Reklama

Reklama

Univerzální voják 4: Odplata

  • Česko Univerzální voják: Den odplaty (více)
Trailer 2

VOD (1)

John je bývalý voják a žije poklidným životem se svou rodinou. Jednoho dne je však přepaden a jeho rodina nemilosrdně postřílena, sám je těžce raněn. Jediné, co mu zůstane ve vzpomínkách, je, že vrahem je jeho kolega z armády Luc Deveraux. Po několika měsících se John zotaví a jeho jediným hnacím motorem je pomsta. Vše kolem Johna je však velice divné a nepochopitelné. Jakási dívka jménem Sarah tvrdí, že spolu mají poměr, ale John si nic nepamatuje. Postupně si však nějaké okolnosti vybavuje. Vše je ale docela jinak... Kdysi byl vládou vybudován projekt „univerzální voják“, v němž byli všichni účastníci speciálně vylepšeni. Tento projekt se však vymkl kontrole a samotní poloroboti se rozprchli mezi normální lidi. Po nějaké době se Andrew Scott pod vedením Luca Deverauxe snaží shromáždit všechny z programu a zřídit si svou vlastní komunitu. John se postupně dozvídá věci, které nechce slyšet, a v opuštěné chatrči nalezne své „dvojče“, které zabije. Po všemožných útrapách se konečně John dostane do tábora, kde se shromažďují  všichni vojáci z projektu... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (209)

RelaxMan odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem velkým fanouškem první dílu a to co se odehrává v této čtyřce je pro mě nepochopitelné. Celá série se ubrala velmi špatným směrem, což mě neskutečně štve. Boje nejsou zas tak špatné, jen kdyby to všechno dávalo nějaký smysl a mělo to aspoň trošku atmosféru prvního dílu. Film má tolik chyb, že ho prostě musím zařadit do kategorie odpadů. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Naprosto odzbrojující transformace céčkového paskvilu do halucinogenního, psychedelického a velmi pevně režijně uchopeného tvaru. Hyams se po nezvládnuté trojce rozhodl trochu vybočit z řady a pohrát si s konceptem brakového akčního filmu a po tunách břeček, které nám každoročně tento subžánr nabízí, se jej rozhodl ozvláštnit. Výsledek si hodně pomáhá audiovizuální stránkou - hlavně neustávající temnou ambientní hudbou či dynamickým snímáním obrazu (to ani nemluvím o perfektně využitých POV záběrech). Některé stylistické prvky dokonce názorně připomenou postupy Gaspara Noe nebo Davida Lynche, a to už je co říct. Sice jde pořád o přímočarou slátaninu bez hlavy a paty, ale netradiční souhra všech prvků dělá tuhle předvídatelnou bojovku něčím víc, než jen (pod)průměrným žánrovým počinem. Za zmínku také stojí velmi naturalisticky ztvárněné souboje s perfektní choreografií. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Strašně lehký nadprůměr, je to těsně, před těžkým průšvihem. Těm, kteří dali odpad, či dali sotva po třech hvězdičkách - chápu vás. Ano! Nestává se často, že by se moje hodnocení shodovalo s ostatními, ale nejdřív budu pozitivní. Začnu u samotné akci: Je skvělá! Nápaditá, luxusní, parádní, nemá chybu, opravdu samotná akce je největší klad filmu, až na jednu výjimku. Akci tvoří množství soubojů, do kterých se občas zapojí střílení + jedna automobilová honička, která je na píču. Dál herecké obsazení: Uřvaný psychopat Arlovski, show man Lundgren, občas syn Van Damma a samozřejmě chodící mašina Adkins! Jeho znovuzrození v obchodu nehorázný, nebeské kopy + moje oblíbený saltíčko, potom třeba bitka s Dolphem, masakrálně kombinoval mačetu, pistol a bojové schopnosti, to už se blížím ke kameře, která je skele vlezlá, všechno je přehledný, brutální akce, mnoho krve, sem tam hláška Dolpha, je tu pokus o námět, možná dobře, že Adkins má tolik prostoru, sem tam slušný prostředí, místama napínavé a děj částečně zajímavý, též potenciál z půlky využitý, absolutně nejlepší konec, kdy Scotty likviduje úplně všechno a všechny a neskutečně surovým způsobem, až se fandovi akčních filmů musí z toho postavit péro, občas správný zpomalovačky a snad ještě něco. // Režisér asi viděl U2/U3, resp. zpomalovačky, sice sem tam happy moment, ale z 90ti% jsou zbytečně tímto stylem záběry natahované, též dialogy, moc dlouhé, na můj vkus málo akce, působí netradičně a to je mínus, Dolph a Arlovski cajk, ale málo prostoru, zbytečný JCVD, zbytečný vzpomínky Scotta, nelogičkost bije do očí, nyní udělám výjimku, Adkins přijde o prsty a stejně je potom má, či jsem nepobral, proč Arlovski chtěl Scotta oddělat a samotný příběh je zamotaný, snad bez hudebního doprovodu a ten, který tu je mne nezaujal, vypíčenej konec, tohle snad ani líp skončit nemohlo, žádný odkaz, až na postavy, na předešlé díly, takže spojitost mizivá, minimum nostalgie, mohlo a mělo toho být víc a kdo ví co ještě. // Bohužel. Jsem zklamaný, ale co nadělám, film má aspoň nabouchanou akci a ta je fakt prvotřídní, efektní, Adkins ok, zbytek však nefunguje, to lepší, co tu je spíš pokulhává. Pokud by měl být další díl, tak ať tvůrci zamakají na scénáři, protože jo, je to akční výplach, ale akce mělo být víc, pač příběh je epicky nesnesitelně překombinovaně překecaný a to pije krev. Těžko říct, jestli je mínus, že to nemá spojitost s předešlými kouskami. U mně však asi tenhle díl je nejlepší, protože ostatní byli skoro na stejné úrovni, jednička ok, ale nemá to skvělé tempo do konce, dvojka jakž takž, trojka bez tempa, Arlovski to tam spasil a tohle aspoň má zabijáckou akci a demolujícího Adkinse, který má charizma a člověk mu fandí. No, jsem zvědavý na Re-Kill a hlavně El Gringo. 6/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Ještě před vznikem filmu jsem měl obavy jak film dopadne, už jen tím příběhem Van Damme jako záporák, bál jsem se, že to nedopadne moc dobře a moje obavy se celkem zcela vyplnily. Příběh filmu je děsný, vůbec mi nesedl, ve filmu jsem viděl dost nesrovnalostí, vůbec jsem některé věci nepochopil. Nemá cenu dále tu rozvádět komplikovaný příběh. Film má téměř dvě hodiny, což je další chybou, scény jsou natahované. Co můžu hezky pochválit jsou skvělé souboje. Dva souboje mezi skvělým Adkinsem a Arlovskim (ten druhý je lepší). Souboje s univerzálními vojáky jsou bezvadné, Adkins se zde opravdu neuvěřitelně předvede, bláznivý souboj s Lundgrenem, který se celkem vyvedl. Mimochodem Lundgren byl nejlepší ze všech herců krom Adkinse. Souboj Van Damme vs Adkins je perfektní, ikdyž se mi nelíbila vyzáž Van Damme - byl nabarven jak klaun nějakej. A ještě jedna slušná naháněčka autem. No, bohužel ale tyhle hezké souboje nejsou všechno. Adkinsův klon a klon agenta na konci filmu to ještě více pokazil, jinač bych hodnotil o trochu lépe. Takže pro mě podívaná naposledy. Hodnotím přesto na slušných 47% = ** ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11,5miliónaTržby Celosvetovo $655,000▐ Ako taký video film dosť dobré, nápaditá kamera, veru žiadne suché zábery + psychadelické dajú aj zabrať, dej újde, Van Damme a Lundgren hrajú dôstojne a Scott Adkins ako nový akčný bijec obstál, akcia na výbornú, spokojnosť. /65%/ ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy John (Scott Adkins) přijíždí svým Fordem Explorer za mrtvým kamarádem, má ulomený znak na přední masce vozu. V následující scéně, kdy odjíždí, má znak v pořádku. (JohnSmith)
  • Poté, co Magnus (Andrei Arlovski) nastupuje do údržbářského vozu, motor vozu běží, což je poznat podle kouře vycházejícího z výfuku. Po nasednutí do vozu však vozidlo opětovně startuje. (JohnSmith)
  • Filmovanie prebiehalo v americkom štáte Louisiana, v okolí hlavného mesta Baton Rouge. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama