Reklama

Reklama

Náš den přijde

(festivalový název)
  • Francie Notre jour viendra (více)
Trailer

Co uděláš, když jsi dospívající zrzavý budižkničemu, který až na jednoho staršího chlápka nemá kamarády? Když tě všichni nenávidí a nejvíc ze všeho tvoje vlastní rodina? Když se ti všichni kámoši vysmívají? Odpověď: Ty a tvůj ubohý kumpán seberete všechny svoje prachy, koupíte si sportovní auto, elegantně se oháknete a zamíříte do země zrzavých, do Irska. Co ale začíná jako hledání ideálu se promění v divoké řádění plné nenávisti, násilí a sebedestrukce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Tommy.D 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to nějak nepochopil. Dobře, nějaké to nasrání na mnou opovrhující společnost chápu, ale stejně jsem celý film marně přemýšlel nad motivací (a alespoň nějakým duševním zdravím) obou hlavních protagonistů. Celkově příliš překombinovaný film. Na druhou stranu solidní herecké výkony, příjemná hudba, takže průměr. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rémyho život není dvakrát jednoduchý. Doma - příšerná ségra a matka, se kterou si vůbec nerozumí. Ve škole - šikana kvůli zrzavým vlasům. Není divu, že je zralý na psychiatra. Naštěstí se ukáže psychoanalytik Patrick (Vincent Cassel), který naprosto přesně ví, co Rémyho sužuje - sám podobný život prožil. Rozhodne se Rémymu dodat trochu sebevědomí, a pozve jej na výlet napříč Francií, a možná až do samotného Irska, kde je nikdo kvůli zrzavým vlasům odsuzovat nebude... Z tohoto filmu mám hodně rozporuplné pocity. Zhruba do dvou třetin jsem byl nadmíru spokojený - hrozně se mi líbila Patrickova "výchova" Rémyho, a celkově jeho chování - s ničím se moc nes*at. Ale pak přišla poslední třetina, kterou si nepochybně Vincent Cassel užíval, ale mně nějak nesedla, včetně posledních minut, které byly totálně mimo. Takže dávám průměrné tři hvězdičky, a pokud máte alespoň trochu nazrzlé vlasy, klidně si pár hvězdiček přičtěte :) ()

Reklama

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Psycho amorálna jazda dvoch zrzavých a nasraných debilov, bez pravidiel. Tak neprijemne pri sledovaní fimu som sa cítil pri minulých Stoenových normalních zabijakov. Prvá polovica je fakt výborna, ale neviem či Gavras to zrobil naschval, ale druhá polovica sa zmení na maximalne psycho, čo by mi i vyhovovalo nebyť pri daktorých scénach až fakt zbytočne tlačenie na pílu.Cassel výborny a Berhelemy tak isto. Z hodnotením na CSFD súhlasim a tých 70% je opravnených. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Bez jakékoliv ironie - zajímalo by mě, kolik z těch, co hodnotili pěti hvězdami, má narudlou barvu vlasů :). V komentářích se to hemží slovy jako "zběsilá jízda", ale po shlédnutí jsem si připadal jako vyvrženec, viděl jsem totiž poněkud rozplizlou story s nahodilým scénářem, proloženou několika "no reason" násilnostmi. Mám rád filmy jako Oldboy, kde má pomsta a revolta smysl, ale proč bych měl fandit dvojici zakomplexovaných týpků, kteří se chovají jako hovada? Gavrasův nihilistický styl je mi krajně nesympatický a tady se mu navíc, na rozdíl od videoklipů, nepovedla ani synchronizace hudby s obrazem, což mě dost zklamalo. Zapomenutelný průměr s dvěma výbornými herci. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma vtiahol svojim úvodom (parádna satyrická krátka "psychoterapeutická" scéna povie o postave Vincenta Cassela a jeho osobnosti viac ako ďalší dej), aby postupne moje nadšenie opadlo. Len silný sa presadia, povrchnosť vládne svetu, individualita je pohltená konzumnou spoločnosťou, človek sa stáva takým prázdnym sráčom aká je sračková spoločnosť a rodina okolo neho, človek si len ťažko nachádza svoj priestor pre sebavyjadrenie a musí prinášať obete a bla bla. Myšlienku si každý nájde a nesporne tam je...Ale forma, ktorú Gavras zvolil je viac excentrická a expresívna, ako by si posolstvo filmu zaslúžilo. Prázdnotu ľudí a okolia, postoj "we´re the nobodies - wanna be somebodies" mám radšej v sofistikovanejšej podobe (napadá ma napr, Day of the Wacko). Takto mi akurát viac krát mimovoľne prebehlo mysľou, že tá druhá polovica by sa iste páčila Andersovi Breivikovi...aj ten chcel "len" vyjadriť svoj postoj a vnútorné frustrácie...Film, od ktorého som veľa čakal a veľké očakávania sú zradné. Každopádne "ďábel" Vincent Cassel je ako stvorený pre podobné role! ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama