Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když oznámilo režisérské duo Jaume Balagueró a Paco Plaza, že se rozdělí a každý sám natočí další díl mé oblíbené série REC, byl jsem nadržený jako hydrant. Zřejmě jako každý fanda předchozích dvou dílů, jsem očekával, že se konečně dočkám detailnější rozborky, odkud že se vlastně vzal onen démonický virus, který dal šanci vzniknout dvěma velmi dobrým „zombie“ hororům. Jakožto nepříliš velký fanda tohoto žánru přiznávám, že právě REC série společně s Romerovými díly jsou asi tím jediným, co se mi na něm líbí. Bohužel má očekávání byla až příliš velká a já nakonec spokojený vůbec nebyl. Nebo lépe řečeno tak napůl. Už je mi jasné, kdo z režisérů tahal celou dobu za kratší konec a Plaza mně docela zklamal. Místo prequelu jsme měli možnost vidět jakési volné pokračování, jehož dějová linka probíhala současně s prvním dílem. I to bych dokázal překousnout, jenže jakmile se tvůrce vykašlal na to, co zdobilo jeho předešlé díla a na scéně se objevilo cosi „zdánlivě připomínající komedii“ pocítil jsem jakousi pachuť. Nezbývá mi tak nic jiného, než si počkat s čím přijde Jaume Balagueró. Ruční kamera (přístroj, díky němuž si získali předešlé díly REC mojí přízeň) tu figurovala snad prvních patnáct-dvacet minut a pak se přešlo ke klasice. Samotný úvod byla jedna velká uspávající nuda a protože jsem film poprvé viděl v originálním jazyce (a bez titulků), dostala moje španělština docela dost zabrat. Nezáživné dialogy a dle mého názoru špatný výběr herců (do vedlejších rolí) mě nutil přemýšlet o předčasném vypnutí a udělení čistého odpadu. Naštěstí se posléze o něco zlepšilo, ale i tak jde o nejslabší díl. Ani tentokrát nesmí chybět pořádná dávka akčnosti, kterou od jedničky začali stupňovat. Tentokrát se však do toho všeho přimíchala ještě hutná dávka romantiky a náboženských keců. Co se týká toho prvního, tak tady to bylo ještě v mezích mé přijatelnosti, ale ty duchovní kecy a uvedení zombie do transu si mohl Paco odpustit. Samozřejmě nesmím ani opomenout ony komické prvky, kdy se mělo jednat především o černý humor, ale já se u toho ani jednou nezasmál. Brnění, motorovka a gumovost některých gore efektů ve mně vyvolávali pocit, zda si z toho všeho neudělal Španěl jen obyčejnou prdel. Hodně slabých 50% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Už druhý diel zbytočne všetko vysvetľoval a tak odbúraval desivú atmosféru originálu. Tretie pokračovanie si ide vlastnou cestou, udalosti sa odohrávajú v tom istom čase ako originál, len na inom mieste. Zabehnutý štýl roztrasenej ručnej kamery sa opustí po úvodných 20 minútach a ukazuje filmovejšiu verziu nákazy. Opúšťa sa tým však aj atmosféra (strach z neznámeho tak príjemný v prvom diely) a miesto strachu sa pridáva na dynamike. Celý film ubehne rýchlo, ale človek sa nezbaví pocitu, že je to už len zanedbateľný prídavok do veľkého množstva zombie hororov, ktorý okrem krvavej svadby neukazuje nič zaujímavé. Chcelo to rozhodne viac humoru alebo viac hororu. Ostalo to niekde v strede a nič nie je poriadne. Tak trochu zbytočný film. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příběh vůbec nenavazuje na 2.díl. Po dvaceti minutách filmu plného zdlouhavých dialogů se konečně dočkáme nějaké té zombie. Od této doby mě to docela chytlo, ALE pak přišel velký zlom a to, že po nějaké půl hodině se přestalo točit pomocí Found Footage, což je u filmu s názvem REC hodně velký problém. Potom také to, že zmutovaní lidé chodili jako hlemýždi, vzpomeňme si na REC či REC 2, tam když se objevila nějaká potvůrka tak během mikrosekundy okusovala člověku krk a nebo byla přilepená na kameře. Pro mne určitě hodně velké zklamání. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Rec 3 neukáže nic nového a také nijak neoslní. První dojem byl samozřejmě horší, ten druhý je o něco lepší. Musím uznat, že pár scén je snesitelných, ale oproti předchozím dílům jde o hrstku, která tuto tupou podívanou nemůže zachránit. REC 3 je klišé záležitost a obrovský masakr, který nemá s REC sérií kromě názvu společného nic. Diváka nejvíce zklame odstoupení z Found Footage stylu. Proto by měl jít do filmu s tím, že nejde o Rec 3, ale o typickou zombie podívanou. Pokud bych to bral tak, dal bych 3*, ale jelikož jsem čekal úplně něco jiného a jsem zklamaný a Plaza "zničil" sérii Rec, musím jít s hodnocením dolů.. 4/10 = 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Žiadny prequel, ale skôr resp. film odohrávajúci sa paralelne s jednotkou a dvojkou (v televízore dávajú správy o "istom činžiaku"). Hoci je film mierne odľahčený, určite nejde o žiadnu komédiu. Hoci treba dodať, že atmosféra už zďaleka nie je tak temne kvalitná, ako v prvých dvoch dieloch. Hlavná hrdinka fajn, ale na môj vkus príliš nezaujímavá hlavná zápletka. Útok nakazených na svadbe? Skutočne? No... nič moc. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Třetí díl upustil od ručních subjektivních záběrů prvních dvou filmů a sklidil za to od recenzentů kritiku. (S.U.E.S.)
  • Plagát k filmu pre uvedenie v USA vytvoril Tony Moore, spoluautor komiksu "The Walking Dead". (FromHell)
  • První a druhý díl zrežírovali Paco Plaza a Jaume Balagueró společně. Další pokračování si ale rozdělili tak, že Plaza natočil třetí díl a Balagueró čtvrtý. (karlik4801)

Reklama

Reklama