Reklama

Reklama

Meteory českého komiksu

(TV film)
Česko, 2009, 52 min

Režie:

Jan Motal

Scénář:

Josef Fišer

Kamera:

Jiří Strnad

Obsahy(1)

Netradiční dokument, který vizuálně přitažlivou formou, odkazující na blízkost filmové a komiksové řeči, nahlíží do života a tvorby několika mladých komiksových autorů "Generace nula", kteří bez vidiny hmotného nebo mediálního úspěchu, jdou svou "komiksovou" cestou životem. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

Matty 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nápaditý dokument o sympaticky ujetých lidech. Doufám, že nejde o první (?) a zároveň poslední televizní příspěvek k tématu. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Formálně je to bez debat boží. Spojení jednoduchých trikově dělaných instalací a animovaných přechodů s dokumentem je samo zajímavé. Problém trošku je, že o komiksu je pojednáno vlastně jen tak okrajově. Uznávám, že nějaký souhrnný pohled anotace neslibuje, ale i o samotné tvorbě jednotlivců, recepci jejich děl, zkrátka čemkoli, co by vypovídalo o místě komiksu v české současnosti, se toho moc neříká. Dotazy režiséra dělají místy z galérky několika komiksových tvůrců záměrnou freakshow. U dokumentaristy je totiž problém, umí-li točit, ale neumí-li se ptát. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Za tým Dan Černý (skvělý komiks Fanouš) a tým Nikkarin (skvělá 130). Dokument takový ten klasicky českotelevizní, nic, co by urazilo, ale ani nic, co by člověka nadchlo. Spíš je fajn podívat se, kam se vaši oblíbení komiksový autoři za těch deset let posunuli (oba stěžejní autoři komiksů ve Čtyřlístku, Dan Černý navíc kreslí pro Disneyho Ducktales). ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama