Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví o mladých lidech, popisuje situace, do kterých se může dostat každý mladý člověk. Ukazuje, jak lehce člověk ztratí své kamarády či naopak pozná přítele v nouzi. Odkrývá pocity hlavních hrdinů, ale také jejich rodičů, okolí. Řeší první lásky, vztahy rodičů a dětí, nepravdy o sexuálním životě, následky neuváženého sexuálního chování… Hlavními postavami jsou Marek, Monika a Simona. Marek se zamiluje do Simony a prožívá svůj první milostný vztah. Simona je však Markovi nevěrná. Vše dokáže dokonale skrývat a Marek si zprvu ničeho nevšimne. To však trvá do chvíle, kdy sám na vlastní oči zahlédne svou přítelkyni v choulostivé situaci s jiným klukem. Za čas Markovi vstoupí do života Monika. Marek získává pocit, že našel tu pravou. Monika je stále více přesvědčená o tom, že Marek je ten pravý, s kým by chtěla mít první pohlavní styk. Kartami zamíchá Simona. Marek zjistí, že je HIV pozitivní, nakazil se od Simony. Svou situaci řeší sám a uzavírá se do sebe. Monika se domnívá, že Marka při sexu zklamala. Marek však pozvolna přichází s pravdou. Dokáže se jeho rodina, kamarádi a známí vyrovnat s jeho HIV pozitivitou? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Goldbeater odpad!

všechny recenze uživatele

Jako vyučovací pomůcka je to příliš dlouhé a nezáživné. Jako film to je úplně o ničem. Očividně hraná vážnost všech aktérů a některé trapné hluché chvilky mě opravdu deptaly. Mělo to být kratší, výmluvnější a neměl to být film. Ta jedna hvězda je za to téma, které je opravdu vážné a je třeba na něj brát ohled. Užijte si prázdniny děti, kondomy vždy poruce! ()

PavelDanko odpad!

všechny recenze uživatele

Tok tohle je názorná ukázka toho, jak se dá nesmyslně VYHODIT BALÍK PENĚZ Z OKNA za amatérské dílo. Faktem je, že skrze film se mládeži více řekne, ale v tomto díle NEZAZNĚLO NIC, co by diváka přimělo přehodnotit své chování v partnerství. A kde je slibovaná odpověď na otázku: "Dokáže se jeho rodina, kamarádi a známí vyrovnat s jeho HIV pozitivitou?" Davide Vignere, to už Skutečné mládí bylo lepší. Takže bych dílo "Mezi nimi" přirovnal nanejvýš k instruktážnímu filmu od BESIPu o tom, jak přecházet silnici. Možná rozpočet navýšil štáb v čele s panem režisérem záměrně. Nebo že by pánové Uzel a Javorský? Každopádně jejich obsazení nepozdvihlo úroveň filmu. Naopak vyvýšily se tak herecké nedostatky a potažmo i ty režijní, protože režisér neukočíroval výkony mládeže versus výkon profesionálů. Zaráží mě i způsob střihu - některé pasáže jsou zbytečně ukecané, jiné typu TV NOVA hrc, prc ve dvou obrazech. Film je pohyb. V opačném případě mohli autoři nafotit komiks, mělo by to podobný dopad. S dnešními technickými možnostmi se dá takový "hranný dokument" natočit do 50 tis. Důkazem je hodinový výpravný hranný film Andělé na kolejích od Pana Režiséra Hejny, který byl natočen za 75 tis. Kč. Není to závist, ale konkrétní ukázka toho co je a co není umění. Kdo umí režírovat a kdo jen honí kariéru. Ještě mě zajímá, kolik peněz šlo do této akce z kapes daňových poplatníků... ()

Reklama

jjjerry 

všechny recenze uživatele

hodnotim "dokumentární charakter pro děti" myslim že film má určitě něco do sebe a i kdyby pomohl aspon 1 člověku tak to má smysl. Peníze investované do tohoto projektu sou určitě smysluplnější než státní podpora některých komerčních filmů. Herecké výkony nehodnotim, ale myslim že právě ty trapné umělé situace se vryjí do paměti. určitě stojí za těch 40 minut ()

katchi 

všechny recenze uživatele

Mezi nimi se nedá hodnotit jako všechny propracované, vysokorozpočtové filmy s opravdovými herci. Toto má za úkol informovat a varovat, ne udivovat talentem a baječnou zápletkou. Jsem ráda, že se něco takovýho natočilo, třeba si z toho vezme pár lidí příklad. NAvíc to bylo natočeno na naší škole...;-] ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není tak jednoduché ohodnotit. Je to přece jenom výchovná pomůcka v boji proti HIV a jako takovou by ji mělo vidět co nejvíce lidí. Bohužel se nemohu zbavit dojmů, že to šlo udělat mnohém lépe. Mé výtky míří hlavně na docela děravý scénář, který se nás ke konci snaží citově vydírat a přitom působí neskonale směšně. Svůj díl na tom nesou také nesympatičtí hlavní hrdinové. 35% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama