Reklama

Reklama

Kuchař v Antarktidě

(festivalový název)
  • Japonsko Nankjoku rjórinin (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kuchára Nishimura nečakane vyberú, aby sa zúčastnil expedície na Antarktíde, konkrétne na tamojšej japonskej stanici Dome Fuji. Muž súhlasí a doma na rok a pol zanechá manželku, osemročnú dcéru a čerstvo narodeného syna. Spolu s ďalšími siedmimi členmi expedície prekonáva rôzne prekážky života v extrémnych podmienkach, v ktorých sa pracne pripravené, vynikajúce jedlo stáva hotovým zázrakom. (Ampi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ne každému sedne tento druh humoru, založený často na WTF scénách, kdy jedna postava hloupě zírá, co provádí druhá postava, ale já jsem naštěstí jedna z těch, komu je japonský humor blízký a kdo se od srdce zasměje. Tohle byla taková pěkná sonda do soužití několika mužů na jižním pólu, kde v celém okolí není nic než sníh a tuhý mráz. Humor se tu snoubil s běžnými situacemi ze života a hlavně s krásnou ukázkou bohatosti japonské kuchyně. Když se k tomu přidá ještě ta špetka nostalgie (konečná scéna, kdy postavy opouštějí prostředí, kde strávily víc než rok života, mi byla tak nějak důvěrně blízká), tak je z toho opravdu hezký snímek. Snad jen stopáž mohla být o něco kratší. (Viděno v rámci Eigasaie 2016.) ~(3,8)~ ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Taková pohodovka z Jižního pólu, kde opravdu nežijí žádná roztomilá zvířátka. Zaměření na japonské jídlo bylo skoro jako reklama na japonskou kuchyni. Jemný humor a chlapské soužití sice z tohoto filmu neudělají žádný supertrhák, ale je to celé takové milé a melancholické, takže těch dvou hodin strávených u filmu nelituji. ()

Reklama

Galerie (14)

Reklama

Reklama