Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller ze světa velkých peněz vypráví příběh klíčových postav investiční firmy v průběhu jednoho z prvních dnů finanční krize, jež se rozpoutala roku 2008. Když nezkušený finanční analytik Peter Sullivan (Zachary Quinto) odhalí informace, které mohou jeho firmu poslat ke dnu, vyvolá tím řetězec rozhodnutí – finančních i morálních – a katapultuje životy všech zainteresovaných na pokraj katastrofy. Pomocí skvěle vykreslených lidských charakterů film Margin Call ukazuje, že nic není jen černé, nebo bílé. V dalších rolích fascinujícího debutu scenáristy a režiséra J. C. Chandora se představují Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Stanley Tucci a Demi Moore. Margin Call nabízí neúprosný a odvážně autentický pohled na finanční průmysl a jeho aktéry ve chvíli, kdy stojí před rozhodnutími, která utvářejí budoucnost celého světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (472)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Kvalitní podívaná pro fajnšmekry, kvalitní práce v rukavičkách, bezchybné výkony v souladu s vážností situace. Tady nemám výhrad, a i když mi tam chyběl klasický Gordon Gekko, nakonec jsem usoudila, že zde vlastně nepatřil. To není dráma o světě financí, to je dráma o reálně jasné skutečnosti. Něco jako úder kladivem do zabedněných tumpachových hlaviček na ovarových krcích luxusních přecpaných tělíček. Ale hudba skončila, nastalo ticho. Ono ticho je někdy krásná věc, pokud ovšem nejde o morovou nákazu. Just Silence. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

"Wall Street" pro nové tisíciletí s plejádou slavných herců, kterým sice už vypršela "lhůta", ale přesto se ještě dokážou předvést. Bohužel se však jedná o snímek, určený svou složitostí, hlavně pro ekonomické nadšence. Pro diváky napínavých thrillerů se jedná o zbytečně upovídanou a zdlouhavou záležitost. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Perfektně napsané a zrežírované "finanční" drama, ze kterého by se mohl učit i Oliver Stone. Místy mi to svým způsobem připomínalo Moneyball, kterému jsem v některých místech zabývající se praxí také moc nerozumněl, zde jsem s tím ale takové velké problémy neměl a celé to má daleko větší spád. Postavy jsou výborně napsané a člověk se jim dostane pod kůži i když o nic de facto vůbec nic neví, čemuž odpovídají také precizní herecké výkony. Na debut opravdu výborná záležitost. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Precízny, vybrúsený scenár, napínavá atmosféra mrazivého komorného finančníckeho thrilleru, spleť osobností a postáv v príbehu, v ktorom behom najbližších hodín skupina mužov a žien, vysoko postavených zamestnancov firmy operujúcej na svetovej burze rozhodne o osude svetovej ekonomiky a o tom, kto prežije. Hviezdne obsadenie dáva priestor výstupu plejáde žralokov a drobných rýb, ktoré v priebehu prehlbujúceho sa problému zisťujú, že sa ocitli na súši, alebo si naopak vytvárajú únikové plány na vlastnú záchranu. Film má dva zásadné problémy, vďaka ktorým nakoniec nezískal Chandor Oscara: za prvé, už z titulu výberu témy sú niektoré údaje a fakty podané pomerne zložito a ľahko sa v nich dá stratiť (sám sa v tejto oblasti trochu orientujem, a samotný nastolený hlavný problém som plne pochopil až niekde v polovici filmu), lenže pri prílišnom zjednodušovaní by to zasa pôsobilo menej realisticky. Za druhé, nie je to až taký problém, ale takmer všetky postavy, s výnimkou Spaceyho, Tucciho, trochu Ironsa a možno Penna Bagleyho postrádajú akúkoľvek hĺbku, a sú to jednoducho iba postavičky s nálepkami v štýle "Hello, my name is Demi Moore". Objektívne však určite jeden z najzaujímavejších filmov roka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poslední finanční krize byla natolik rozsáhlá a medializovaná, až jsem se divil, že se tohoto tématu nikdo nechopil mnohem dříve. Nicméně Margin Call vypadalo na první pohled slibně a ačkoliv jméno režiséra mi neříkalo vůbec nic, herecké obsazení z mého pohledu zaručovalo slušnou porci zábavy. Ale ouha. I přes snahu hlavních hereckých protagonistů a slušně napsaný scénář nedokázal režisér filmu vtisknout ten pravý drajv, takže i scény, které nabízely alespoň špetku emocí a pošimrání divákových nervů byly nakonec naprosto bezkrevné a často i nudné. Na svůj debut si měl Chandor vybrat jinou látku. 50% ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Více než rok se počítalo s tím, že roli Sarah Robertsonové bude hrát Carla Gugino (mi-ib)
  • Scéna z konferenčnej miestnosti, kde sa počas noci zišli všetci výkonní predstavitelia firmy, sa natáčala celých 12 hodín. A hoci bolo podľa filmu okolo štvrtej hodiny nad ránom, v niektorých neskorších záberoch už bolo v pozadí vidieť vychádzajúce slnko. Paradoxne práve tá júlová noc roku 2010 bola tou najkratšou za celý rok. Táto scéna sa tiež niekoľkokrát opakovala, aby sa všetci zúčastnení dostali do svojich rolí. Kevin Spacey neskôr uviedol, že to bol "najšialenejší rehearsal, akého sa kedy zúčastnil," najmä teda kvôli výkonu Jeremyho IronsaPaul Bettany, ktorý stvárnil Willa Emersona, počas scény nepovedal ani slovo a režisér uviedol, že ani v skutočnosti počas celých 12 hodín neprehovoril ani raz. Demi Moore a Simon Baker po dokončení natáčania scény okamžite utekali na letisko, aby stihli svoj let, od ktorého ich delilo zhruba len 90 minút. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Špičkově obsazený bankrot

Špičkově obsazený bankrot

12.07.2010

Předevčírem jsme tu měli drama z Wall Street, které chystají Scott a DiCaprio, dnes je tady další, mnohem aktuálnější. Margin Call je nezávislý film neznámého scénáristy a režiséra J. C. Chandora,… (více)

Reklama

Reklama