Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 2

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

heyda 

všechny recenze uživatele

Naprosto výjimečný thriller, který nemá za posledních pár let obdoby. Absolutně nechápu, jak může být hodnocení tak nízký. KevSpa, Obitus, Verbal a Dellamorte by zasloužili nakopat do zadnice nebo by takovým chytrolínům neuškodilo se taky trochu proběhnout před odstřelovačem, aby zkusili, jaký je to napětí, když jim tohle nestačí. :-D... Já osobně jsem nadmíru spokojenej. Opravdu jediná věc, za kterou LZE ubrat hvězdičku, je scénář. Všechny ostatní kritiky jsou jen hrstkou trapných keců. Ale chápu, že existují magoři, co si dokazují svoji inteligenci sledováním převážně artových kravin a když narazí na něco svižnýho a krvavýho, tak se jim z toho udělá nevolno, a pak se tu vyblejou do komentáře. Sakra, už mi přijde, že komentuju, jak ten kokot Verbal. Neva, snad mi to moji kámoši odpustí a za tento brilantní thriller dávám naprosto zasloužených 90 % !!! ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Rozmáchlé přelety nad skotskou přírodou jsou sice úchvatné, ale zbytek filmu jim bohužel nesahá ani ke kotníkům. Pořád máte pocit, že vše, co se děje na obrazovce by šlo udělat anebo alespoň říci lépe. Takhle postavy pobíhají po lesích, chovají se zcela nelogicky a pronáší věty, které jako by vypadly z mých rychlopovídek. Do toho všeho Karel Roden, který je sice standardně cool, ale vypadá, jako by chtěl mít natáčení co nejrychleji za sebou. A ten závěr. Brr. Technicky perfektní, ale příběh a scénář na hovno. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Začátek špičkový a napětí nechybělo vůbec. Když si snipeři užívali a stříleli po hlavních postavách měl jsem srdce v žaludku. Nejvíc sympatická scéna byla, když horolezec z ničeho nic padl, to jsem nevěřícně špulil pusu. Když se Lonely Place to Die dostával do plných obrátek, zdálo se mi vše až moc přeplácené, což byla obrovská škoda. Ze začátku tempo nemělo absolutně žádnou chybu a mohl se snímek držet právě toho. Herci byli dobrý, nevadil mi ani jeden, což se často nestává. Všiml jsem si i menší role Karla Rodena, škoda že nezahrál něco víc. Stručně a řečeno Lonely Place to Die stojí za těch 99 minut udělat si čas... 8/10 = 80% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

V takových těch logických záležitostech a technikáliích (odkud, kam, jak) je to sice klasicky akčně lobotomické, ale jinak je to překvapivě napínavý thriller, který se neustále snaží diváka znejisťovat a překvapovat. Díky tomu film funguje, drží tempo, neupadá do monotónnosti a nakonec celý ten zvláštní slepenec vybalancuje poměrně důstojně. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Horolezci, horolezkyně, horolezčata nelezte na skály ve Skotsku. A pak sice nespadnete do písku a neuzříte svoji rodnou vísku, ale v lesní jámě najdete holčičku, která je dcerou bývalého válečného zločince, a za niž je požadováno tučné výkupné v eurech. To výkupné by se spíše hodilo bratrům Gilbeyovým, kteří tuhle frašku za pár babek z rozbitého prasátka stvořili, za některé scény v ní by se nestydělo ani duo Friedberg&Seltzer. Pokud to tedy po otřesném úvodu nevypnete, tak vás snad v každé druhé scéně čeká spousta nelogičností, nesympatické obsazení jak kladných, tak i záporných rolí, ostřelovači, kteří minou i krávu z metru, jak se říká, u napínavých scén se potrháte smíchy. Celým filmem prostupuje zmatenost a krev tu nahrazuje kečup Hellmans a ten je přece to nejlepší, ne?! Melissa George se do role horolezkyně zoufale nehodí, ještě horší je, jak byl utlumen její sexappeal. Edu Speelersovi nikdo nemůže od jisté role přijít na jméno a Karel Roden v roli vyjednavače sice hrál dobře, ale mírně trapný výraz ve stylu "v čem to zase hraji" nešlo nevidět. Julian Gilbey má asi v oblibě pády z velkých výšek a dočkáme se jich hned několik, ale když nebyl náhodou poznat padající kaskadér, tak to bylo asi z té bídy to nejzábavnější, co tahle levná blbost nabídla. Jenže pokud vím, neměl to být náhodou dechberoucí thriller plný napínavých a originálních scén s únosci dětí?! Ano, ještě to tak umět natočit, aby to nevypadalo jako televizní film z východního bloku. Zůstalo tedy jen u zbožného přání. Film nikomu nedoporučuji, ale příznivci frašek by nemuseli být zklamáni. 40% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • V závěrečné scéně, kdy se v prostorách kuchyně Alison (Melissa George) zoufale brání před svým pronásledovatelem, je možné zaznamenat proměnlivou sadu kuchyňských nožů přichycenou na magnetickém madle. Během jenotlivých kamerových záběrů se jejich počet mění. (Conspi)
  • Festival, který se koná ve filmu v jedné obci, je založen na skutečné události známé jako Beltane Fire Festival. Je to každoroční festival participativního umění a rituálního dramatu, který se konal 30. dubna na Calton Hill v Edinburghu. (Kritiq)
  • Při hledání vhodných lokací pro film bratři Gilbeyové použili při lezení kameru připevněnou na hlavě. Tato videa je možné vidět na konci filmu. (Kritiq)

Reklama

Reklama