Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka o líných čarodějnicích a jejich marné snaze zbavit lidi pracovitosti... Čarodějnice Darmošlapka (H. Maciuchová) a Líná kůže (Y. Blanarovičová) udržují svými kouzly obyvatele vesničky Nouzov v lajdáctví a lenošení. Jednou si však déle zdřímnou a po probuzení s hrůzou zjistí, že z Nouzova je úhledná ves plná pracovitých lidiček, z nichž nejpilnější je pekařka Žofinka (H. Ševčíková). Čarodějnice dívku omámí bylinami, takže si ubohá pekařka myslí, že je vznešená dáma, a přestane pracovat. Milovanou Žofinku i všechny sousedy zachrání kovář Martin (M. Dlouhý), na kterého jsou všechna kouzla krátká. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Velice jednoduchá, krátká, ale celkem milá pohádka s příjemným obsazením. Líbily se mi i kostýmy a výprava. Chuďoučká, ale hezká. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jediný scénáristický počin Evy Hudečkové nedopadl, co se námětu týče zase tak hrozně. Dvě čarodějnice udržují lidi v lenosti. Při pohledu na dnešní svět bych řekl, že mají tisíce následovnic. Všechno ale samozřejmě dobře dopadne. Jen za to nemůže fakt, že by snad byl Martin proti kouzlům imunní, ale spíše to, že než stačí čarodějnice něco udělat, rozfláká jim půlku pracoviště. Kvalitní herecké obsazení je kladem pohádky, také se děti snad dozví, že bez práce nejsou koláče, byť lidé jako Paris Hilton, a v Česku jich taky pár najdeme, nemusí hnout prstem a koláčů mají habaděj. Jasným negativem je městečko. To je vytvořeno v jednoduchých kulisách bez nápadu, kdy všemu vévodí béžové stěny všude okolo. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama