Reklama

Reklama

Vincent trpí Tourettovým syndromem. Po matčině smrti ho jeho otec dá do ústavu, odtud se však Vincentovi s dalšími dvěma pacienty podaří uniknout. Musí splnit poslední přání své matky - vysypat její popel do moře v Itálii…
Vincentova matka zemřela, ovšem na smrtelné posteli vyslovila své poslední přání - naposledy vidět moře. Jenže, jak se má Vincent dostat k moři, když trpí Tourettovým syndromem a jeho otec ho nechal zavřít do psychiatrické léčebny? Naštěstí je tu anorektička Marie a Vincentův spolubydlící Alex, trpící obsesí. Společně utečou z léčebny a v otlučeném autě se vydají do Itálie. Jenže Vincentův otec a jejich terapeutka Dr. Roseová jsou jim v patách, naštěstí se neustále hádají, a tak sami vypadají jako pacienti kliniky. Začíná důležitá dobrodružná cesta a jisté je jen to, že na jejím konci nikdo ze zůčastněných nezůstane takový, jaký byl... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů, který ukazuje život s nemocí se kterou už zkrátka nejde nic dělat,jen s ní žít co to dá.Film vás dostane tak jak dostal i mě - nejdřív jsem myslela že Vincenta hraje nějaký neherec s tou nemocí.Ale ten mladý kluk si tu roli napsal sám pro sebe.Strčil do kapsy i věhlasné scénáristické matadory.ty tři =Marii,Alexe a Vincenta vidět jak tu jízdu prožívají to muselo být i tady pro ty mladé herce náročné.Závěrečné scény vás stopro dostanou! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO MÁŠ V TÝ DÓZE?“ … ,,MOJI MATKU.“..... /// Vincent by chtěl k moři. Do Itálie. Marie má klíče. Vod auta (ser na to, že je ukradla. Je to anorektička, Vinc je machr trpící Tourettovým syndromem a to, že s nima Alex - mimochodem, obsedantní neurotik jet nechtěl, brzo nikoho nesere. Kromě tý doktorky…). Další krypl road movie? Proč ne! Vždyť lidi v každým stavu se občas potřebujou uvolnit. I ty (relativně) zdraví. Pohodovej film s milým humorem o smutnejch věcech a lidech na cestě. Lidech, hledající cestu k sobě i k těm druhejm a kteří potřebují (tak jako každej) občas pohladit. Fajn je, že se nevydírá chorobou, ale citama. I proto mám tyhle filmy celkem rád. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem se chtěl(a) prohladovět přes anorexii k srdeční vadě. 2.) Chtěl bych se dostat s ,,tourettem“ na vrchol. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době jsem opět zkouknul německý film a jak tak koukám vyvolená rasa je stále ve formě. Příběh a vývoj vztahu mezi hlavními hrdiny je vyprávěn tak šikovně, že mé sympatie k hlavním hrdinům se rozjížděli na neutral a postupným přeřazováním skončili až na pětce. Nádherný příběh doplňuje ještě nádhejrnější exteriové prostředí Alpský přírody. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

ten film si kuknite aj keď neviete čo je Tourettov syndróm, predpokladám, že len málo divákov ten jav pozná. Patril som k nim. Film bol natočený s nemeckou precíznosťou, zmyslom pre sentiment, výborný výber hercov, nádherný soundtrack, (vrátane Bacha , či Bethowena) . Večerná scéna s dirigovaním Bachovej sonáty s nadšeným aplauzom , či chvíľa pohody trojice sediacej na ramene vrcholového kríže v nádherných tirolských Alpách, koniec koncov aj samotný príbeh bol zaujímavý .... a pozerateľný s ľahkosťou a úsmevom ... no jednoducho film má u mňa 5 b. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vincent will Meer je hodně povedený film, ve kterém se perfektně mísí prvky komedie a dramatu, takže ikdyž jsou hlavní protagonisté opravdu nemocní, tak je to zde bráno jaksi v humorném duchu, což je dobře. Všichni tři herci byli ve svých rolích přesvědčiví a skvělí, zejména chválím Floriana Davida Fitze, kterému jsem Touretta bezmezně věřil. Vedlejší postavy v podání doktorky a otce jen dokreslily příjemnou atmosféru filmu. Zkrátka snímek, který vřele doporučuji ke shlédnutí, a ikdyž je pod ním uveden žánr drama, tak se dá u něj skvěle odreagovat. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Ústredné trio počas svojho tripu najprv cestuje v automobile Saab 900 od švédskeho výrobcu a neskôr na jednej z vlajkových lodí spoločnosti Audi, a to modely A8L. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa predovšetkým v nemeckom Bavorsku a tiež v Taliansku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama