Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 13 (1984) (série)


Kapesníček (S13E30)

(epizoda)

Obsahy(1)

Irena Kačírková a Veronika Žilková v hlavních rolích televizní komedie o jednom neobvyklém duelu mezi snachou a tchyní... Povídka z cyklu Bakaláři z roku 1984 vypráví o napjatém vztahu tchyně a snachy. Ivan Horák (M. Hruška) se ožení s Dášou (V. Žilková), s čímž ovšem jeho matka zásadně nesouhlasí, protože se jí mnohem více líbila synova předchozí známost Ilonka. Od prvního dne společného soužití snaše značně znepříjemňuje život, což jí Dáša po nějaké době začne oplácet. Jak tento „souboj“ dopadne? Postava tchyně byla jednou z posledních rolí Ireny Kačírkové. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

raroh 

všechny recenze uživatele

Irena Kačírková skvělá, jinak režijně a scenaristicky trošku více plošší, ve výpravě ateliérově televizní. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tchyně byla vždycky tchyní, nabízí se proto jedna ošklivá slovní paralela, nicméně zde je příkladem to, že i dvě rozdílné ženy v jedné domácnosti se dokáží nakonec přes nejhorší přenést a pochopit jedna druhou. Skvělá herečka Irena Kačírková v roli upjaté tchyně, a své bohužel poslední před kamerou. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dopadne špatně. Zrovna nedávno jsem hodnotil Sardinky aneb Život jedné rodinky, což je mimochodem dílo o dva roky mladší. V něm se hledá bydlení pro dva mladé lidi, kteří záhy čekají rodinu. Zde se tedy odehrává něco podobného. Akorát, že tato rodina má dům a tak si mladí ani nic nehledají. Ovšem mladí by neměli bydlet se starými a pokud už ano, jedni by se neměli navážet do života druhých. Tím hůř, když si chlap neumí dupnout a nechá svou matku deptat svou ženu. A tak se ženy předhánějí v tom, která je lepší a navíc si dělají naschvály. Až v závěrečné scéně se Irena Kačírková a Veronika Žilková trochu rozjedou herecky. Do té doby nemají moc co hrát. A navíc nemám rád ženy, které si takto dětinsky ve vlastní rodině podrážejí nohy. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedno z posledních vystoupení Ireny Kačírkové před kamerou v poněkud schematické roli a ve zcela nemotorném bakalářském příběhu... Škoda, že nebyla lepší příležitost. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Posledním televizním snímkem dokonalé Ireny Kačírkové je schematická komunální satirka o tchyni, které se nezamlouvá její snacha. Scénář prvoplánový, herečtí partneři o tři třídy níž, režie neviditelná. Ach jo. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama