Reklama

Reklama

Michael Jackson: Nedokončená show

  • USA Gone Too Soon
všechny plakáty

Obsahy(1)

Gone Too Soon, jak zní originální název tohoto dokumentu, je zároveň název jedné z mnoha písní krále popu Michaela Jacksona. V překladu znamená „odešel příliš brzy“ – a jen těžko mohli filmaři zvolit příhodnější titul. Režisér Ian Halperin v něm dle svých slov přináší objektivní pohled na poslední rok života a kariéry Michaela Jacksona, od jehož náhlé smrti letos uplyne 25. 6. přesně rok. Ian Halperin je autorem knihy Unmasked: The Final Years of Michael Jackson, která se vloni stala bestsellerem vydavatelství New York Times. Při práci na ní strávil pět let zkoumáním zpěvákova života. Pro filmový dokument Michael Jackson: Nedokončená show shromáždil Halperin 300 hodin filmových záběrů ze zpěvákova soukromí, použil jeho klipy a další záznamy z jeho života včetně interview s lidmi z Jacksonova nejbližšího okruhu: osobním manažerem, trenérem, kuchařem, duchovním poradcem, kadeřníkem či jeho právním zástupcem; ovšem ne se členy jeho rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Pro nezaujatýho diváka slušej dokument obsahující zásadní, zajímavý a neznámý fakta. Pro zaujatýho diváka (znalýho Michaela z bulváru jen jako pedofila s vybělenou kůží) dokument, který mohl v pár věcech otevřít oči a dát pomyslnou facku. Pro fanouška je to průměrnej dokument sice obsahující vesměs pravdivý fakta, ale taky několik zásadních bulvárních nesmyslů stále přetrvávajících v obecným povědomí. Není divu, když ho natočil bulvární novinář. Nutno ale uznat, že je to jeden z těch slušnějších a objektivnějších dokumentárních počinů a mohlo to dopadnout hůř. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy v podstatě jen za úctu k Michaelovi a jeho hudebnímu odkazu, který se jeví jako nesmrtelný... a právem. ()

kikka20 

všechny recenze uživatele

Upřímně? Bylo to odporné jak o něm mluvili. Nikdy jsem nebyla jeho fanynka, ale tohle říct? Všichni se dohadují furt o tom samém: Je pedofil? Jsou to jeho děti? Byla to sebevražda? - víte co? Běžte se bodnout. Nejúspěšnější a nejslavnější Američan, který neměl soukromí, a tento dokument skvěle ukázal, že ti co byli nejblíž, byli ti co mu ubližovali. Nejrozumnější člověk tam byla kuchařka? Děláte si srandu? Ten dokument byl ubohej, jen další capina, která má vydělat peníze. Prostě Američani, co? ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Ian Halperin je typický bulvární novinář a do Majkla si za jeho života taky párkrát kopnul, tudíž ho asi žere svědomí. Proto se na jeho dokument dá celkem koukat, mohlo to být horší. Fanoušci Michaela Jacksona už jsou totiž pomalu "vděční" i za takovou slátaninu, která je k Majklovi alespoň trochu slušná. Přesto má tento dokument spoustu profesních chyb, například záběry na obrazovce nemají nic společného s popisovanou událostí, což je častý jev nedotažené práce a neinformovanosti tvůrce. ()

bufanda8 

všechny recenze uživatele

"Jen já jsem dal dohromady všechny dokumenty o králi popu." Záběr na chlapíka s notebookem stále a stále dokola je poněkud nudný! ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Pro mě daleko silnější snímek, než je tolik opěvované This is it. V právě zmíněném This is it jde o zprostředkování toho, co si fanoušci na celém světě mohli užít - toho, co jim bohužel nebylo dopřáno náhlým úmrtím Michaela J.. Kdežto v Gone Too Soon zazní spousta zajímavých a hlavně pravdivých informací o životě a smrti krále popu. Jsem moc rád, že Ian Halperin se svým týmem postupoval přesně tak, jak to udělal. Jsem také rád, že jeho zkoumání nebylo pouze nahodilé a trvalo opravdu dlouhou dobu. Jedno mínus u mě tenhle film/dokument ovšem má. Sice bylo zmíněno dětství, soudní problematika kolem roku 1993, manželství, plastické operace, tréninky před This is it turné i důležitá fakta ohledně vyšetřování smrti evidentně jednoho z nejlepších všestranných umělců všech dob, autor však měl zahrnout do snímku i problematiku kožní nemoci vitiligo. Tato část v Nedokončené show chybí, ač je zcela jednou z nedůležitějších. Škoda. I tak je Gone Too Soon poutavý hlavně pro miliony fanoušků po celém světě, ale i zdrojem důležitých informací pro ty, kteří toho o Michaelovi Jacksonovi věděli doposud jen málo. Nic to ovšem nemění na tom, že spoustu pravd si Michael odnesl s sebou do hrobu. ()

Ydrosten odpad!

všechny recenze uživatele

Takové házení hnoje na někoho kdo se nemůže ( a zřejmě ani nikdy nijak nechtěl ) bránit, je podle mě to nejhlubší morální dno kterého lze dosáhnout. To už i TV NOVA - podle srovnání z tímdle odpadem - dělá oběktivní reportáže. Pokřápat po hubách, by zasloužily všici co se na tom podílely. ()

Hermanka odpad!

všechny recenze uživatele

Dokument není podpořen zajímavými videi. Neopovídají časově probíraným tématům. Špatné záběry mnohdy stáhnuté z kanálu You Tube. Ian Halperin je dement, který dělá z diváků dementy, když jde v přestrojení vyzvídat informace za Lou Ferrignem, ale že má sebou kameru a Lou na ní mluví je vedlejší. Psychložka, která s Majklem neměla nic společného o něm mluví jako by ho snad někdy vyšetřovala. Dokonce mu určila diagnozu, která ale neexistuje. Novinářka, která poslední roky Majklova života tiska články pouze na téma "Majkl debil" popřípadě "Majkl a Debbie"- debilové oba. Mám pokračovat? Tito i jiní lidi jsou zpovídaní jako objektivní odborníci na dané téma. Téma Majkl. Majkl si toho užil dost. Debilní dokument od debilního reportéra. A že nebyl až extrémně hnusný, mohlo za to jen to že Majkl umřel. ()

Reklama

Reklama