Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yuko Moriguchi je učitelkou na střední škole. Její život se zhroutí poté, co je její čtyřletá dcera nalezena mrtvá v bazéně. Yuko časem zjistí, že se nemuselo jednat o nešťastou nehodu, ale že její dcerka mohla být zavražděna dvěma studenty, které shodou okolností sama vyučuje. Rozhodne se školu opustit, ale ještě předtím se třídě přizná, že viníky rozhodně nehodlá nechat nepotrestané. Šokující drama z prostředí japonské školy podle stejnojmenného románu Kanae Minato. (Sesshoumaru)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (286)

maddy 

všechny recenze uživatele

Už som si myslel, že na poli thrillerov nejde v súčasnej dobe vymyslieť nič originálne, až som sa dostal opäť do Ázie a zhliadol film Confessions (prečo len som ho tak dlho odkladal?). Inteligentný a premyslený mix drámy a thrilleru, vo svojej podstate neuveriteľne napínavá "konverzačka" s nepredvídateľnými 106. minútami a logickými zvratmi v každej piatej minúte, kde divák naozaj netuší aký smer film naberie v ďalšom zábere. Japonci, resp. celkovo Aziati už dávno pochopili, že psychický teror je tisíckrát účinnejší, než fyzické mučenie (i keď aj to občas zaberie, viď napríklad taktiež skvelý, aj keď úplné odlišný Dream Home z Hong Kongu). Oceňujem: vynikajúci scenár, ktorý dokáže aj z prednášky jednej učiteľky vytvoriť napínavú úvodnú polhodinku / výborné herecké výkony od dospelých hercov po nezletilých žiakov / štýl podania príbehu cez "spovede" jednotlivých protagonistov spolu s perfektným audiovizuálnym štýlom - hlavne úžasný strih a kameru s veľkým počtom spomalených záberov, ktoré nepôsobia len estetickým dojmom, ale majú aj zmysel a vytrvávajú filmový zážitok, na ktorý budem dlho spomínať a určite si ho ešte niekoľko krát doprajem. Mínusom je miestami podivná hudba (prečo tam Japonci napchali anglické piesne? veď práveže originálne japonské piesni by dotvorili o to lepšiu "zvrátenú" atmosféru a podčiarkli by hlavne pre západného diváka možno miestami inú motiváciu postáv ako je zvykom z US thrillerov. Radiohead sú fajn, ale sem absolútne nesedeli. O cca. 10-15 minút by som film taktiež skrátil, čo by pridalo na väčšej dravosti, pretože zhruba v 3/4 snímku nastupuje tendencia pokukávania po stopáži. To sú však len drobné muchy na inak výbornom filme. Takže bude to "pop" alebo "boom"(kto videl pochopí)? = plný počet hviezdičiek udeľujem naozaj len pár krát ročne, a tu mi k tomu ešte niečo málo chýba. Celkovo teda krásnych 4,5* a ďakujem sám sebe, že som si o filme vopred nezisťoval žiadne informácie, ani trailer, dokonca ani len jeho obsah. PS: s prirovnaním k Parkovej "sympathy" trilógii veľmi nesúhlasím, téma pomsty je síce spoločná, ale inak sú filmy natočene úplne iným štýlom, pre mňa osobne takmer až neporovnateľným (Oldboy, Mr. Vengeance boli skvelý, bohužiaľ Mrs. Vengeance už v mojich očiach výrazne pokulhávala). PS2: okamžite si idem zohnať knižnú predlohu od Kanae Minato. PS3: Dúfam, že toto nenapadne nikdy nikoho "remakovať". ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Naprosto masakrální snímek o výstřednosti japonské společnosti, konkrétně o brutalitě tamní mládeže. Film zachycuje ústřední téma (vina vs. pomsta) s výpovědí několika postav z jejich úhlů pohledů a odkrytím jejich osudů. Je hodně na co koukat, ať už jde velmi zajímavé vizuální zpracování či překvapivě se vyvíjející děj. Od první minuty budete budete valit bulvy na jeden wtf moment za druhým. Pokud máte rádi nemainstreamové a netradiční věci, tohle vás dostane na prdel! ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Vôbec som nečakal, že na mňa bude mať takýto dopad a nechá ma pozerať sa v napätí na obrazovku po celý čas. Ak odčítam geniálny úvod aj zakončenie, hluché miesta sa vo filme síce nájdu (najmä v prípade nezaujímavého "študenta B"), no nemení to fakt, že je celý film perfektne natočený aj napísaný. Oceňujem hlavne soundtrack a celkový sociálny pohľad na vec. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Film má štěstí, že je vyprávěn zrovna tímto příběhem, protože kdyby to bylo jinak, tipuji, že by měl o dost nižší hodnocení. Když se nad tím člověk zamyslí, tak zjistí, že je to jen obyčejný film o pomstě za smrt dcery a o tom, jak zhoubná je samota. Čekala jsem nějaký víc šokující konec – nutil mě k tomu celý film, připadalo mi to, že se chystá nějaké velké odhalení, a ono v podstatě prd. Určitě to není špatný film, jen místy až moc tmavý na můj vkus. Zajímavě to ukázalo posedlost (ať už Oidipa nebo zlomené matky), kam až dokáže zajít. Ale i tak odcházím trochu s rozpačitými pocity, že mi snad i něco k dokonalosti chybí. Řekla bych, že jako knížka to muselo mít větší grády. :-D Ale určitě v ní nebylo tak zajímavě „ukázáno“ vracení času. Slabší 4*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Študenti jednej z tried strednej školy, "A" a "B", zapríčinia smrť dcérky, triednej učiteľky. Za svoj skutok nie sú trestno právne zodpovedný. Presto všetko musia byť potrestaný! Výborný príbeh a nápad, no to čo ma brzdí k lepšiemu ohodnoteniu je jeho spôsob spracovania. Síce originálne, no zároveň akési, ja neviem, mdlé? Thriller bez mrazivej atmosféry? Proste mňa tento snímok nezasiahol tak, ako by mal. Potešil hlboký pohľad do duše určitých postáv. Spolu s tým však súvisí aj určitá prehnanosť, dôvody konania mi prišli "prepísknuté", ba priam pritiahnuté za "vlasy". Sledovať "Kokuhaku" vďaka neskutočným, detským, hereckým výkonom či vizuálnemu spracovaniu vyslovene nenudilo, som rád, že som tento film videl, no už by som si ho druhý krát nepustil. Nechápem, milujem drámy, no toto išlo akosi mimo moje zmysly. Jednu ★ navyše pridávam len vďaka rozuzleniu. Tak to má byť! ()

Galerie (75)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Tetsuya Nakashima chtěl do hlavní role herečku Takako Matsu tak moc, že prohlásil, že bez ní by film vůbec nebýval vzniknul. (Sesshoumaru)
  • 37 studentů bylo vybráno z více než tisíce uchazečů. (Sesshoumaru)
  • Kokuhaku je natočeno podle stejnojmenné knihy Kanae Minato z roku 2008, které se prodalo více než 700 000 výtisků. (Sesshoumaru)

Reklama

Reklama