Reklama

Reklama

Náš den přijde

(festivalový název)
  • Francie Notre jour viendra (více)
Trailer

Co uděláš, když jsi dospívající zrzavý budižkničemu, který až na jednoho staršího chlápka nemá kamarády? Když tě všichni nenávidí a nejvíc ze všeho tvoje vlastní rodina? Když se ti všichni kámoši vysmívají? Odpověď: Ty a tvůj ubohý kumpán seberete všechny svoje prachy, koupíte si sportovní auto, elegantně se oháknete a zamíříte do země zrzavých, do Irska. Co ale začíná jako hledání ideálu se promění v divoké řádění plné nenávisti, násilí a sebedestrukce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Trochu váhám, jak celý film pojmout, jak nahlížet na hrdiny a jejich trip, jak to všechno...no...pochopit... Pokud se ale rozhodnu vzdát všech snah zjistit, jak ti dva vlastně přišli k sobě, před čím ujíždějí, proč tak spěchají, co od cesty očekávají, proč ta kuše, proč si holí hlavu a co tam dělá ta skvělá holčička a vžiju se jen a jen do té tvrdé uvolněné atmosféry plné černého humoru, musím dát čtyři hvězdičky. A navíc si s hlavními hrdiny užiju cestu bez pravidel, hlubokých úvah a morálních bariér. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

To jsem se zase jednou nechal napálit stylovým plakátem. Je to můj problém, že jsem čekal něco dost jinýho, ale na takovéhle filmy asi musíte bejt francouz. Nepochopitelná ujetost. Hlavní hrdina je jakejsi zakomplexovanej zrzoun (ale špatně odbarvenej, takže kdyby na to stále neupozorňoval tak si toho ani nevšimnete) a pak potká jakéhosi psychoanalytika. A tato dvojice chlápků tam prostě provádí nesmysle a stávaj se z nich čím dál větší magoři. Není to ale sranda ani nějakej akční nářez. Prostě jen jakýsi artový "všeříkající" hybrid, kde jsou všichni buď gayové, magoři, nebo tlustý tancující holčičky. Jediné plus je, že tam hraje výbornej Vincent Cassel. Fakt hodně mi to připomínalo film Buzíci s Gérardem Depardieu. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Amorálna ale citlivá, čiernohumorná, psychologicky vypätá, vnútorne pulzujúca emocionálna rozbuška, posilnená energickými hereckými výkonmi extrovertného Cassela i introvertného Barthelemyho. Anarchistické ventilovanie si minulých krívd na nevinných “okoloidúcich”, vedúce až za hranice zákona. Stoneovi odosobnení a samoúčelní Takí normálni zabjaci môžu ticho závidieť. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rémyho život není dvakrát jednoduchý. Doma - příšerná ségra a matka, se kterou si vůbec nerozumí. Ve škole - šikana kvůli zrzavým vlasům. Není divu, že je zralý na psychiatra. Naštěstí se ukáže psychoanalytik Patrick (Vincent Cassel), který naprosto přesně ví, co Rémyho sužuje - sám podobný život prožil. Rozhodne se Rémymu dodat trochu sebevědomí, a pozve jej na výlet napříč Francií, a možná až do samotného Irska, kde je nikdo kvůli zrzavým vlasům odsuzovat nebude... Z tohoto filmu mám hodně rozporuplné pocity. Zhruba do dvou třetin jsem byl nadmíru spokojený - hrozně se mi líbila Patrickova "výchova" Rémyho, a celkově jeho chování - s ničím se moc nes*at. Ale pak přišla poslední třetina, kterou si nepochybně Vincent Cassel užíval, ale mně nějak nesedla, včetně posledních minut, které byly totálně mimo. Takže dávám průměrné tři hvězdičky, a pokud máte alespoň trochu nazrzlé vlasy, klidně si pár hvězdiček přičtěte :) ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Zvláštne - chvíľu sa mi to páčilo a chvíľu zas nie. Na čo všetko sa snaží režisér poukázať a o čom film vypovedá to tu už mnohý písali predo mnou. Odporúčam pozrieť si jeho krátkometrážne filmy (STRESS , BORN FREE) aby ste si spravili obraz o jeho tvorbe (aj keď nemajú s jeho celovečerným debutom nič spoločné). Romain Garvas je odvážny tvorca, ktorý sa nebojí ukázať to čo sa väčšinou neukazuje, a aj keď je jeho NORTE JOUR VIENDRA zaujímavý počin, na jeho naozajstnú pecku si budeme musieť asi ešte počkať. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama