Reklama

Reklama

M is for Mactation

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Horor
Rusko, 2013, 3 min

Obsahy(1)

Kněz - exorcista přichází do chalupy na samotě, kde je třeba jeho pomoci. Zchátralé tělo ďáblem posedlé, stopy drápů po stěnách i na stropě, kněz pokleká a modlí se...bude však vymítat nebo přišel s jiným záměrem? (Jezinka.Jezinka)

Recenze (8)

Radko 

všechny recenze uživatele

Už pradávne legendy to vedeli: boj s démonmi nikdy nekončí absolútnym víťazstvom. Vždy sa kúsok ničivej zloby prilepí na jej premožiteľa. Ba čo viac - niekedy sa zdá, že zlo bolo porazené, v skutočnosti sa však najhoršie vlastnosti obludy aj jej premožiteľa znásobia v osobe ušľachtilého víťaza. Pôsobivá animácia v duchu ruskej animátorskej školy, s využitím zvýraznených ruchov, rozohráva príbeh práve na túto tému. Je to síce obohraná platňa, ale prečo si ju, podobne ako staré známe šlágre, znova a znova nepripomenúť? Navyše vo vydarenom spracovaní. 70% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Snad nikdy jsem si tak výrazně nevšimla zvukové stopy, jako u tohoto kraťasu. Skvěle totiž navozovala atmosféru plíživé hrůzy - tlumené skučení větru a nervydrásající praskání dřevěné podlahy. Výborné bylo i výtvarné pojetí temných, jakoby trochu linorytových postav. ----- Zato ten příběh...Nelogický paskvil! Škoda, přeškoda, protože obrazová i hudební stránka jsou tak silné, že si nesoudržnost historky divák uvědomí až po titulcích. /27. 11. 13./ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rusáci si rovněž připravili zajímavý kousek do „Abecedy“, který má vskutku velice pěknou a působivou animaci, ovšem na úkor pořádné atmosféry. Jen obrázkovou formou totiž nedocílili potřebného efektu, zvláště když to nejdůležitější zůstane divákovu oku skryto. Bohužel tak musím zůstat u průměrného hodnocení, přestože tu lze vycítit potenciál, který měl rozhodně navíc. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Spoiler, spoiler. Pointa, je rovná sa EXORCISTA v plnej poľnej. Ale ako sa dá nezrovnávať, resp. ako sa dá točiť exorcistický spektákel ( hoc len troj minútový ), aby sa nepodobal na svoj najväčší predobraz. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Neobvyklá nemá animácia robí tento snímok ešte ponurejším a atmosférickejším než by bol v skutočnosti. Tento ruský animák stojí za pozornosť, poteší hlavne zaujímavou myšlienkou. ()

Reklama

Reklama