Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na jednu stranu chtějí rodiče po svých dětech, aby se chovali zodpovědně a dospěle, na druhou v nich ale pořád vidí jen malé děti. Když čtrnáctiletá Miki zjistí, že je těhotná, rozhodne se zodpovědně nést následky svých činů a porodit. A to i přes prvotní odpor svých rodičů, s vědomím, že bude dítě vychovávat sama bez otce, kterým je její o rok starší kamarád, a samozřejmě s tím, že zanechá školy a bude nenáviděna svým okolím. (Kocicka)

(více)

Recenze (8)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Není to dokonalé, ale 4* dát nechci. Seriál, po kterém se člověk stane trochu menším cynikem. Moc se mi líbil soundrack. Miki je jako postava nádherná. Neporovnával bych ale ji a ostatními - Miki je taková, protože "musí" - bez ní by to nefungovalo. Ostatní mohou být méně výrazní (čímž neříkám, že všichni jsou - například postavu doktorky jsem miloval), nejednoznační, arogantní, ba dokonce zbabělí, ale nevadí, protože všichni na mě i se svými slabostmi působili jako skuteční lidé. Pro mě třetí asijský seriál/film s tématem velmi mladé dívky, jež se neplánovaně má stát matkou - a potřetí jinak - možná dokonce nejlépe. Mladí lidé zde nejsou "taženi láskou" - nemusí za každou cenu jednat uvědoměle a zodpovědně - má logiku, že jsou nejistí, dělají chyby a teprve se učí. Velmi realisticky je zde vidět negativní reakce konzervativní japonské společnosti. U nás bychom si řekli, že to bude méně tvrdé, na druhou stranu buďme realisté - jen trochu méně. Ost: https://www.youtube.com/watch?v=-Dw7HndrllU Viděno vpodstatě na jeden zátah. Japonskou civilnost mám moc rád. A myslím, že u tohoto seriálu je docela rozhodující, jestli máte zkušenost s rodičovstvím. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

V bolestnějších příbězích se v poslední době příliš nevyžívám (z toho důvodu nehodlám dát vyšší hodnocení), ale je pravda, že tento příběh je jeden z těch povedených, který nám říká, že život se dá žít různými způsoby a neexistuje pouze jedna cesta, jak být šťastný. Atmosféra byla příjemná, i když sem tam samozřejmě působila trochu plačtivě. Z herců pak mile překvapila Shida Mirai (Miki), která roli čtrnáctileté matky zahrála hodně přesvědčivě. Na druhou stranu, u Miury Harumy bylo vidět, že v roce 2006, kdy byl tento seriál jednou z jeho prvotin, nebyl herecky ještě moc zdatný (obzvlášt v předposledním díle nezahrál scénu v nemocnici nijak přesvědčivě), ale je pro mě zajímavé sledovat, jak moc se od té doby zlepšil. O dva roky později, kdy se objevil v seriálech jako Gokusen či Binbo Danshi dělal jako herec už úplně jiný dojem, a moc se těším na jeho hraní v budoucnu. Potěšili samozřejmě i někteří ze starších herců, jako Namase Katsuhisa a Tanaka Misako. ~(3,1)~ ()

Reklama

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Příběh o dívce, která se rozhodne ve čtrnácti zodpovědně pečovat o dítě, jenž nezodpovědně zplodí. 14 Sai no Haha dále ukazuje reakci rodiny, blízkých přátel, okolí a psychický růst mladičké matky, která se vypořádává s předsudky jiných lidí. Občas nepřiměřené a nepřirozené tlačení na city, ale jinak jeden z těch lidštějších příběhů. Jediné co mi tu vyloženě chybělo, tak propracovanější znázorňování Mikiných pocitů. ■ Skladba, která hrála po celý čas seriálu je jedna z nejkrásnějších instrumentálních skladeb, které jsem slyšel. ()

Vladimus 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku ma naivne a skratkovito zobrazené zárodky vzťahu budúcej mladej matky a otca sklamali, rovnako ako herectvo mládenca Harumy. Malo to ale niečo, atmosféru, akú som pri seriáli už dávnejšie nezažil. Čo ma očarilo, napriek režijne a scenáristicky nie najlepšie zvládnutému úvodu, bolo herectvo mladej predstaviteľky. Síce som si prvé 4 diely trieskal hlavu o stôl nad toľkou naivitou, napokon ma presvedčila, že svoje rozhodnutie myslí vážne. Výrazne jej v tom pomáha zobrazenie vzťahu s jej matkou (taktiež výborne zahratá rola) a od piatej časti je z toho už aj celkom dobrý seriál. Otec malej matky (aj s tým jeho špúlením úst :) sa taktiež postupne stal z nezaujímavej figúrky jedinečnou a zapamätateľnou postavou. Keby sa ubralo z miestami príliš násilne vloženej slzopudnej hudby (motív je veľmi pekný) a ešte viacej pritvrdilo, zamotalo vo všetkých rovinách (škola, spolužiaci, novinár, Satoshiho matka), bolo by to dokonca vynikajúce. Už dávno som nejakej rodine v seriáli nedržal palce tak ako tu. Ale toho chlapca mal preboha niekto na pľaci riadne zaučiť a motivovať, lebo tie výrazy do close upov čo sem-tam produkoval boli fakt na trest. ()

black.crow 

všechny recenze uživatele

Japonská společnost je jeden velký paradox. Konzervatismus a potlačování individuality na straně jedné, povolený sexuální styk už od 13. let na straně druhé. I když pro japonské právo nepředstavuje mateřství ve 13. letech problém, pro japonskou společnost ano. Seriál se snaží ukázat, jak moc japonské mladé matky nemají na růžích ustláno. Téma zajímavé, zpracování dobré, ale jako celek to bohužel funguje jen několik dílů. Seriál po pár dílech ztrácí dech, divák nemusí být ani královna ze Sáby a stejně předem ví, jak to celé dopadne. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama