Reklama

Reklama

O Matyldě s náhradní hlavou

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Československo, 1985, 8 min

Obsahy(1)

V jednom městě žila Matylda. Malá holčička, jež si ráda hrála, ale moc se nerada učila a když už musela, tak si málo zapamatovala. Tak její maminku jednou napadlo, že jí pořídí náhradní hlavy. Jednu na matematiku, jednu na básníčku atakdále. Matyldě se hlavy doma hromadily, všichni byli spokojeni, až do jednoho dne. Hlavu, kde Matylda měla básničku pro babičku, její maminka nechtěně vyměnila za kapustu a na rodinné oslavě byla ostuda. A tak si Matylda a hlavně její maminka uvědomily, že jedna hlava bohatě stačí. (wosho)

(více)

Recenze (10)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Klasická Macourkovština. Matylda a její dvě hlavy, jedna ta náhradní je plná zbytečně nabiflovaných vědomostmi, do té druhé hlavičky si malá Matylda ukládala jenom to co bylo opravdu důležité. Takže milí rodiče nesnažte se z děcek vyrábět malé génie a šprtáky, páč náhradní hlavy nebudou brzy k dostání!:-) Skutečně poučné a milé. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pohádky pana Macourka s ilustracemi pana Borna jsme se ségrou jako děti milovaly. Nevím, jak tohle ocení nová generace, ale já se bavila znovu jak pětiletá. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Skvělá absurdní groteska s dotaženými nápady, Janžurová jako vypravěčka ještě bez svých výslovnostních manýr to namluvila parádně, animace vše jen podtrhuje. A nakonec i poselství - na zbytečné věci v hlavě není místo. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Druhý den Matyldu bolela šíleně hlava.. To víte, jízdní řád je jízdní řád !! Těch odjezdů a příjezdů.." ;) ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Tento film by asi mohl být pro děti z tvorby Adolfa Borna sice trochu srozumitelný, ale i tak to není pro nejmenší. Holčička Matylda střídá hlavy a v každé má něco jiného a převážně jsou její myšlenky založeny na vědomostech. Načež by se v tom malé děti mohly zamotat a říkat si: Kterou hlavu že to použila? Ale jinak za mě vtipný snímek, který končí dobře což u tvorby Adolfa Borna není samozřejmostí. Jen člověk nesmí končit Machem a Šebestovou a zajít trošku dál. Stojí to za to. ()

Reklama

Reklama