Reklama

Reklama

Pilíře Země

(seriál)
  • Kanada The Pillars of the Earth (více)
Trailer
Kanada / Německo / Velká Británie, (2010–2011), 7 h 9 min (Minutáž: 48–57 min)

Epizody(8)

Anglie roku 1123. Tom Stavitel (RUFUS SEWELL), povoláním kameník, sní o stavbě velkolepé katedrály. Spojence pro její realizaci nachází v ambiciozním převorovi Philipovi (MATTHEW MACFADYEN). Zatímco se Anglie po smrti krále Jindřicha I. utápí v občanské válce, začíná se v Kingsbridgi po letech příprav mohutně stavět. Zhmotnění jedné velké představy však bude trvat několik desetiletí plných intrik, vražd a válek. Bez síly lásky by však cíle nebylo nikdy dosaženo. To ona dává lidem křídla k uskutečnění snů malých i velkých. To ona pomáhá dobru zvítězit nad zlem. A právě o tomto vítězství je náš příběh.

PILÍŘE ZEMĚ, knižní bestseller Kena Folletta je již několik let na výsluní zájmu čtenářů celého světa. Nyní k vám přichází 4dílné filmové zpracování tohoto velkolepého historicko-dobrodružného eposu z produkční dílny Tonyho a Ridleye Scottových, tvůrců hitů Gladiátor a Robin Hood. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Skvost mezi historickými seriály. Nenašla bych jedinou věc, která se mi nelíbila nebo by mě nudila, ale jednu chybu to mělo - bylo to moc krátké :) A jelikož jsem vůbec nevěděla do čeho jdu, ani jsem nedýchala, když se mi na obrazovce pomalu objevovalo obsazení, které bylo velkým překvapením - Hayley Atwell, Alison Pill a můj oblíbený záporňák David Oaks. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Impozantní televizní produkce s krásnou výpravou, ale Maďarsko přesto nemá šanci nahradit anglickou scenérii. Z celého rozvětveného příběhu na mě nejvíce zapůsobily mocenské a církevní půtky, milostné a osobní příběhy poddaných už tak zajímavé nebyly. Celý seriál je nicméně postavený na úžasném castingu, z kterého mě zaujali především Matthew MacFadyen, Alison Pill a Sarah Parish - velmi charismatické postavy. Za ten atmosférický konec přidávám pomyslnou mini 5*. ()

Reklama

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Mixed feelings. Pozoruhodné, veľkolepé, brutálne naturalistické. Aj pútavé. Ohromná produkcia, aj pod Scottovou značnou. Som zvedavá na zákulisie, čo všetko museli vykonať pre výrobu tejto mini série. Nápad sa mi veľmi pozdáva, predlohu nepoznám, oceňujem odvahu pustiť sa do toľkého neznáma. Stredovek pútavo pre dnešné publikum? To preto všade tá striekajúca krv a nahé ženy? Pre mňa najväčšie mínus. Strašné násilie. Skutočne sa natoľko posunula hranica znesiteľnosti bežného diváka, že ho už nezaujme nič iné než takéto diabolstvá?(nič iné mi na um neprišlo, na to sa nedá pozerať!)___ Čo oceňujem je zaujímavá podívaná kvôli veľkosti všetkého. Celé prostredie prechádza pozoruhodnými zmenami. Pozorovať to je fascinujúce. Neskutočne. Aj vďaka seriálu si opäť uvedomujem drobnosti, kt. mi neprišli úplne zrejmé. Ohľadne mestských privilégií, plynutie času v tej dobe, nerýchly progres prác... Odhalením toho si ma veľmi získali. Mám rada, ak mi filmári sprostredkujú detailnejší náhľad na doby minulé, kt. som si dovtedy neuvedomovala a predsa som o nich vedela. __ Získalo si ma aj obsadenie. Vyhranené postavy dobre predstavené. A väčšinou si v nich herci našli niečo, čím ich spravili aj trošku sympatické. I keď cítim podivnú snahu ukázať nám, že postavy sami so sebou bojovali, dobro a zlo. Celkovo. Zážitok. Výpravné, mohutné, krásne stredoveké /väčšinou náladou deja a stavbami, nie Alieninými investičnými špekuláciami a trochu komixovými titulkami ale s podmaňujúcou hudbou/ škoda príliš brutálne, herci veľmi sympatický a pre mňa pohľadní.. Zážitok. ()

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorého pointa je skrytá podstate celý čas a dozviete sa ju až na konci. Rozprávanie niekoľkých príbehov posplietaných medzi sebou. Príbehy hrdinov, rytierov, stavbárov a nakoniec príbeh samotnej katedrály. Ale ako urobiť príbeh o stavaní jednej budovy pútavým?? Samozrejme odpoveď Vám dala dvojica producentov Ridley a Tony Scottovy. Treba pridať bitvy o anglický trón medzi anglickom a francúzskom, záporákov, ktorý sa neboja zradiť aj vlastnú rodinu. Tento mini seriál má silné stránky v zrade, intríg a obviňovania nevinných. A to všetko za krídlami cirkvi. V 12. storočí to bola silná mocenská spoločnosť, ktorá vládla v pozadí. Veľmi som obdivoval výkon Hayley Atwell a Eddieho Redmaynea. Tí svojím príbehom ťahali celý film. A samozrejme kňaz Filip, pre ktorého sú charakter, morálka, spravedlnosť a cirkev všetkým. Občas sa vyskytli hluché miesta a to ubralo seriálu na tej atmosfére, ktorú má. A hlavným pozitívom je skvelá hudba od Morrisa. Bol som veľmi milo prekvapený. História je niečo, čo by mal vedieť každý. Lebo históriu píšu ľudia. A to boli reálny ľudia, ktorí históriu žili. A bol som rád, že mi Sergio Mimica-Gezzan opäť ukázal kus histórie. Ale k dokonalosti to má ešte ďaleko. 89% - 4* ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mam rád toto storočie, v ktorom sa seriál odohráva, no nepatrím medzi tých seriálových fetišistov, aby som na to "len tak" pozrel. Skutočnosť je taká, že až po dlhej dobe som sa dozvedel, že The Pillars of the Earth produkovali Ridley a Tony Scottovci a to je niečo čo ma už donútilo sa na to pozrieť. Čo sa týka samotného seriálu, tak som videl tu 4 dielnu časť a musím povedať, že ma to celkom chytilo. Postavy majú čo ponúknuť a postupne vyťahujú esa s rukávu v zaujímavom príbehu, ktorý je čo raz viac napínavejší a v závere ponúkne dobre rozuzlenie a zároveň aj krásny záver s katedralou v celej kráse. Na druhu stranu poteší aj pekná výprava, pár bitiek, ale aj známe tvare - Rufus Sewell, Ian McShane, Eddie Redmayne, Donald Sutherland, Sam Claflin či krasna Hayley Atwell. Za zmienku ešte aj stojí dobra hudba Trevora Morrisa. Serial, ktorý odporúčam. Obľúbený soundtrack: Main titles, love theme. 80% - 4* ()

Galerie (215)

Zajímavosti (24)

  • V roce 2009 vydalo britské Times výsledky ankety o nejlepší knihy za posledních 60 let. Historický román Kena Folletta „Pilíře Země“ se umístil na druhém místě. (Joges)
  • První nástin románu vznikl už v roce 1976, kniha byla vydaná až 1989, samotné napsání trvalo tři roky a tři měsíce (mr.filo)
  • Po filme Ucho ihly (1981) ide o druhú adaptáciu diela autora Kena Folleta, v ktorej sa predstavil Donald Sutherland (Bartolomej). (misterz)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

Po Spartakovi dorazí Marco Polo

17.01.2012

Americká kabelová stanice Starz na televizním trhu výrazně zabodovala s masakrálním seriálem Spartakus (druhá regulérní série s podtitulem Vengeance startuje 27. ledna). Dařilo se jí i s Pilíři Země… (více)

Bratři Scottové zboří Pompeje

Bratři Scottové zboří Pompeje

05.04.2011

Historické a fantasy eposy se definitivně stěhují do televize. HBO včera vyvolalo nadšení prezentací první čtvrthodiny z Game of Thrones, dnes tu máme další velkolepý televizní projekt. Pompeii bude… (více)

Ridley Scott nechá vyhrát fašisty

Ridley Scott nechá vyhrát fašisty

11.10.2010

Zatímco probíhá boj o dvoudílný prolog k Vetřelci (studio 20th Century Fox chce přístupnost PG-13 a rozumný rozpočet, Scott trvá na tvrdém R-ku a rozpočtu 250 miliónů pro oba filmy... a chce si… (více)

Reklama

Reklama