli, aby všechny postavičky zachránil? V originální verzi namluvili postavy slavní francouzští herci, například Jeanne Moreau, Pierre Richard, Denis Podalydès a další... (Anifilm)

(více)

Recenze (9)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Knižní postavy oživené a pospolu žijící, chlapec se zjeví, je zachraňující... Nu, funguje to, jenže ne dostatečně, animace je sice moc krásná (pro mě osobně je krásné všechno, co mi alespoň trochu evokuje geniální herní Broken Sword), ale příběh má až moc obroušené hrany, buď by to chtělo řádně zákeřného padoucha, nebo mnohem zajímavěji podané knižní postavy. Američani mají Toy story, Francouzi tajemství tety Eleanory. PS: jak zvrhlý by to byl film, kdyby ožili postavy z mé sbírečky, hůůů. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

„Eleanory“? Proč se tedy o ní ve filmu celou dobu mluví jako o Eleonoře? Možná ten, kdo jí „vylepšil“ jméno, krátce předtím poslouchal píseň Eleanor Rigby od Beatles a pak se mu to v hlavě trochu pomotalo... Jinak film to není špatný, má pěknou výtvarnou podobu a hezké, i když nikterak originální poselství. Škoda, že nebyly využity možnosti k vytěžení větší porce humoru, které se nabízely ve scénách, kdy se setkávají postavy z různých pohádek - anebo třeba i z jedné stejné, jako např. když se Karkulka dojemně loučí s vlkem, a ten se ptá: „Byl jsem dobrý zlý vlk?“ -------- V titulcích filmu uvedeno: český název Tajemství tety Eleonory; režie Dominique Monféry. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť animák, ktorý má tak škaredú, tak nesympatickú animáciu ako tento. Netvrdím, že z nej boleli oči, ale niečo tak animačne nesympatické som už dávno nevidel. Ultrazjdenodušené, tie gulaté hlavy, ach jaaj, ako keby to kresilo nejaké decko. Príbeh je našťastie z iného cesta, aj keď dnešného detského diváka asi ľahko neosloví - animované postavičky sú z klasických rozprávkových príbehov (Alica, Pinochio, Červená Karkulka,...), navyše v knižkách a nie v telke, v smartfonoch, na tabletoch, počítačoch. Tvorcovia sa snažili byť až príliš výchovný a boli prvoplánový - ako je to aj v prípade hl. postavičky - dyslektického chlapca, ktorý sa nevie naučiť čítať. Napriek tomu má animák aspoň v prvej polovici dobrú atmosféru a v tej druhej záživnejší dej, preto slabšie 3 hviezdy a teda priemer. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Příjemný animovaný snímek s vhodnou stopáží, který vyniká po obrazové a obsahové stránce, avšak místy je až příliš moc dětinský, s čímž se však musí počítat, protože je tento film primárně určen pro mladé publikum. Námět ohledně kouzelné formule na záchranu kreslených postaviček nebyl nejhorší. Zkrátka film, který nenudí, nenadchne, ale ani neurazí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tajemství tety Eleanor vypráví příběh sedmiletého chlapce Nathanaela, jehož rodiče zdědí starý dům po zesnulé tetě Eleanor. Svému vnoučkovi teta odkáže obrovskou knihovnu, Nathanael je ale zklamaný, protože k četbě nemá chuť a jen s velkými obtížemi zvládá slabikovat. Záhy se ale ukáže, že knihovna skrývá velké tajemství. Obrázky z knih každý večer ožívají. Pokud se ale nevyřkne zaklínadlo, hrozí, že kouzlo pomine a všechny postavičky zůstanou uvězněné ve svých knihách. Chlapec musí podniknout spolu s několika pohádkovými druhy dobrodružnou výpravu na jejich záchranu. Vcelku jde o průměrný a nevýrazný celovečerní animák, který nemá přesah pro dospělého diváka. K většímu dojmu chybí i výraznější zlo v podobě charismatické záporné postavy. Mazaný vetešník, který si na sbírku knih dělal zálusk, je spíš k smíchu a drobné trampoty, které zažívají přátelé na svém putování, nemůžou konkurovat akcí a humorem napěchovaným animákům typu Jak vycvičit draka apod. Celkový dojem: 45 %. ()

Galerie (51)

Reklama

Reklama