Reklama

Reklama

Fotbal je Bůh

(TV film)
  • Dánsko Football Is God
Dokumentární / Sportovní
Dánsko, 2010, 52 min

Režie:

Ole Bendtzen

Scénář:

Ole Bendtzen

Obsahy(1)

Dánský dokumentární film o lidech, pro které je fotbal víc než náboženství.  Fanoušci argentinského týmu Boca Juniors založili první "Maradonův kostel", který je někdy nazýván kostelem "Boží ruky". Ten je zasvěcen jejich idolu Diegu Maradonovi. Náboženská obec čítá přes 400 členů "maradoniánských bratrů". Ti pak místo bible používají Maradonovu autobiografii "Já jsem Maradona". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Umělec 

všechny recenze uživatele

Taková vášeň pro fotbal se dá najít asi opravdu jen v Latinské Americe. Kde jinde než v Argentině by mohla také vzniknout fotbalová církev uctívající zcela vážně Diega Maradonu jako Ježíše. "Teď jsme v roce 49, protože je to 49 let od roku, kdy se narodil Diego. Každý rok slavíme Vánoce, jeho narozeniny". Kde jinde by stařenka hráči koupila k narozeninám spodní prádlo. Z dovozu. A hodiny čekala před bránou stadionu, aby mu je mohla předat a pak trvala na tom, že musí vidět, jak mu padnou... A kde jinde by psychiatr (zřejmě tajný fanoušek Bocy:-) doporučoval svému pacientovi, který se chce vyléčit se závislosti na svém fotbalovém klubu "Když Boca nebude s vámi zemřete. Udržuje vás na živu. To znamená, Hernáne, že bychom udělali chybu, kdybychom se snažili zmírnit vaší vášeň pro Bocu". Fanatismus pro klub v našich podmínkách až nepředstavitelný... Výborný dokument, ukazující fanoušky Bocy Juniors.... 85% ()

Reklama

HChinaski 

všechny recenze uživatele

Příběh fotbalových fanatiků Boca Juniors. Dokument o tom, jaké to je žít ve stínu jednoho z nejslavnějších klubů světa. Pohled na oddanost jeho fanoušků a totální věrnost těch několika, kterým život plyne podle toho, jak hraje Boca. Lidi ve věkové kategorii od 15ti do 70ti milují Maradonu, modlí se k němu a vyzívají návrat starých pořádků. Chtěl bych žít v Buenos Aires:) ()

Radim1. 

všechny recenze uživatele

Tento dokument je o 3 lidech (fanaticích), kteří nadevše milují Bocu nebo Maradonu. Je zde zobrazeno, jak tihle lidé fotbalem žijí a je pro ně vše. Pro někoho možná nudný dokument, ale pro mě velice zajímavý a i když jsem od toho čekal trochu více, tak tomu 5* dám. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hodně nudný dokument z Argentíny, kde na prvním místě je Maradona, Boca Juniors a pak až Bůh. Jedna stará paní a dalších pár lidí podávají svědectví o tom, jak milují fotbal. Hrozná nuda a fotbalových záběrů pomálu. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama