Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Road movie z postapokalyptické budoucnosti Země, v němž nechybí akce a napětí, hledá odpovědi na filozofické otázky o podstatě lidství, o tom, co je v lidském životě důležité, a zda vzpomínky a paměť činí člověka lepším nebo horším.

Jednoho dne zavál na Zemi vítr, který smazal lidem vzpomínky. Všichni rázem zapomněli svá jména, členy svých rodin, mluvit, všechny své dovednosti a znalosti. Změnili se v rabující zvěř zabíjející se v boji o jídlo. Třináctiletý kyborg Johnny, vytvořený vojáky v rámci pokusů na lidech, nezapomněl nic díky počítači ve své hlavě. O tři roky staršího chlapce, který mu zachránil život, naučí znovu mluvit, předá mu základy lidských znalostí a naučí ho vše potřebné pro přežití na dlouhé cestě. Pojmenuje ho Wataru (japonsky Poutník) a chce po něm, aby projel Ameriku a svět a učil lidi to, co kdysi uměli, a aby jim dal lepší cíle a touhy než ty, které dovedly svět ke katastrofě. V San Franciscu Watarua napadne policejní robot Strážce, nad nímž převzal kontrolu počítač. Radou ho zachrání krásná tajemná Sophia, která si přeje svézt do New Yorku. Společně projíždějí Los Angeles s kultem falešného boha požadujícího lidské oběti, modelové zcela soběstačné Věčné město, kde za poslední přeživší žije a myslí superpočítač, mrtvé Las Vegas a nakonec New York. Po celou dobu Watarua pronásleduje Strážce s jediným cílem: „Zabít!" Kdo smazal lidem vzpomínky a co skrývá Sophia? Dokáže Wataru splnit úkol, který mu dal Johnny? (bergenia)

(více)

Recenze (5)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Taková průměrná postapokalyptická road movie snažící se o nějaké to filozofování, nic víc a nic méně... 5/10 ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Překvapivě příjemné anime, které sice na první pohled vypadá jako obyčejné postapokalyptické scifi, ovšem pod povrchem se skrývá v různých setkáních tematizovaná otázka lidské přirozenosti, jejíž zdejší zpracování by určitě nenadchlo takového Rousseaua. Samozřejmě se jedná o pouhé povrchní nahlédnutí nespějící k žádnému hlubšímu poznání, přesto tento pokus o větší hloubku podpořený nedostatkem moralizování potěšil. ()

Reklama

flu 

všechny recenze uživatele

Tohle nízkorozpočtové anime má ve fanouškovských kruzích téměř kultovní status. Neptejte se mne proč. Doporučuji snad jen ultraskalním fanouškům žánru, pro nás ostatní je to ztracených 80 minut života. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama