Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Problémy dospívání, první lásky, osobní konflikty nepochopení od autorit a to vše nakonec říznuto špionskou tématikou... Už potřetí vynikající kung fu film, tentokrát ze školního prostředí. Moc hezky zpracovaná taková rozpolcenost mezi slušností hlavního hrdiny a mladickou zbrklostí a nerozvážností. Souboje a různé styly bojových umění opět neskonale povedené a co se choreografie týče, prakticky dokonalé. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Netroufám si nic velkého vytknout. Kung-fu filmy mám celkem rád, ačkoli je nijak závratně nevyhledávám. Kung-fu filmy s Ip Manem mám rád ještě o něco více. Když opomenu stupidní dabing televize Fanda, tak jsem byl velmi potěšen. Příběh je přiměřeně pěkný. Film má tempo a když se ta šikmoočka pořádně pomydlí, tak je na co koukat. Lítá to vzduchem na všechny strany. Každý aspekt filmu má sice silně televizní nádech, ale celkově film nepůsobí až tak zle. Věřím, že v orginálním jazyce by to na slabounké 4* bylo. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí jsem byl odhodlán dát 3*, ovšem nakonec přivřu oči a přihodím jednu navíc. Ne, že by se mi třetí pokračování Ip Mana nelíbilo, ale podle mého už je příliš akční a dost by mě zajímalo, jak moc se tvůrci drželi skutečného Ipova života. Postrádal jsem také hudbu Kenji Kawaie, která k předchozím dvěma dílům perfektně pasovala. Donnie Yen mi tu také chyběl, ale náhrada za něj nebyla úplně špatná - vzájemná podoba obou herců je velkým kladem. Z milosti tedy dávám 4*, ale jde opravdu o nejslabší článek trilogie. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jednička i dvojka byly asi lepší a Donnie Yen je prostě Donnie Yen, to se moc plnohodnotně nahradit nedá, každopádně i třetí díl do party je skvělej, s hromadou soubojů a mladej Yu-Hang To, kterej je dobře vybranej, jelikož se fakt hodně podobá Donniemu, se tu bije dobře, i když tu a tam působí trošku neohrabaně. ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý odvar předchozích dvou 5 hvězdičkových dílů. Nemělo to tu šťávu, a to pravé bojové nasazení, navíc mě nesedl hlavní představitel Ip mana, který byl nesympatický. Bohužel musím i poukázat na nepříliš vyhecovyný závěrečný souboj, který vyšuměl do prázdna a nebyl příliš vyrovnaný a víc napínavý, takže zklamání je na místě. 55% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)
  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)

Reklama

Reklama