Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Takovej Titanic se zombíkama uvnitř a bez potápění a bez ledovcu a bez lásky mezi Jackem a Rose.. fajn lodní zombi vyvraždovačka.. po dlouuuhééééé době konečně jsem viděl snesitelnej zombie film KONEČNĚ!!! byl jsem spokojen proto lehce nadhodnocuji.. otázkou však zustava: KAM KURVA ZMIZEL TEN KAPITAN?? ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po třetím díle nebylo co očekávat, ale pořád žila naděje, že to vezme do rukou Jaume Balagueró a dočkáme se nějaké změny. To se bohužel nestalo a v průměrné zombie podívané není o co stát. Pár dobrých nápadů najdeme, jako jsou třeba například opice, takže oproti předchozímu dílu je lehké zlepšení. Jenže k čemu je nějaké zlepšení, když první dva díly nasadily laťku hodně vysoko? K ničemu! Jsem akorát tedy zvědavý, jestli se dočkáme dalšího pokračování nebo tohle byla konečná, ve kterou upřímně i pevně doufám .. 5/10 = 50% ()

Reklama

FromHell 

všechny recenze uživatele

Neveril som,že sa toto stane,ale je to tak!Balaguero sklamal!Balaguerom sľubovaný klaustofobický zážitok sa nedostavil a ja som fakt sklamaný.To,že bolo upustené od FoundFootage mi vôbec neprekáža,problém vidím jednoznačne v nedostatku originality.Ono po technickej stránke nieje až tak čo vytknúť a masky samozrejme ako už je v serii zvykom,sú na úrovni,ale tie digitálne opice považujem za poriadny fail.Celkovo hodnotím ako priemer,no bohužiaľ Balaguero si svojimi predošlými filmami dal latku sakra vysoko a teraz sa jej ani zďaleka nepriblížil.Najväčšie sklamanie tohto roka pre mňa... ()

petero 

všechny recenze uživatele

No tak aj štvorka len potvrdila, že rozdelenie tvorcov nebolo dobrým riešením a séria končí ešte zbytočnejším pokračovaním ako bola trojka. Kvalitne natočené to je o tom žiadna pochybnosť, masky sú masakrálne len taká radosť ich študovať v detaile a Manuela Velasco nič nestratila zo svojho sexepílu, ale že s POV kamerou sa vyparilo aj akékoľvek napätie to už je zarážajúce. Paza zrejme dodával dobré nápady a Balagueró to vedel pôsobivo podať. Takto vznikli dve priemerné pokračovania, jedno divné a jedno bez nápadu. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Je až neskutečný jaký pokles kvality dokázala tahle série udělat od třetího dílu dál, přitom jí mají pod patronátem stejní tvůrci jako dokonalou jedničku, která se právoplatně a zcela překvapivě zařadila mezi špičku zombie žánru za posledních dvacet let. Čtyřka po absolutně zkurveném výstřelku Génesis, který zřejmě udělal Pako na fetu bez dozoru nadanějšího Balaguera, měla původně popisovat apokalypsu, únik viru do města a s tím spojené trable z rozkladu společnosti, jenže natáčení se protahovalo, premiéry oddalovaly a informace o čem má film vlastně být permanentně měnily. Po několikaletém čekání se fanoušci dočkali Génesis 2: Výlet na lodi. Chápu, že chlapáci chtějí především vydělat děsný prachy a investovat minimum, ale s tímhle ať jdou do prdele. Nejenom, že děj tohoto filmu je úplně o hovně a místo aby příběh posunul dál, pouze vyvařuje již třikrát viděné, a ještě k tomu v méně zajímavé podobě, ale nefunguje zde absolutně hororová stránka filmu a místo kousavé vybíjené se zde divák dočká zcela vážně podaného nakažení poloviny postav z jehněčí pečeně. Dříve dravé a nebezpečné zombies se mění na tupé karikatury sebe sama a jim sekundující hlavní postavy podávají místy až ochotnické výkony. Ke konci filmu tvůrci dávají jasně najevo, že původně vážnou hororovou pecku transformovali do tuctové a trapné hororové komedie, a jsou s tím děsně spokojení. Já s tím spokojený nejsem, takže vám na pátý díl zvysoka seru, vy diletanti! 20% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • První díl série, který nebyl vůbec natočen metodou "found footage". Pouze začátek předchozího dílu REC 3: Počátek (2012) byl natočen jako "found footage". (Fritaaa)
  • Tristana Medeiros (Javier Botet), posadnuté dievča, ktoré začalo nákazu, je jediná postava, ktorá sa objavila vo všetkým štyroch dieloch série. (Crybaby)

Reklama

Reklama