Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Tento kraťas je z ranku pozitivních filmů, které mají tu sílu dodat energii a chuť do života. Vím, že může působit vyumělkovaně, sentimentálně a teatrálně, ale to není v tomto případě podstatné. Hlavně, že je kvalitně zpracovaný a nese důležité poselství. Čtyři hvězdičky si tentokrát neodpustím a doufám, že tohle nikdo na celovečerák nebude roztahovat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Keby som bol veľký cynik, napíšem sem hádanku, že: Nemá to ruky, ani nohy a aj tak to vie vydierať, čo je to? Ale on za to nemôže, naopak, robí určite čo sa dá. No mňa tiež nikto nedonúti cítiť výčitky kvôli tomu, že som sa narodil kompletný. To už kde by sme boli, v cirkuse? A metafora s motýľom? Hmm, nie je prvá ani posledná. ()

Reklama

Jayk19 

všechny recenze uživatele

Nádhera!!!Jenom trochu zamrzí komenty typu "no jo vidíte krypla,hrajou tam housle a hned dáváte pět hvězd"Ne já opravdu nedávám Pět hvězd z tohoto důvodu.Už jen charismatický zakladatel který otevře oči hlavnímu hrdinovi,ukáže mu že lidé z cirkusu měli taky svoje a navíc že čím těžší to má tím je větší triumf když se zmátoří.Že člověk je někdy outsiderem jenom proto že tomu sám věří.Možná tohle nebyl cíl tohoto snímku,možná jsem to viděl,možná jsem to vidět chtěl.Ale takový pocit z toho mám.Proto 5 a stojím si za ně.Jasný důkaz že někdo dokáže zfilmovat myšlenku v pár minutách,narozdíl od některých dvouhodinových rádoby "cíťáků" ve kterých myšlenka nakonec chybí ()

lorette 

všechny recenze uživatele

Hranicami sme si my sami... Krátky 20 minútový film toho povie omnoho viac, než mnohé dvojhodinové trháky. Príbeh o ľuďoch, ktorí možno nemali žiadnu budúcnosť, môže byť inšpiráciou pre každého, kto si myslí, že nič výnimočné nedokáže. Že život je k nemu krutý a on sám, je len obeťou... bla bla bla! Nezáleží na tom či ste malí, či máte krivé nohy, alebo či tak ako Nick Vujcic žiadne nohy ani nemáte. Pokiaľ skutočne chcete niečo dokázať, hľadajte svoje prednosti a nerýpte sa vo svojich nedostatkoch. Veď aj prekrásny motýľ sa musel najprv vyvinúť zo škaredej larvy... (odporúčam tento kraťas :)) ()

Jamajdzan 

všechny recenze uživatele

Tento film bychom snadno mohli obvinit z nadměrného útoku na city diváka, místy možná až z citového vydírání. Ovšem pokud by se tolik nepodobal skutečnému příběhu hlavního herce, který jak sám říká, zůstává navzdory všem nedokonalostem dokonalým Nickem Vujicicem. Další nádhernou postavou je Mr. Mendéz. Ten si na rozdíl od většiny lidí dobře uvědomuje, že žádný člověk není omyl, a tak postavil svá představení na jednoduchém pravidle: Čím hlubší je jáma beznaděje, tím vyšší a slavnější bude odraz vzhůru, až se z ní povede člověka vyhrabat. A díky tomu můžeme během 20 minut vidět skutečnou proměnu lidských housenek v krásné motýly. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo 12 dní. (heyda)
  • Filmový štáb včetně herců a komparzu čítal 150 osob. (heyda)

Reklama

Reklama