Reklama

Reklama

Codehunters

(TV film)
Animovaný / Sci-Fi / Krátkometrážní
Velká Británie, 2006, 9 min

Režie:

Ben Hibon

Obsahy(1)

Postapokalyptické sci-fi z produkcie MTV o skupine bojovníkov, ktorí čelia nebezpečným obludám a zároveň sa snažia dostať do obrneného vlaku. (toi-toi)

Recenze (6)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Výtvarně v pohodě, žánrově sci-fi western čerpající z anime, komiksu a hororu, myšlenkově na úrovni standardního videoklipu na MTV (tj. vypni mozek a dívej se). Třetina kraťasu jsou titulky. Třeba tomu někdo někdy napíše scénář a vytvoří supr film. (http://www.youtube.com/watch?v=Efj-v3ugbbc) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jestli se mám zmínit o kladech tohohle krátkometrážního animáče, pak je to zajímavý vizuál a konec konců i samotný námět, dá-li se to tak nazvat, protože atmosféra je zjevně inspirovaná kyberpunkem a vizemi, které svým čtenářům předkládá např. Gibson, tedy společnosti rozložené podsvětím, neschopnou vládou a mocnými korporacemi, kde se implantáty a kybernetické systémy už dávno staly nerozlučnou součástí civilizace. Jenže to všechno je jenom naznačné ve filmu, kterému schází scénář, příběh i pointa. Je to prostě jen bum, bác, ratata, křach, jako by autoři chtěli potvrdit všechny předsudky, které mají konzervativní konzumenti umění o komiksech a anime. Obsahově pitomé, ale kdyby si s tím někdo chtěl pohrát, dalo by se z toho hodně vytěžit. Celkový dojem: 25 %. ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Kto si pamätá prvé klipy od Gorillaz ako napríklad 19-2000 či Clint Eastwood musí byť s týmto vyobrazením ruín sveta a štýlovými bojovníkmi či obludami viac ako spokojný. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • V roku 2007 získal snímok ocenenie Prix Ars Electronica v kategórii Počítačová animácia / Vizuálne efekty. (3dgeorge)

Reklama

Reklama