Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (288)

kikka20 

všechny recenze uživatele

"Tajemno". Tohle slovo krásně vystihuje tenhle seriál. Ovšem pro mě už moc nezáživné, když už vím kdo je A, ale to je má chyba, že jsem po tom pátrala. Některé holky mi jsou sympatické, ale jiné ne. Hannah a Aria.. to je super dvojka, mám je z té čtyřky nejraději, ale ostatní taky celkem ujdou. No, ale je to pouze můj názor ;) ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Rozjezd byl slibný, vypadalo to na zajímavý seriál odkrývající tajemství. Jenže v dalších dílech se už nic neděje. Holky řeší svoje vztahové či rodinné problémy, sem tam dostanou SMSku od tajemného A, který z čiré logiky musí být nadpřirozená bytost, aby věděl všechno a dostal svoje hlášky všude možně. Holky místo aby pořádaly na svého trýznitele hon nebo vymyslely past, jenom tupě zírají a tváří se vyděšeně - pokud to dřevěné ksichty hereček dovolují. Někdo to přirovnává k Zoufalým manželkám, ale tento seriál není ani vtipný ani napínavý. ()

Reklama

jasanka 

všechny recenze uživatele

Tohle by byl výborný seriál, nebýt jedné věci – herců. Nemám nic proti tomu, že v každém seriálu pro teenagery hrají šestnáctileté dvacetiletí. Ale co je moc, to je moc. A to „moc“ je příklad právě Pretty Little Liars. První epizody jsem měla problém pochopit, kdo je kdo, protože spousta hlavních hrdinek vypadá na třicet. A místo, aby se to tvůrci snažili aspoň trochu maskovat, ještě to zhoršují přehnaným make-upem . T.A.Bellisario bylo v době začátku vysílání 25let, proboha. Což je skoro o deset let víc, než kolik je její postavě. A o moc lépe na tom nejsou ani ostatní herečky. Kdyby šlo jednu zmíněnou věc (přehnané líčení/“staré“ herečky), tak by mi to nevadilo, ale když se to všechno sečte dohromady, je to děs. Asi po pěti epizodách mi taky začalo vadit věčné vyděšení hrdinek, kdykoli jim zazvonil telefon, a zkrátka jejich příšerné přehrávání. Takže, jak jsem napsala na začátku – nebýt herců, tak by to bylo povedené. Děj je zajímavý, souhlasím s přirovnáním seriálu k Zoufalým manželkám pro teenagery. Zápletka je originální, postavy pěkně propletené. Po několika dílech jsem ale z výše uvedených důvodů neměla nervy na další epizody. The end. ()

Kuzzie 

všechny recenze uživatele

Spoilerůplný komentář!Ze začátku jednoznačně Zoufalé manželky v dětské verzi.Dívám se a říkám si, proč se všichni chovaj tak nelogicky? Jenže se mi to prostě líbí.Některý scény se natáčely na místech, kde Gilmorky(jooo, joooo). Aria je taková krásná mrkací panenka, Spencer je taak chytrá, Hanna tolik vtipná, Alison je dokonalá intrikující svině, Toby, Caleb, Jason nebo Gareth se musí vyjímat na plagátech snad každýho dívčího pokojíčku, první dva řečení jsou fakt sympaťáci, Caleb navíc (Tyler Blackburn- sexy jméno)Pocahontas. Že se v půlce 4. série ještě vůbec nic nevyřešilo(pořád mě napadá srovnání s Dexterem :D), to neva. Klidně ať to producenti protáhnou na 15 sérií, si počkám. Jen by mohla umřít Emily. Kromě Andrey z The Walking dead a Jenny z L-Wordu neexistuje horší postava.Respektive si nemůžu pomoct, ale asi bych to svedla na herečku, která ji hraje. Jak tak hezká holka může lézt šíleně na nervy, když by mi nejspíš měla být nejbližší. No, ale samozřejmě je tu takovej ten neustálej americkej problém s homosexualitou. Všichni se shodnou na tom, že to je naprosto normální, není, za co se stydět, ale lesbický postavy neustále odjíždějí daleko jedna od druhé, umírají, uzavírají se samy do sebe a když už se políbí, tak jedině ve tmě, mimo záběr a tak, aby nekazily děti. Zkrátka- pokud se tohoto tématu bojíte, tak ho nevytahujte!(samozřejmě, že si tohle přečte moc hodně filmařů, zamyslí se a všechno změní, dobře to vím a proto to píšu). PS: jsem až takový fanda, že se dívám nově i na dabovanou verzi a veškerý Káleby, Kejliby, Bajerny i Vajldeny mám pořád ráda. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Hned po pár dílech se stal mým oblíbeným. Nejen, že jsem zpočátku nevěřila, že tenhle "teenagerovský" seriál bude mít takový potenciál, dokonce jsem se obávala o velkou podobnost s Gossip Girl nebo o mladší verzi Zoufalých manželek. Místo toho obrovské překvapení po 2 dílech. Konečně seriál s odlišnou zápletkou, který vás nutí sledovat seriál dál a dál. Člověk neví, kdo A je, jelikož scénarísti bravurně kličkují mezi podezřelými, nedávají nám moc vodítek, nejspíš si pak připravujé velké odhalení na konec. Baví mě to moc (!), dokonce i po tolika dílech to má stále švih a spád. Velký důraz tvůrci kladou také na propracovanost a propojenost postav. Oblíbené postavy: Spencer, Ezra ()

Galerie (1 797)

Zajímavosti (47)

  • Takmer každý člen obsadenia vedel, kto je v skutočnosti "A" okrem Lucy Hale (Aria Montgomery). Neverili jej, že dokáže udržať tajomstvo, v jednom rozhovore sama priznala, že v tom nie je dobrá. (WalterIK7)
  • Scéna, kdy se dívky vloupávají do Alisonina domu a Toby (Keegan Allen) se zlomenou nohou hlídá situaci z protějšího okna, odkazuje na film slavného režiséra Alfreda Hitchcocka Okno do dvora (1954). Navíc má Toby na sádře napsaná stejná slova jako James Stewart v již zmíněném snímku. (mandyl)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama