Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupince přátel se přihodí na opuštěné silnici autonehoda. Po probuzení zjistí, že jeden z nich beze stopy zmizel. Uprostřed ničeho, obklopeni pouze kukuřičnými lány se ostatní vydají skrze jeden z nich a na jeho konci dorazí k opuštěnému domu. Mladí přátelé však velmi brzy zjišťují, že se tu dějí nevysvětlitelné věci. (Bloody13)

Recenze (179)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Začalo to v roce 1978 v Americe, když Stephen King napsal povídku Kukuřičné děti. Myslím, že tímto zcela přepsal pohled spousty lidí na, do té doby zcela obyčejná, kukuřičná pole. Tehdy mistrovsky ukázal, že i mezi kukuřicí se může nacházet velké zlo a síla toho "kdo chodí po brázdách..." Tolik k významu kukuřice:) Zhruba hned v úvodu tohoto filmu jsem si uvědomila, jak zbožňuju americké horory a ty jejich opuštěné, polorozpadlé, strach a podivný pocit vzbuzující domy s děsivou historií, nacházející se osamocené uprostřed lesů, polí či v tomto případě, kukuřičném poli. Filmem Husk jsem velmi potěšena a řadím ho mezi ty vydařenější průměrné horory poslední doby. Snad jediné, co mi zde trochu pochybělo, je větší rozvedení rodinného zázemí otce a jeho synů, alespoň menší objasnění důvodů onoho "krvavého" počínání. To je sice v pár flashbacích docela vyjasněno, ale jedná se spíše jen o krátkou "ukázku", než o důkladně propracovanou "rodinnou historii." A i to málo zde, není tak úplně domyšlené. Kdyby se film trochu více soustředil i na tuto linii, ději by to možná jen prospělo. Ostatní diváci byli třeba i takto spokojeni, ale já bych se ráda dozvěděla více:) ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Horory dnešní doby většinou nemusím, ale tenhle kousek se "povedl". Kdyby ale hlavní hrdinové nebyli (jako vždy) vypatlané mozky, příběh by byl méně předvídatelný a prostředí bylo originálnější, tak to mohlo být daleko lepší. Rozhodně stojí za shlédnutí a i toho strachu se někteří celkem dočkáte. 2,5* ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

Neházela bych to rozhodně do jednoho pytle s teen horory, kde jeden pobije všechny. Ani netvrdím, že je to se všemi dírami smysluplné. Ale docela jste si u mě šplhli tím, že po rozluštění záhady začalo být vidno, že o tu smysluplnost zas až tak nešlo. Za to se dá říci, že to má poměrně dobrý spád, vážně hutnou hororovou atmošku a poměrně vymazlené efekty. Dokonce to trochu připomíná slávu Kukuřičných dětí, u kterých já ale do kolen nepadala. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Husk je naprosto obyčejný nadpřirozený slasher, a duchařina která se pokouší být něco více. Já jsem se na film těšil protože recenze byly spíše pozitivní ale jakmile jsem film dokoukal nemohl jsem si vybavit snad ani jednu scénu kterou bych vyzdvihl, dokonce ani atmosféra tu nestojí za řeč, a při tom kukuřičné lány mají co do sebe. Není to sice nejhorší ale je to strašně obyčejný a ničím nepřekvapující průměr. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Příjemný, svižně odsýpající horror, kterému ke slušnému hodnocení stačí pokoj v jednom starém baráku a kus kukuřičného pole. Úvod mi dost připomínal "Texaský masakr" - autonehoda a opuštěný barák. Film se tímto směrem sice neubíral, ale i tak nebyly honičky v poli k zahození. Trocha té tajemnosti tam byla také a navíc nám vše bylo v závěru vysvětleno. Myslím si, že tento film se do zlatého fondu horroru nedostane, ale svůj účel splnil nad očekávání. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu trvalo 18 dní a aj keď bol snímok natočený v auguste 2009, do distribúcie sa dostal až v januári 2011. (beso74)

Reklama

Reklama