Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

CSSML 

všechny recenze uživatele

Divím se, že film není zařazen mezi romantické. Životopisná složka je ucházející, akční složka je na rozdíl od předchozích Ip Man filmů značně za hranou fyzikálních možností, dramatická zápletka je hodně hloupoučká, ale ta romantická, ta funguje a drží film nad vodou. Je to paradox, chci se podívat na film o bojovém umění, a dostane se mi místo něj rozverného romantického snímku, o němž pohybuji, že by mohl dnes na západě vůbec vzniknout. – „Ten panák mi ublížil, potrestej ho.“ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po uspechu prvnich dvou dilu jsem treti tak trochu cekal. Jenze tohle na ne nenavazuje, naopak se to odehrava dejove pred nima. Coz ale nevadi, takhle vidime Ip Manovo vycvik a vsechno co predchazelo tomu, nez se stal mistrem. Takze jsou tu vlastne takovy dve linie, jednak ta treninkova a pak druha, romanticka, kde se seznamuje se svou budouci manzelkou. Je sice fakt, ze souboju tu je min, nez v prvnich dvou dilech, navic choreografie neni uplne uchvatna a mladej To, kterej nahradil Donnieho neni takovej bezchybnej bijec s kamennou tvari, ale jelikoz se tu vlastne teprve trenuje, tak to k tomu docela dobre jde. Jinak neni moc co resit, slabsi nez prvni dva dily, sem tam nejaky hluchy mista, ale porad skvele natoceny a paradni. Ale na 5* to tentokrat uz nebude. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí jsem byl odhodlán dát 3*, ovšem nakonec přivřu oči a přihodím jednu navíc. Ne, že by se mi třetí pokračování Ip Mana nelíbilo, ale podle mého už je příliš akční a dost by mě zajímalo, jak moc se tvůrci drželi skutečného Ipova života. Postrádal jsem také hudbu Kenji Kawaie, která k předchozím dvěma dílům perfektně pasovala. Donnie Yen mi tu také chyběl, ale náhrada za něj nebyla úplně špatná - vzájemná podoba obou herců je velkým kladem. Z milosti tedy dávám 4*, ale jde opravdu o nejslabší článek trilogie. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Netroufám si nic velkého vytknout. Kung-fu filmy mám celkem rád, ačkoli je nijak závratně nevyhledávám. Kung-fu filmy s Ip Manem mám rád ještě o něco více. Když opomenu stupidní dabing televize Fanda, tak jsem byl velmi potěšen. Příběh je přiměřeně pěkný. Film má tempo a když se ta šikmoočka pořádně pomydlí, tak je na co koukat. Lítá to vzduchem na všechny strany. Každý aspekt filmu má sice silně televizní nádech, ale celkově film nepůsobí až tak zle. Věřím, že v orginálním jazyce by to na slabounké 4* bylo. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Ip Man 3? Robíte si srandu? Tento film nemá s vynikajúcou filmovou sériou o Ip Manovi nič spoločné. Iný režisér, iný hlavný predstaviteľ (trochu podobný, ale nie tak charizmatický ako Donnie Yen), ale hlavne kvalita je úplne niekde inde. Súboje nie sú zlé, no na choreografiu spomínanej série sa nechytajú. Najväčší problém je ale scenár a dialógy, obe pôsobia značne naivne. Akoby to chcelo byť za každú cenu vtipné, niečo ako filmy Jackieho Chana a pritom to chce byť zároveň aj životopisná dráma, lenže tá dramatická linka pôsobí často nechcene úsmevne. Zdá sa, že sa niekto chcel priživiť na úspechu skvelého Ip Mana. Mimochodom, to si fakt všetci tí používatelia ČSFD nevšimli, že toto NIE JE tretie pokračovanie Ip Mana, ale len nejaký bezvýznamný parazit? ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)
  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)
  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)

Reklama

Reklama