Reklama

Reklama

Sedmero dobrodružství Sindibáda

  • USA The 7 Adventures of Sinbad

Obsahy(1)

Ropný magnát Adrian Sindibád je potomkem dlouhé řady velkých námořníků. Somálští piráti mu ukradnou ropný tanker a žádají výkupné. Sindibád se vydává vrtulníkem na palubu tankeru, aby pirátům zaplatil. Tanker je ale stažen pod hladinu obří chobotnicí a Adriana cestou zastihne silná bouře a vrtulník po zásahu bleskem havaruje. Skupina trosečníků se ocitne na tajemném ostrově plném podivných pravěkých bytostí. Sindibád na ostrově potkává krásnou bojovnici z džungle, dívku Lou, která mu prozradí proroctví o sedmi zkouškách, které by měl vykonat, aby usmířil boha moře. Ten má podle proroctví ve svém hněvu zničit celou planetu. Moderní adaptace klasického příběhu o perském princi Sindibádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

mike007 odpad!

všechny recenze uživatele

Je škoda, že můj první komentář musí být zrovna pro film, který si nezaslouží ani půl slova, natož nějaké psaní o několika větách. Musím přiznat, že jsem se díval asi jen do půlky, ale na víc se to opravdu nedalo. Natočit takový film v roce 2010 je opravdu ostuda. I dnešní děcka umí vytvořit zajímavější videa než je toto. Nedoporučuji! ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Úterý večer, to je čas zasednout k nejmenované televizní stanici a těšit se na „dobrý film“. Od The Asylum už vím, co zhruba očekávat, tedy jen to nejhorší. O to víc mě překvapil docela slušný námět - bohové moře naštvaní kvůli potopenému ropnému tankeru a hrdina, který je vystaven sedmi zkouškám, které mají zabránit zničení světa. Z toho by se dalo vytřískat v případě normálního blockbusteru hodně. Zde se ale ústřední téma „sedmera dobrodružství“ vytratilo ve podivné spleti všeho možného. Ponorky, apokalypsa a dinosauři se zde mísí a tvoří jak odporně digitální podívanou, tak hromadu nelogičnosti. Jak třeba hrdinka, jejíž vypracované tělo bylo vystaveno obrazovce na obdiv, vůbec přežila v takové zrádné divočině, když v ní vyrůstala úplně sama, bez svého ztraceného otce? No, celkově, zrovna tato postava, leč ze začátku neuměla skoro slovo anglicky, jí najednou plynně mluvila a ke konci z ní byl i schopný operátor ponorky. Sindibád byl sice na první pohled sympaťák, ale co hlavně uměl, tak blbě koukat. Ostatně jako zbytek postav, když se náhodou něco dělo. Kromě toho, že jakýkoliv náznak emocí postav odpovídal emocím pařezu. A aby toho nebylo málo, tentokrát se místo vyžívání v brutalitě děl pravý opak - kdokoliv mrtvý, sežraný stvůrou, či cokoliv, byl hozený mimo záběr. Film tedy fungoval na bázi domýšlení si a zřejmě tím cílil na podpoření divákova logického uvažování. Ne, z filmu nadšen nejsem, ale od tohoto studia jsem viděl už mnohem větší hrůzy. Na tohle se dalo aspoň v první třetině docela dobře koukat. 15% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jako chápu, že se každý nějak živit musíme, ale tvůrci tohoto filmu (hlavně scénárista), by měli spíš než dostat výplatu – ještě zaplatit divákům, že to vůbec přetrpěli. Asylum je kapitola sama pro sebe, takže se k tomu asi raději nebudu více vyjadřovat. Kdyby se ve filmu neobjevil ten Kyklop, tak tomu dám čistý odpad. Po celou dobu jsem doslova trpěl nad stupiditou scénáře, (ne)kvalitou hereckých výkonů a otřesnými efekty. S tou chobotnicí si snad už dělají prdel… ()

kajda.l odpad!

všechny recenze uživatele

Čeho je mi na asylumovkách vždy nejvíce líto, jsou o herectví se pokoušející vyhaslé hvězdy devadesátkových seriálů. Tentokráte chlapec z Melrose Place P. Muldoon. Chápu, že složenky se nějak zaplatit musí. Ovšem za lítost k tvůrcům se zde hvězdičky neudělují. Takže další plná odpadová palba pro Asylum a slibuji ostatním znuděným účastníkům festiválku filmového braku, že cokoliv od tohoto studia už se opatřovat nebude. Na stále se opakující podobné "efekty", "scénáře" a "pointy" už není nikdo zvědavej. Po pěti, šesti viděných klenotech, už je to jen plané utrpení při jehož sledování nepomáhá ani konzumace alkoholu, a tak se ze zhýralé zábavky plné kritického rozumování, stává jen útrpné čekání na konec (asylumovky). "Kráááááááb"... 0% ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Keby bol film aspoň taký, aká je Sindibádova čaja, tak by to bolo fajn. Prevláda vo mne viac sklamanie a to o to viac, ako veľmi som sa na tento Asylum projekt tešil, pretože nesiahli po nijakom súčasnom megahite, ale po skutočnej klasike z môjho detstva - The 7th voyage of Sinbad z roku 1958. Kameňom úrazu je tu práve ,,opulentnosť" filmu, ktorá netkvie v trikovej stránke, no skôr v príbehovej. Zjednodušene povedané: príliš veľa pomotaného deja. Príšerky sa potom dostávajú k slovu v nedostatočnej miere, pričom taký kyklop (zrejme najlepšia pasáž filmu) či ,,plávajúci ostrov" sú kapitoly samy o sebe. (24. hodnotenie, 6. komentár k filmu) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama