Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ling je během návratu z práce znásilněna několika muži. Poté vymění svoji práci ve fabrice za práci hostesky v nočním klubu, kde zjistí, že byla nakažena závažnou pohlavní nemocí zvanou "Vietnamská růže", která je údajně nevyléčitelná. Zhrzená a plachá Ling chce svůj zbývající čas využít k pomstě, k čemuž jí dopomůže zmrzačený majitel klubu, když ji naučí kung-fu a dodá odvahu. (Redi)

(více)

Recenze (6)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Rok 1973 byl asi úplně nejvíce plodný na násilné exploitery, zejména pak subžánr "rape and revenge" ... Polibek Smrti pochází z Hong Kongu a na svoji dobu vzniku, kdy v této zemi například na rozdíl od Japonska byla nahota a sexuální násilí opravdu výjimečným jevem ve filmovém umění. Tento flick se tomu ale velmi hrdě vyhýbá. Na počátku brutální znásilnění na střeše, kdy si obyčejnou holku co pracuje každej den ve fabrice podá pětice grázlů. Drsné, otevřené, působivé ... Dívka od nich navíc chytne jakousi pohlavní nemoc, která se projevuje krvácením z vagíny a bolestmi. No opravdu se jí život posere během jednoho dne. S osudem se ale rozhodne bojovat, a tak začne pracovat v relativně slušném klubu jako společnice hostů (nikoliv prostitutka). Zde právě čeká, až některý z grázlů příjde na návštěvu. Navíc šéf klubu (Lieh Lo) je frajer, kterej umí dát nakládačku i velké přesile nevhodně se chovajících hostů. Dívka se od něj naučí kung-fu (!!), u chlípného oplzlého gynekologa ukradne nemocniční nůžky a pomsta může začít. Stane se z ní klubová dáma, která okouzluje každýho chlapa na sto metrů, naučí se vystupovat a skrytě pátrat po zlořádech. Ty pak oddělává jednoho po druhém, většinou jim skončí ony nemocniční nůžky mezi nohama, tu jednomu krompáč mezi nohama a tak podobně. Do toho love story s majitelem baru, no romantika jak když vyšije. Film obsahuje spoustu brutálních scén, nahotu, mlácení ženských, kozičky, rvačky, brutální zabíjení, všechnu možnou špínu města, odporné záporáky ... Vynikající kamera, krásné herečky, které se nestydí, prostě to nemá chybu. V rámci SBček fakt dost netradiční kousek, ale paráádníí!!! Pro milovníky klasické Asie povinnost... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pohodička "rape & revenge" štyk, v jehož prvních minutách znásilní skupinka zmrdů mladou holčinu, kterou navíc nakazí pohlavní chorobou. Nešťastné Poison Ivy se mezi nohama tvoří bolavý hnis a neustálé krvácení z broskvičky taky není zrovna idylkou. Dívčina se rozhodne naučit kung-fu a pětici násilníků se náležitě odvděčit... Nečekejte ale bojovku ve stylu Red Force. Hrdinka, ačkoliv její výcvik trval jakože několik měsíců (ve filmu však zabere jen pár srandovních minut), se zmůže spíš na kopání do vajec, než na machroviny alá Michelle Yeoh. Většinu prácičky tak odvedou střelné nebo bodné zbraně. Ale je to celkem sranda, pořád se něco děje, takže svině nuda se nemá šanci dostavit. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Příběh mladé Ling,které se změní život během jednoho dne.Po znásilnění 5-ti členou bandou zvrhlíků(přezdívky-Wong,Pasák,Krokodýl,Heroine a Atom) a zjištění,že je nakažená smrtelnou pohlavní nemocí zvanou "Vietnamská růže" se jí zmocní jediná touha.A tou je paní POMSTA.S pomocí zmrzačeného majitele baru si střihne "rychlokurz" kung-fu a od 48 minuty máme možnost sledovat odplatu plnou hněvu na prvním z pěti násilníků.Po které si ti zbylí můžu říkat-bylo nás pět a můžou se začít třást o svoje ubohé životy.Film má vynikající kameru,skvěle vybrané herce(zvlášť banda zvrhlíků je skvostná) a geniální zvukový doprovod(jeden z nejlepších co jsem zatím v asijských filmech slyšel).Jediný co musím vytknout-je rychle ukončený konec.Romantická dějová linka nedostala naštěstí moc prostoru,takže se to bez problémů dalo přežít.Jinak naprostá spokojenost. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Kiss of Death je ukážkovým zástupcom okrajového subžánru rape and revenge a zároveň ho možno kľudne zaradiť aj do vlny hongkongských sedemdesiatkových wuxia flickov, nakoľko kung fu súboje tvoria nezanedbateľnú časť jeho deja. Keďže mám oba spomínané typy filmov rád, na prvý pohľad by mal byť Kiss of Death pre mňa tou správnou šálkou kávy a nemôžem poprieť, že tento kúsok mi bol vo viacerých ohľadoch sympatický, obsahuje však jednu vec, ktorá ma u takýchto príbehov dosť irituje a to je úplné zosmiešnenie fázy bojovej prípravy v období medzi znásilnením a pomstou. Ústredná postava - zneuctená robotníčka z fabriky, nemajúca predtým žiadne skúsenosti s násilnosťami a pouličnými bitkami proste prehovorí drsného majiteľa nočného klubu nech ju naučí kung fu, ten jej za výdatného chľastania poskytne pár lekcií priamo vo svojom bare a dovtedy krehká chuderka sa za pár dní zmení v neohrozenú fighterku, nemajúcu problém nakopať do zadku aj tých najotrlejších zločincov či čeliť značnej mužskej presile. Samozrejme, že som nečakal, že bojový tréning bude tvoriť polovicu stopáže snímky ako v 36. komnate Shaolinu, ale takúto laxnosť v tomto smere proste nemám rád. Napríklad v tematicky podobnom, o rok mladšom Thriller - en grym film sa hlavná hrdina na svoju pomstu poctivo fyzicky pripravovala a revenge fáza tohto kontroverzného švédskeho filmu preto aj vyznela o poznanie uveriteľnejšie, než tomu bolo v Du nu. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ženská v hlavní roli to zvládla herecky i pohledností. Jinak celkem nuda. Myslel jsem, že to bude větší nářez, co se týče pomsty a bitkaření s hlavníma hajzlama. ()

Kaylar 

všechny recenze uživatele

Svou náklonností ke starším asijským filmům se nikterak netajím, a tak asi není překvapením, že ani tento snímek subžánru rape and revenge nemohl uniknout mojí pozornosti. Příběh, který během prvních minut filmu diváka vtáhne do děje a povedený hudební doprovod dělá ze snímku veskrze příjemné pokoukání pro (vyhraněné) fanoušky. Moc se mi líbily bojové scény, "zlepšovák" s hracími kartami a litovala jsem jen toho, jak rychle film skončil. ()

Reklama

Reklama