Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po zásadně jiné trojce,která mi v rámci série přinesla zklamání (sama o sobě by přitom obstála),jsem se opravdu těšil na Balaguerův návrat.Bohužel těsně po shlédnutí musím uznat,že kouzlo prvních dvou filmů je definitivně pryč.Angela je sice zpátky,ale to je tak jediný klad,který Apocalipsis přináší.Jinak jde o žánrovou tuctovku bez výraznějšího nápadu a hlavně bez atmosféry.Stísněné prostory jsou sice zpět,ale za celý film se neobjevila jediná podařená lekačka,nebo cokoliv,co by oživilo uniformní hororovou nudu.Zklamání a po zásluze nejslabší díl série...40% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád námet, kde skupinka ľudí bojuje v uzavretom priestore s nejakým zlom, atmosféra v tomto prípade má slušný základ na to, aby v priebehu deja pekne gradovala. To sa žiaľ však netýka tohto snímku. Nebolo to v tomto smere najhoršie, ale určite sa dalo urobiť viac. Najviac ma zaujali masky, tie boli na parádu. Škoda ale, že neprišlo aj na nejaké slušné gore. Ďalšou chybou je, že sa záver nevyhol obvyklej a štandardnej pointe s rozuzlením, nič nové pod slnkom, bez nápadu a so slabým napätím. Priemer. 60/100 ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Porovnávať s pôvodnou španielskou hororovou lahôdkou nemá vôbec zmysel. REC 4 sa pretransformoval na Resident Evil. A ako premena dopadla? No v porovnaní s jednotkou série RE dostáva na frak, ale ak by sa brali do úvahy len jej pokračovania, tak španielsky kečup nijako moc nezaostáva. Takže ak ste fandom nie REC, ale RES... série, tak tu máte k dispozícii európske placebo, ktoré vôbec nenudí a dobre vyzerá. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejslabší celovečerní Balagueró a současně nejslabší film ze série REC. A přestože s tím skoro nikdo nebude souhlasit, tak pro mě vlastně první slabý REC, protože trojku, která se hejtuje o sto šest, považuju za solidní film - hlavně z toho důvodu, že se nebála být jiná. Apocalipsis plus mínus navrací vážný tón, stísněné prostory, Angelu a krvavou akci, ale kouzlo prvních dvou dílů je pryč. Je to pro mě docela šokantní, protože Balaguera jsem téměř s jistotou považoval za motor režijního dua, ale teď se zdá, že to mohla být právě spolupráce dvou kreativců, kteří se předháněli v tom, kdo vymyslí lepší nápad, jež udělala z prvních dvou filmů to, čím jsou. Protože právě zajímavé nápady jsou to, co Apocalipsis strašně chybí. Působí to tuctově, genericky a líně. Zklamání, zbytečnost, byť hezky natočená. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Bez debat nejslabší RECko. Jestli jednička přišla s něčím novým, svěžím a funkčním.. dvojka ukázala, že s troškou nadšení, pár kapkama akce navíc dokáže onu funkčnost udržet na stejně vysoké laťce.. a trojka se svým nadhledem vnesla do zavedené série nový vítr ( a spoustu uplakánků tím stráášně nasrala ..hahaha).. tak čtyřka už překvapuje jen svou sterilitou a upocenou scénáristickou křečí... V rámci REC série je to megaprovar.. V rámci žánru dejmetomu průměrná "zombárna". ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Většina filmu se natáčela na skutečné lodi s ropnou plošinou. Některé části lodi musely být vytvořeny ve studiu, aby byl prostor pro natáčení a kaskadérské kousky. (LUKICKK)
  • Tristana Medeiros (Javier Botet), posadnuté dievča, ktoré začalo nákazu, je jediná postava, ktorá sa objavila vo všetkým štyroch dieloch série. (Crybaby)

Reklama

Reklama