Reklama

Reklama

Přestupný rok

(festivalový název)
  • Mexiko Año Bisiesto (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Lauře je dvacet pět let, věnuje se žurnalistice a žije sama ve skromném mexickém bytečku. Touží po lásce a milé společnosti. Večer se však vrací s muži, kteří často ani nezůstanou do rána. Jednoho večera si přivede Artura, jehož sexuální chutě se poněkud vymykají standardu. Laura v sobě začíná objevovat dosud netušené. (Dan)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (7)

gejzuško 

všechny recenze uživatele

MFF-Bratislava 2010. Prikláňam sa k vyššiemu hodnoteniu, hoci je diskutabilné prečo. Asi pre tú schopnosť stotožniť sa so samotou a úzkostným dianím v živote hlavnej hrdinky. Scenár vynikajúci vo svojej priamočiarej, zdanlivej jednoduchosti, avšak technické prevedenie niekedy pripomína školské cvičenie. Nič to však nemení na tom, že Ano Bisiesto je osobnou, pomerne zaujímavou sondou do duše jednej ženy a jej zabehnutého životného stereotypu, ktorý nestrháva vnucujúcou sa skladbou strihu, kamery či iných faktorov, avšak práve naopak, svojou formálnosťou a zdanlivou vizuálnou strohosťou. Spravte si názor, tá hodina a pol za to skutočne stojí. ()

Dan 

všechny recenze uživatele

Samota. Touha po naplňujících vztazích. Neschopnost dostat se z vlastní ulity. Lhaní si do vlastní kapsy. Přetvářka ve vztahu k okolí. Prázdnota. Rozvíjející se sexuální perverze. A jinak vlastně nic... ()

Reklama

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"JAK ŘÍKÁ BABIČKA, NA TANGO JSOU POTŘEBA DVA" a tak stereotypem a samotou ovládaná baculka Laura se zoufale snaží toho druhého najít, každého pustí hned do kalhotek a prvnímu, kdo se k ní vrátí i podruhé podléhá a co na tom, že to sadistickej úchyl....hodně zvláštní film, minimalistický, málomluvný, chladný a divný :-) ale ta osamělost a zmar hlavní hrdinky z toho sršel dost intenzivně a konec směřoval v dost zajímavej bizár, už už sem myslel, že budu pálit plnýma. A i když nakonec nééé tak stejně ta mexická divnost zaujala. ()

Jester_X 

všechny recenze uživatele

Problém mladé generace stlačený do jednoho malého bytu. Jediným komunikačním kanálem se světem je telefon, neživý prostředek, které neumožnuje sdílet prostředí, a poroto si Laura svůj svět může vybájet dle představ. V prázdnotě takovéhoto života se utvrzuje promiskuitním životem, který ovšem zůstává povrchním jako vše ostatní. Dalším výrazným motivem filmu je neschopnost vyrovnat se svými komplexy a běsy, což vede k perverzitě a následnému pokusu o fatální řešení problému. ()

d-fens

všechny recenze uživatele

ocenenia : MFF Cannes 2010 - Zlatá Kamera (najlepší filmový debut) ◘◘◘◘ MFF Mar del Plata 2010 - Nominácia na najlepší latinskoamerický film ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama