Reklama

Reklama

V létě roku 1950 se 71 studentů na vojenské základně, provizorně vytvořené z dívčí střední školy v Pohangu, bránilo stovkám severokorejských vojáků. Bránili se 11 hodin a díky jejich odvaze se spojenecká vojska posunula více do útoku. Film je natočen na základě skutečné události a děj byl inspirován dopisem jednoho ze studentů. (balone)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Režisér, který zřežiroval dokonale "A Moment to Remember" se zde pokusil natočit válečný film. To mu taky vyšlo na výbornou, ale bohužel zde už nebylo tolik emocí i když zde určité byly. No akce byla super, humor a všechno co čekat od válečného filmu. Sice je to můj první korejský válečný film, ale i tak se mi zdá že tu něco chybělo. Vidím tu samé přirovnání k "Pouta války" tak asi brzy mrknu ať nemám mezeru :) ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Na kórejský filmový a herecký prejav si treba jednoducho zvyknúť. Keď tam hrá niekto hlupáka, či naivku tak je to stopercentný hlupák a naivka. Sentimentálno romantické scény podmáznuté neskutočne romantickou hudbou sa vzápätí striedajú s efektnými výbuchmi granátov a bômb. Postrieľaní vojaci s troma - piatimi - dvanástimi guľkami v tele roztancujú na bitevnom poli tancujúc svoj posledný tanec. Telá lietajú vzduchom spolu s kusmi hliny a rozbitých múrov. Scény, za ktoré sa nemusia hanbiť ani holywoodski kaskadéri. Film natočený podľa skutočnej udalosti z čias kórejskej občianskej udalosti, kedy pár nevycvičených a neskúsených študentov čelilo niekoľkonásobnej presile severokórejských vojsk. Dej jednoduchý, Bojové scény fajnové. Milovníci vojnových filmov si asi prídu na svoje . ()

Reklama

balone 

všechny recenze uživatele

Ano očekávám spousty komentářů, které budou srovnávat Pouta války a tento film, avšak kromě toho, že se jedná o stejnou válku, tak děj je dost rozdílný. Nebudu to srovnávat a raději se podívám na film bez toho, abych myslel na Pouta války. Barvy, efekty atd. nám ukázalo hned na začátku, že to bude film na vynikající úrovni, jenž může konkurovat ba i předčít jakýkoliv válečný film z jiné země. To, že byl film na základě skutečné události ještě umocnilo mojí zainteresovanost, jelikož o historii Koreje vím jen základní informace, a každý střípek do rámu mých vědomostí vítám s otevřenou náručí, občas i pusou. Celkově hodnotím na 90% (mimochodem o 10% více, jak Pouta války) ()

prome 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že John H. Lee, po skvělém emočním dramatu Nae meori sogui jiugae (A Moment to Remember), natočí válečný film. Než jsem si ho pustil, měl jsem celkem obavy, jenže ty se rozplynuly po prvních pár scénách. Výborně natočený film, který je doprovázen podmanivým hudebním doprovodem. John prostě umí. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Fuúu... ono nechce sa veľmi do toho, celkovo nie tak dávno som ázijsku filmovú kultúru veľmi nemusel. No už nejakú dobu si vyberám to naj. podľa hodnotenia tuna na CSFD a musím uznať, že som robil takpovediac chybu. 71: Into the Fire je ďalšia ukážka toho ako im to tam ide... nenudil som sa, držal som študentom palce, prekvapil nekompromisný koniec... dobré to bolo... vojnovo - akčná pecka ako sa patrí. 8/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Choi Seung-hyun, který ztvárnil roli Oh Jang-buma, je dobře známou postavou především mimo oblast filmu. Pod přezdívkou T.O.P. zpíval v jedné z nejpopulárnějších jihokorejských kapel Big Bang. (sharik002)
  • Severokórejský generál nosí na ruke hodinky známej značky Rolex zo 70-tych rokov. (MikaelSVK)
  • Českou stopou ve filmu je Dvořákova symfonie „Novosvětská“, kterou hraje v odlehlé místnosti jeden ze studentů. (poz3n)

Reklama

Reklama