Reklama

Reklama

Kličkující rychlá auta, šílení taxikáři a osm miliónů potrhlých chodců patří ke každodenní práci Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), jednoho z nejlepších poslíčků na kole v New Yorku. Vyžaduje to zvláštní povahu, jezdit na speciálním lehkém jednorychlostním kole bez brzd. Takoví jezdci musí být výbornými cyklisty, ale stejně tak jsou to sebevražední cvoci, kteří riskují, že se rozmáznou na zemi kdykoliv vyrazí do provozu. Ale chlapík, který je zvyklý hodně riskovat, tentokrát zažije daleko víc než kdy dřív. Rutinní zakázka se změní v závod o život ulicemi Manhattanu. Když Wilee vyzvedne poslední expresní zásilku toho dne, zjistí, že věci nejsou jako obvykle. Tentokrát se ho někdo doopravdy snaží zabít. (HBO GO)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (541)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Říkám to pořád. Filmy, které si pouštíte bez přečtení obsahu a koukání na trailer, tak mají své kouzlo. Po delší době jsem se u filmu bavil. Premium Rush šlápne v prvních minutách do pedálů a nohu nesundá do závěrečných titulků. Super, moc jsme se bavil a film mi utekl jako nic. Joseph zde hraje sympaticky a jeho nejlepší kurýr do takového filmu zapadne. Michael Shannon je naopak správně ďábelský a tyhle zloduchy on umí. Kouskování filmu na krátké příběhy a přepínání dějových linek je uděláno decentně a ve filmu funguje. Příběh není hloupý a hlavně má po celou dobu ten dobrý drive, který film táhne a nepustí. Jo, já se bavil a věřím, že mnoho lidí se mnou. (80 %) ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Ulicemi New Yorku jedině na kole!:o) David Koepp překvapil svižným tempem a velmi dobrou kamerou, i když zápletka filmu není zrovna nějak převratná. Jedná se sice o jednoduchou akční zábavu, ale kvůli dobrým hercům, zajímavému prostředí (no spíš povolání) a krátké stopáži spadá snímek do nadprůměrného hodnocení. Mezi 3/4 hvězdami. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Pro mě určitě překvapení roku 2012. Na film jsem se těšil dlouhou dobu a byl jsem kvalitně odměněn. příběh originální. Honičky na kole svižné a nápady alternativních cest mě dostaly. Verdikt ? Levitt jako poslíček lítá na kole sem a tam a je to neskutečně dobré. Svižné honičky a spousta originálních nápadů. Film nemá slabší chvilky a tak se divák nenudí. Pro mě vynikající podívaná. 90% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

„Jeden převod, ocelový rám, žádný brzdy,“ to o sobě tvrdí poslíček, kterej po silnicích jezdí jak kokot a k věrohodnosti filmu moc přispívá, že se svým jednokolečkem nemá problémy stačit lidem s přehazovačkou. Začne mít problém, když ho kvůli jedné obálce začne nahánět polda, gambler a šišlavej zmrd v jedné osobě, protože si tak (polda) může přijít k penězům, které dluží lichváři. Komu z těch dvou blběčků mám fandit? Možná jsem měl jen blbou náladu, ale tenhle kousek mě víc štval než bavil. Zpracování na úrovni, provedení horší. # viděno: monitor, 5.1 # příběh 6 | hudba 6 | humor 1 | akce 7 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5 ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

O rafinované zápletce se nebudeme vůbec bavit, případ hostiny s vypiplaným menu to fakt není, spíš švédský stůl, který jste nuceni přelétnout jen očima a v rychlosti uhýbat ostatním stolovníkům, abyste urvali alespoň okoralý obložený chlebíček a kelímek s malinovkou - a ještě dávat pozor, aby vám ten poklad někdo nevyrazil z ruky. Hlad vyloženě nezaženete, ale zahřeje vás ten adrenalin, co jste pro ten bezvýznamný kus žvance vyplavili... Ekologický sprint New Yorkem se zábavným Gordon-Levittem. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Aj keď niektoré scény sú natočené na právnickej fakulte Kolumbijskej univerzity, ako je uvedené vo filme, väčšina vnútorných a vonkajších scén sa v skutočnosti natáčala v kolumbijskom študentskom centre Lerner Hall. (Arsenal83)
  • Ve scéně, kdy Wileei (Joseph Gordon-Levitt) dorazí do místa určení - Čínské čtvrti, nechává kolo uprostřed silnice, v dalších záběrech je však ale kolo na chodníku. (willy1)
  • Kolo, na kterém Wilee (Joseph Gordon-Levitt) jezdí, je model Affinity Metropolitan. V době uvedení filmu výrobce prodal speciální edici kola obsahující i sadu filmových samolepek. Autorská firma se zavázala, že divákům nabídne stejný frame set v bílé barvě s stejnými polepy jako měl Wilee, a to za pouhých 475 amerických dolarů. (Adrai)

Související novinky

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

10.01.2013

Joseph Gordon-Levitt sice letos neuspěl s Expresní zásilkou (přinejmenším komerčně), ale Looper a hlavně Temný rytíř povstal byly velké hity. Není divu, že se jej mnozí snaží získat do svých projektů… (více)

Reklama

Reklama