Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po nepeknej smrti kamaráta, ktorý bol pod vplyvom drog, nájde skupina medikov, ktorá má sama maslo za ušami, záznamy a nahrávky psychopatickej dvojice menom Wilma a John Hopperovci. Po čase to vyzerá tak, že sa Hopperovci, sérioví vrahovia a násilníci, vrátili zo záhrobia, kam sa dostali v 70. rokoch 20. storočia, so zámienkou pokračovať vo vraždení, nechutných praktikách a oddávaní sa brutálnemu sexu. (metal.storm)

(více)

Recenze (5)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jednému nerozumiem: Čo tým chcel autor povedať? Že keď sa predávkujem drogami, budem si tesne pred smrťou predstavovať, že ma znásilňuje nejaký psychopat s 38-centimetrovým penisom, ktorý ma utrtká na smrť? Alebo som to mal pochopiť tak, že tesne predtým, ako si tie drogy pichli, počúvali nahrávku hypnózy toho psychopata, a to sa odrazilo v ich myšlienkach pred smrťou? Nemám ani šajnu, či som to pochopil a či sa to vôbec dá pochopiť. Divný film, ale veľmi divný. Nie je to ani zvrátené, ani krvavé, na druhej strane sa niekoľko málo dobrých scén nájde a miestami sa dá aj zasmiať (skôr to považujem za nejakú psycho-komédiu ako za horor). Ak by som ten film mal brať vážne, rovno by som šupol odpad. Ale toto sa fakt nedá brať vážne. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No já nevím ... nakonec to vyznělo jako nevinné varování typu : "Neberte drogy, jsou špatné!!" ... Hodně podivnej film, kterej je na konci zcela zabit jednoduchým vysvětlením, že to byl jen sen týpků umírajících pod vlivem nějaké drsné halucinogenní drogy - něco jako ketamin, PCP apod. Gore málo, celé takové o ničem, pár nahotinek a drsných záběrů, psychostavy toho hlavního týpka mi připománaly docela moji minulost ... to bylo dobře udělané, vystihnuté ... Nevím, nevyznám se v tom filmu, udělaný je dobře, ale zábavný tedy moc ne a ten konec ... spíš trapný. ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

We all kill and fuck together. Sex, drogy & rock´n´roll. Léta, kdy horror varoval mládež před nebezpečím neuváženého předmanželského sexu (potažmo HIV) ´sou dávno pasé. Předmanželský sex se stal konstantou, tak proč nepoužít jeden z jeho symbolů, tedy falus, a nevarovat mládež před nebezpečím drog. Someone´s Knocking at the Door nabízí transformaci ikonického padoucha v nekompromisní zlo, dementní mašinu plnící jen své fyzické potřeby, z níž ždíme několik razantních, nadmíru zábavných over-the-top momentů. Ferrin zároveň bravurním způsobem hazarduje na hranici několika žánrových poloh a svůj nevelký rozpočet maskuje důmyslnou formální konstrukcí a odkazy k francouzské nové vlně, zejména znamenitým vužitím jump-cutů. A přestože samotná pointa není nijak originální, představuje komplexní ekvivalent komplikované narativní struktury. Someone´s Knocking představuje jeden z nejinovativnějších moderních horrorů posledních let a rozmanitost jeho možných poloh. Přesto, nebo možná právě proto, je jasné, že vzbudí spoustu rozporuplných názorů. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Trochu matoucí, nepříliš celistvá a místy až nudná psychárna. Neznámá droga, ušatý psychopat a jeho družka, znásilňování k smrti 30+ centimetrovým penisem, policejní vyšetřování, sem tam hnus. Ferrin mě zaujal EASTER BUNNYm, a tohle je sice filmovější a méně exploit ražení, ale bohužel celkem nuda. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od Ferrinova předchozího Easter Bunny, Kill! Kill! rozhodně znatelný posun vpřed co se režie a hereckého obsazení týče. Přátelit se s jeho filmy ale nejspíš nikdy nebudu, protože si opět vybral téma, které mě od sledování spíše odradí, než aby mě k němu nalákalo - tentokrát jsou alfou a omegou filmu drogy. Someone's Knocking at the Door obsahuje spoustu zajímavých momentů (kromě téměř všech vražd také pasáže s různými ruchy a pazvuky), takže nuda rozhodně nehrozí (také díky rozumné stopáži). Doporučit to lze. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Ferrin během natáčení zachraňoval zraněné ptáky z rušné křižovatky kousek od místa, kde se film natáčel. Ti byli následně rekultivováni a propuštěni. (slatkac)
  • Film byl natočen za 11 dní. (slatkac)

Reklama

Reklama