Reklama

Reklama

Komunistický 1.máj 1990 v Praze Vokovicích

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1990, 10 min

Režie:

Igor Chaun

Obsahy(1)

Obraz zarputilosti komunistických důchodců, kteří uvěřili utopistické myšlence a odmítají si přiznat svůj omyl. Autentický dokument z průběhu oslavy 1. máje v areálu bývalé Vysoké školy politické v Praze Vokovicích. - Igor Chaun jako student FAMU natáčí pro pravicovou předvolební koalici "Svobodný blok" před červnovými volbami roku 1990. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Radko 

všechny recenze uživatele

Reklamný volebný spot. Propagujúci stranu Svobodný blok (SB) pred parlamentnými voľbami 1990. Zmyslom oslovovania jednotlivých účastníkov komunistického prvého mája, bolo ukázať ich fanatickú oddanosť myšlienkam komunizmu. Tá mala cieľovú skupinu - voličov presvedčiť, že má zmysel voliť len SB. Hups! trochu to nevyšlo, a SB utŕžil len okolo 1% hlasov, do parlamentu sa nedostal a jeho hlasy sa rovnomerne rozdelili medzi ostatné strany, okrem iného aj medzi KSČ. Niektoré z názorov prevažne dôchodcov naozaj zaváňajú fanatizmom, ale to sa nájde v rovnakej miere pri fanúšikoch akejkoľvek strany. Naopak iné z vyslovených názorov znejú celkom triezvo aj dnes, 30 rokov po nakrútení. Ako dobový dokument masového záujmu o predvolebné akcie krátko po páde režimu, je to pomerne hodnotné, ako reklamný volebný spot neúspešné, ako obraz fanatizmu oddaných boľševikov priemerné. A také je aj celkové hodnotenie. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dokument Igora Chauna respektive reportáž z oslavy 1.máje roku 1990 půl roku po sametové revoluci. Je to takové tragikomicky mrazivé, ale nejvíc mne zaujalo, že už tehdá ten věkový průměr příznivců byl důchodci + . A to se nezměnilo do dneška ... jak to ti komouši dělají? Nějaká hibernace? Já teda doufám, že volby 2021 udělají za touhle úchylnou partou definitivní konec. ()

Reklama

Reklama