Reklama

Reklama

Lysá hora

(TV film)

Obsahy(1)

Lysá hora - to je výlet na nejvyšší kopec Moravskoslezských Beskyd, to je vyznání těch, co na kopci prožili kus svého života: meteorologa, pracovníka Horské služby, obsluhy lyžařského vleku, biologa a ochránkyně přírody, lyžařů, kuchaře a fotografa v jedné osobě a především turistů, "lysařů", kteří sem chodí za východem slunce, za nádhernými výhledy a posezením s přáteli v boudě Šantánu. Lysá hora - to je jejich ahoj a podání ruky, které stvrzuje společný cíl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

fujarik 

všechny recenze uživatele

Na Lysou horu chodím pravidelně a tento dokumentární snímek mě zklamal. Krom pár pěkných záběrů okolní krajiny nenabízí nic nového. Je hezké, že někdo udělal 5 000 výšlapů, jiný 3 000 a další 1 900, ale to přece nemusím poslouchat celý film! Jestli čekáte, že se v tomto dokumentu dozvíte nějaké zásadní informace z historie hory či přírodní zajímavosti, budete zklámani stejně jako já. Dokument v podstatě o ničem, co divákovi něco přinese. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Asi bych uvítal více dat a informací o Lysé hoře. Dokdy se tam lyžovalo, proč se přestalo, praktické informace atd. Ale i tak se mi dokument líbil. Čišela z něj taková subjektivní pohoda a pozitivní přístup všech představitelů. Člověk má chuť po shlédnutí takového filmu nazout boty a někam vyrazit :) A to je dobře. "Motivační" dokumenty jsou třeba :) Pokud někdo neviděl, tak podobnému tématu se věnoval jeden z dílů pořadu Náš venkov (6.2.2010) - http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/406235100041005-nas-venkov/ ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Také jsem se nahoru jednou vyškrábal, je to opravdu hezký kout naší země. Ale dokument byl v podstatě jen vzpomínkami starších lidí, jež svůj život spojili s horou. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Není to moc informační dokument, spíše takové vykládání s lysařema, kteří chodí pravidelně na Lysou. V čase natáčení dokumentu stojí ještě dvě staré chaty, které už tam dnes nejsou a i díky nim to má výbornou nostalgickou a klidnou atmosféru na rozdíl od trošku komerčnímu a populárnímu dnešku. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kdo tam nevylezl, nepochopí. Pro mě jako člověka z Ostravy, Moraváka, je Lysá hora fenomén. Vylezl jsem na ni mnohokrát, naposledy loni a letos se chystám zase. Je to krásná hora v krásných Beskydech, Ivančena, historie, výhledy... Dokument je vyloženě složen ze vzpomínek pamětníků, horalů a dalších a jejich archivních materiálů, o Lysé hoře jako takové se bohužel nedozvíme nic. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama