Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller ze světa velkých peněz vypráví příběh klíčových postav investiční firmy v průběhu jednoho z prvních dnů finanční krize, jež se rozpoutala roku 2008. Když nezkušený finanční analytik Peter Sullivan (Zachary Quinto) odhalí informace, které mohou jeho firmu poslat ke dnu, vyvolá tím řetězec rozhodnutí – finančních i morálních – a katapultuje životy všech zainteresovaných na pokraj katastrofy. Pomocí skvěle vykreslených lidských charakterů film Margin Call ukazuje, že nic není jen černé, nebo bílé. V dalších rolích fascinujícího debutu scenáristy a režiséra J. C. Chandora se představují Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Stanley Tucci a Demi Moore. Margin Call nabízí neúprosný a odvážně autentický pohled na finanční průmysl a jeho aktéry ve chvíli, kdy stojí před rozhodnutími, která utvářejí budoucnost celého světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (472)

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

„Remember this day, boys! Remenber this day!“ Kluci kravaťáci si hrajou s číslama a z ničeho nic zjistí, že jim tam něco nesedí. Tak udělají rychlý výprodej, sleva jako prase, a to by bylo, aby nezadělali na malou světovou finanční krizi. Samozřejmě si za to dají tučné bonusy! Zajímavá sonda v bance, která celou krizi rozjela… „Vždyť jde jen peníze, jsou to jenom papírky s obrázky!“ ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

I když ve filmu několik postav opakovaně žádá, aby jim to všechno bylo vysvětleno jako malému děcku, nikdo se s takovým vysvětlením nakonec neuráčil, a tak je mi to celé k prdu, protože jsem u sebe zrovna neměl slovník průměrného finančního analytika. Co by mně mohlo alespoň trochu spravit chuť - kdyby film pokračoval tím, co teda následovalo v dalších dnech. Jenže taky smůla. Zbývají mi tak leda herci, kteřížto sice hráli moc pěkně, ale v podstatě to za ně mohla odvyprávět parta kalkulaček a výsledek by byl stejný. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

O finančnej kríze jednoducho a zrozumiteľne. Čiže presne tak ako pre ekonomického analfabeta môjho rangu. Menej formálne inovatívne ako napríklad Big short, ale pochopiteľnejšie a zároveň stále na vysokej úrovni. Vyzerá to ako adaptácia divadelnej hry a možno by nebolo od veci aj nejakú na základe filmu napísať. Aby sme si mohli tieto skryté, ale všehýbajúce momenty našej modernej histórie pripomínať častejšie, napríklad každý večer na jednom javisku. Koho viniť? Systém? Konkrétne osoby? Jednotlivé firmy? Ťažko povedať, ak vám bude z toho všetkého zle, choďte kopať jamy. Je to dobrý telocvik a niečo po vás aspoň ostane. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Konečně snímek o důsledcích a vzniků celosvětové ekonomické krize, který pochopí i naprostý lajk mezi které určitě patřím. Filmy z prostředí Wall streetu a bankéřů mám hodně rád a Margin Call patří mezi asi nejlepší jaký byl z tohodle prostředí natočen. Herecké výkony jsou skvělé jak od hlavních představitelů tak od vedlejších. Navíc celý film skvělé podkresluje parádní hudba. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pokud to chceš v životě někam dotáhnout, musíš věřit, že jsi nepostradatelný." Mám-li uvěřit tomu, že pouze bystré oko jednoho raketového inženýra jednou v noci přivedlo křivé kravaťáky k nekompromisnímu útoku na moji peněženku, tak tomu zcela nevěřím. Nicméně jako jeden dílek hnusné skládačky tento snímek beru a pár adeptů na smrt utopením v toxických derivátech jsem si v něm také našel. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Postava Jeremyho Ironsa vo filme zarobila za rok 86 miliónov amerických dolárov. Dick Fuld, CEO firmy Lehman Brothers a John Thain, CEO firmy Merrill Lynch, podľa ktorých je postava založená, zarobili podľa verejných záznamov za rok 4 a 83 miliónov amerických dolárov. (Real Tom Hardy)
  • Počas scény, kedy Peter (Zachary Quinto) prichádza na kĺb celej veci a špára sa v číslach, môžeme mimo nich na obrazovke vidieť nadpis článku "Microsoft to cut Xbox 360 Elite pricing..." ("Microsoft znižuje ceny Xbox 360 Elite"), čo je historicky presné. Taktiež je na obrazovke čas 00:47, čo dáva znať spolu s jednou scénou neskôr, že film sa odohráva medzi 27. a 28. augustom 2008. (Real Tom Hardy)
  • Budova One Penn Plaza, v ktorej sa natáčalo a dej sa odohrával, v skutočnosti nemá helipad. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Špičkově obsazený bankrot

Špičkově obsazený bankrot

12.07.2010

Předevčírem jsme tu měli drama z Wall Street, které chystají Scott a DiCaprio, dnes je tady další, mnohem aktuálnější. Margin Call je nezávislý film neznámého scénáristy a režiséra J. C. Chandora,… (více)

Reklama

Reklama