Reklama

Reklama

Praha 1945: Poslední bitva s Třetí říší

  • Rusko Прага 45. Последнее сражение с рейхом (více)

Obsahy(1)

Dne 5. května v poledne vypuklo v Praze povstání. Českoslovenští povstalci postavili barikády. Poslední bitva s Třetí říší právě začala... Dokument přibližuje zásadní momenty povstání a odpovídá na mnohé otázky. Proč bylo zapotřebí vyslat pomoc povstalcům v Praze, když bylo více než jasné, že hitlerovská říše padne nejvýše do dvou týdnů a Praha bude svobodná? Kdo povstání organizoval a dal signál k jeho zahájení? Jakou úlohu sehrála v potlačování povstání armáda generála Vlasova? V dokumentu vystupují jak přímí účastnící květnových událostí tak i členové odboje, sovětští výsadkáři, kteří byli vysazeni na území Československa před vypuknutím povstání, obyvatelé Prahy a váleční veteráni. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Jyrka odpad!

všechny recenze uživatele

Brutální propaganda, a to i přesto, že je to z roku 2005, dost překopávající historii a příliš chválící Rudou armádu, absolutní blbost! 0% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hodně známých věcí, ale i občas také neznámé. Třeba že Praha měla být bráněna stejně urputně jako Berlín. Naštěstí se plány fašistům pos…. ()

Reklama

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

To je opravdu strašné! Totální ruská propaganda vytvořena v roce 2005, kde už se naštěstí nepropaguje komunismus, nýbrž ruští vojáci. Z dokumentu dostaneme pocit, že záchranu Prahy mají na svědomí pouze Vlasovci, ruští partyzáni a Rudá armáda. Dokonce je zde řečeno, že pražští obyvatelé neuměli bojovat. Co se týče událostí v Praze, tak vše je řečeno hrozně skratkovitě. Žádný detail, který by ukázal něco nového. Dalším zhnusením, kterého se mi z tohoto dokumentu dostalo, bylo tvrzení, že Prahu vlastně zachránili ruští partzáni, protože odpalovali železniční spoje, přičemž vidíme známe záběry partyzánů v Bělorusku (!!!). Vůbec většina záběrů vůbec nesouhlasí s místy a dobou. Další perličkou je zamlčení odsunu německé armády podle dohody s ČNR. Chtějí nám namluvit, že RA svedla tvrdý boj o Prahu a s pomocí nepravdivých záběrů se jim to i daří :-D. Posledním hřebíkem do rakve je tvrzení, že tank sestřelený na Klárově měl číslo 25 (!!!!!). To už je jen krásný důkaz amatérismu a fušerství lidí, kteří tento dokument splodili. Jediné co je trochu dojemné jsou vzpomínky ruských obyvatel a partyzánů, ale pořád to jsou ti Rusové!!!! Zpověď nějakého českého bojovníka zde nečekejte. Jen asi 2 čeští historikové, kteří vlastně nic neřeknou.Toto je přesná ukázka toho, jak se dokument nemá dělat - jednostranně. ()

sator odpad!

všechny recenze uživatele

No opravdu to není povedený dokument a myslím že i místy hodně nevyvážený stran informací. Pražské povstání očima ruské sebe-propagace brrrrrrrrrr. To musel koupit Grebeníček... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama