Reklama

Reklama

The Miles Davis Story

(TV film)
  • Velká Británie The Miles Davis Story
všechny plakáty

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvouhodinový televizní dokument z roku 2001 o životě legendy jazzové hudby Milesi Davisovi natočil uznávaný filmař Mike Dibb. Představuje všechny epochy hudebníkovi kariéry, od jeho dětství v St Louis do jeho smrti v roce 1991. Dokument zachycuje každý důležitý okamžik hudebního génia, jeho života a kariéry. Zahrnuty jsou rovněž exkluzivní rozhovory a vzácné záběry z vystoupení s dalšími legendami jako jsou Dizzy Gillespie, Gil Evans, Charlie Parker, John Coltrane, Wayne Shorter a Herbie Hancock. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Dokument o životě M. Davise není určený jen pro jeho fanoušky, ale pro každého, koho zajímá vývoj pozoruhodných osobnostní, mezi než M. Davis rozhodně patří... Jak je ale vidět, tak si tehdy titul na DVD moc lidí z CSFD nekoupilo, protože jinak by se k němu vyjádřilo více lidí... Ať je to jak chce, tak své publikum měl, všude na světě, nikde jeho hudbu nemilovali posluchači masově, ale ale to už je osud jazzu. ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Co dodat... Výborný dokument, který mapuje život a osobnost jedné z největších postav hudby. Ukázány jsou zde jak všechny stránky jeho povahy, tak de facto skoro celá historie jazzu od 50. let a to vše nám interpretují osoby, které to vše zažily, Milesovi příbuzní a spoluhráči.. Jediné, co bych tomuto snímku vytkl, je to, že neobsáhl i poslední trochu opomíjené, posmrtně vydané albu Doo-Bop. ()

vangobseck 

všechny recenze uživatele

Svou délkou, obsazením a rozsahem se prakticky jedná o jediný a zároveň tedy i nejhodnotnější dokument pojednávající o životě a skladatelské činnosti tohoto trumpetisty a průkopníka jazzu. We want Miles! The Miles Davis Story ()

Reklama

Reklama