Reklama

Reklama

Lov lososů v Jemenu

  • Velká Británie Salmon Fishing in the Yemen (více)
Trailer 1

Dr. Alfred Jones má mnoho důvodů ke spokojenosti. Přesto má pocit, že mu v životě něco chybí. Nečekaně je požádán, aby se zapojil do bláznivého projektu, jehož cílem je vybudování řeky pro lososy v Jemenu. Fred myšlenku zavrhne jako naprosto nesmyslnou. Projekt však upoutá pozornost několika zasloužilých britských politiků. Napadne je totiž, že by se tak dala odvést pozornost médií od nepříjemností, ke kterým na Středním východě došlo. Vládní soukolí se dává do pohybu. Fred je donucen, aby odsunul svou výzkumnou práci stranou a místo ní začal přemýšlet, jak přepravit deset tisíc lososů na poušť – a přesvědčit je, aby tam plavali. Celý bláznivý projekt se zrodil v hlavě jemenského šejka, zbožného a bohatého muže, jehož láska k lovu lososů a neotřesitelné přesvědčení, že lze vírou dosáhnout nemožného, nakonec Freda nadchnou. Potlačí v sobě všechny logické námitky – i námitky své nesnesitelné ženy. Když se pak setká s šejkovou elegantní a krásnou správkyní majetku, trhlina, která se objevila v jeho pečlivě organizovaném životě, se ještě zvětší. A když se společně vydají na neobyčejnou cestu víry, a rybolovu, nesmělý dr. Jones v sobě objeví zdroj důvěry, lásky a hrdinství, který zaskočí nejen jeho samotného... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (504)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Hezký film o síle víry a taky o tom, že se k sobě mnohem víc hodí lidé s podobnými vizemi, hodnotami a cíli. Jen je trochu škoda, že ačkoliv film působí na první pohled ryzím dojmem, když jsem se nad tím zamyslela později, přišel mi spíše klasicky prvoplánový. I tak ale pěkný zážitek. ~(3,8)~ ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Lov lososov v Jemene pôsobil láskavo, milo a príjemne ako spoločnosť vášho štvornohého miláčika, ktorý sa však náhle rozhodol skočiť do vody a potom vás nepríjemne svojím otrasením ošpliechal. Na chvíľu vás tým vyviedol z miery, ale o pár sekúnd ma odpustené a všetko je zas fajn. Takéto chvíle nastali aj v tomto filme, ktoré mi veľmi neprospeli a tak film prišiel o lepšie hodnotenie. Jednou z nie najlepších vecí, ktoré boli zapojené do tejto lásky plnej predohry bolo nezlomné tlačenie do popredia politickú ambíciu a príliš časté skloňovanie slova viera okolo, ktorej sa to začalo stále viac točiť a z romantického koláča sa začalo stále viac ukrajovať. Koniec nesklamal, láska bola naplnená, spečatená a s pridaním zopár pekných obrázkov z fascinujúcej prírodnej fauny a flóry to u mňa vyšlo na priemerný film za 50%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dokud se vrtí lososem, členové britského rybářského svazu jsou přirovnáváni k al-Káidě a doktor přes jepice se zabývá zatím jen slovním třením, plave Hallström hbitě proti proudu bouřlivými peřejemi. Jenže pak se začnou vymýšlet umělé konflikty, tření se chystá změnit svůj suchý charakter a vy s hrůzou zjišťujete, že leklý Lasse leží břichem vzhůru na hladině rybníka, do něhož poblíž stojící továrna vypustila nadlimitní množství fruktózy. Stačilo drobné vylití ze satirického koryta a jemenští lososi přestali brát.. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Vědecká reputace je důležitá, ovšem takové břímě ve formě (obří) hypotéky (společně s nátlakem vaší ženy a nadřízených) může sehrát určitou roli a tak se (vám) může lehce stát, že místo poklidného místečka v podobě klimatizované místnosti ministerstva rybolovu a zemědělství a vkládání „naučných“ fotek na youtube.com naberete (než by jeden řekl losos popř. (komu je milejší - Salmo) kurs Londýn-Jemen. Mám takové podezření, že úvodních 25min a samotný závěr psal (režíroval) P. Whitmore a ve zbytku poznávám věčného romantika Lasse Hallströma. Přičemž jít snímek po celou dobu ve šlépějích (z) úvodu, nemám nejmenších pochyb, „šel bych jistojistě do plnejch“. Takto, přestože co se romantických snímků (pohádek) týče i s notným přispěním ústředního sympatického dua E. McGregor-E.Blunt, vychází Lov lososů v Jemenu se ctí, nemůžu jít výš, než na (slabší) 4*. Popravdě, šel bych možná i níž, ale i vzhledem k faktu, že (jak píše uživ. verbal, snad pouze s absencí specifických nároků (požadavků) na „ideální parterku“) patřím k té podivné sortě lidí (byť si momentálně dopřávám(e) dlouhou pauzu), zůstanu na 70%. P.S. chtěl bych mít taky svůj oblíbený zámek. Možná bych se spokojil i s jedním. A NE, dost bylo skromnosti :-) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Los lotosů v jelenu připomíná podzimní rybaření v bazéně: stojíte dlouhé hodiny, ale šance, že vytáhnete zlatou náušnici je téměř mizivá. O rybě ani nemluvě. Spíš chytíte zahnívající plavky. _____ Solidní rozjezd snímku dostal asi po půl hodině pořádnou ránu po čumáku a už se z ní neotřepal. Začalo to jako mile ironická komedie o jednom absurdním plánu na oživení jemenského suchopáru, ale pak se to převalilo do totální bezradnosti. _____ KOUSEK DĚJE Od chvíle, kdy začne hlavní hrdinka srdceryvně truchlit po své osudové třítýdenní známosti, už nikdo neví, co by vlastně měl hrát. _____ Na romantickou komedii tomu chybí romantika, na komedii vtipy, na politickou satiru zuby. Chutná a vypadá to přesně jako ten dort, co vařili Pejsek s Kočičkou, jen místo husí tam tentokrát dali lososí hlavu. Na rozdíl od lososů, kteří mají vrozené, jakým směrem se dát, to tvůrci absolutně neutuší a rozutekli se jako klubko hadů. Snímek bezradně tápe v labyrintu různých žánrů, ale žádný z nich si nevybere. ____Nesoudržnost snímku ještě podtruhují motivy a postavy, které jsou zbytečné nebo hloupé (například vojenská láska hlavní hrdinky i manželka hlavního hrdiny jsou nevýrazné papírové figury, které slouží jen k tomu, aby je ústřední pár opustil, bouřící se synek protřelé tiskové mluvčí nedostal šanci vysvětlit proč a hlavně jak to s jeho revoltou bude, ministr zahraničních věcí VB jede do Jemenu bez ochranky - asi ji zastupuje mluvčí atd.). I hloupé filmy můžou pobavit, ale tenhle je hlavně nudný. /14. 5. 12./ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Film je natočen na motivy knižní předlohy Paula Tordaye, která byla v České republice vydána pod názvem „Lov lososů v Jemenu“. (Willy Wonka)
  • Ewan McGregor se kvůli roli Dr. Alfréda Jonese musel naučit umění muškaření. (R´Hell)
  • Přibližně v polovině filmu přechází Alfréd Jones (Ewan McGregor) přes Millennium Bridge v Londýně. Jenže v dalším záběru, který nabízí pohled shora, vypadá mostní konstrukce úplně jinak, než ve skutečnosti. (Mara97)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (více)

Reklama

Reklama