Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární snímek, jenž popisuje vznik a vývoj subkultury Straight Edge, který odstartovala před 28 lety kapela Minor Threat se svou písní Straight Edge. Je to subkultura, která je spojována s abstinencí alkoholu, tabáku, dalších drog a promiskuitního sexu. Protože původ se datuje na počátek roku 1980, myšlenky, názory se šíří po celém světě i přes punk a hardcore scénu. Prostřednictvím rozhovorů s hudebníky, kteří přímo formovali myšlenky Straight Edge, tak divák sleduje pohledy těchto lidí na scénu v počátcích ve srovnání s dneškem, proč a jak je důležité, co dokáže v životě člověka změnit. Hovoří o problémech jako je násilí, sexismus a netolerance, která vznikla v rámci Straight Edge. Navíc zkoumá životy devíti lidí, kteří se hlásí k Straight Edge. Jejich důvody sahají od negativních zkušeností s drogami, udržení si zdravého životního stylu, ale tak dění na politické scéně. Jak začali lidé objevovat Straight Edge? Jaký je pohled ženy v této subkultuře? Jak mainstreamové kultury vnímají toto hnutí? I na tyto a další otázky hledá Edge odpovědi. (iampatrik)

(více)

Recenze (4)

iampatrik 

všechny recenze uživatele

"I'm a person just like you, but I've got better things to do... Than sit around and fuck my head, hang out with the living dead... Snort white shit up my nose, pass out at the shows... I don't even think about speed, that's something I just don't need..." - Minor Threat - Straight Edge (celý film na youtube s titulkami) ...těžko někomu bude tento snímek něco říkat, pokud se nezajímáte či nevyznáváte subkulturu straight edge popřípadě punku. Neocení tak jeho kvality, ale přesto doporučuji na rozšíření svých vědomostí. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Dokument obsahuje rozhovory s hudobníkmi ako Ian MacKaye (Minor Threat, Fugazi), Ray Cappy (Youth of Today, Shelter), Karl Buechner (Earth Crisis, Freya), Pat Flynn (Have Heart), Eva ‘Genie’ Hall (xGatherx), Bull Gervasi (R.A.M.B.O.) alebo Russ Rankin (Only Crime). (Déé X Géé)

Reklama

Reklama