Reklama

Reklama

Hledání Truffauta

  • Velká Británie Looking for Truffaut
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní / Životopisný
Velká Británie, 2009, 30 min

Obsahy(1)

Studie života a kariéry Francoise Truffauta (1932-1984), legendárního filmového režiséra a jednoho ze zakladatelů francouzské nové vlny.
Francois Truffaut byl jedním z nejuznávanějších režisérů v dějinách kinematografie. Poté, co mu byla v roce 1958 zakázána účast na filmovém festivalu v Cannes kvůli tvrdé kritice francouzského filmového průmyslu, se následujícího roku vrátil, aby získal cenu pro nejlepšího režiséra se svým debutem Nikdo mne nemá rád. Truffautův život a kariéra byly stejně zajímavé a poutavé, jako jeho filmy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

garmon 

všechny recenze uživatele

Tady bylo zajímavé snad jen to, jak se Truffaut stal mafiánem v Cannes - jak držel nitky moci a jak to zatočilo s kvalitou jeho vlastních děl... ()

Toj 

všechny recenze uživatele

A k dokumentu o Truffautovi mohu napsat vlastně stejné věci, jaké jsem napsal k dokumentu o Godardovi. Tentokrát se jedná o informativnější a přehlednější počin, který se snaží oslovit spíš úplné laiky (dokument o Godardovi totiž neřekl nikomu nic, snad jen že pan režisér hodně cestoval..). Celkový dojem ovšem totálně likviduje patetický konec se záběry na Truffautův hrob a promluvy o tom, jak je v současnosti nedoceněná francouzská nová vlna, co chtějí dnešní mladí diváci a jak si neuvědomují, jak moc z toho čerpá Quentin Tarantino. Osobně dojem nedoceněnosti vůbec nemám a naopak si myslím, že Vlna patří mezi jeden z mála směrů, kterým se dnes přiznávají náležité zásluhy i mladými lidmi. Tudíž závěr vnímám jako naprosto ubohý pokus o sentimentálně-agitační tečku,. ()

Reklama

Reklama