Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film je na motivy biblické starozákonní knihy Rút. Za dnů soudců (biblický pojem pro období, kdy Izrael spravovali soudcové) nastal v zemi hlad, a proto Elímelek se ženou Noemi a dvěma syny odcestoval za živobytím do země moábců. Elímelek zemřel a oba synové se oženili s moábskými ženami. V krátké době ale zemřeli i oba synové a zůstala tak jen Noemi se svými snachami Orpou a Rút. Noemi se rozhodla, že se vrátí ke svému lidu. A zatímco Orpa zůstala u moábců, Rút se vydala s Noemi zpět do Judské země. O tom a o dalších osudech Noemi a Rút vypráví tento příběh. (KrestanFilms)

(více)

Recenze (2)

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Zajímavé ztvárnění... Jen je škoda, že události, které Bible věnuje asi jednu větu je zde roztažena - celých 20 min ze začátku jen oplakávají své mrtvé... První kapitola (ze čtyř) končí přesně v polovině stopáže tohoto filmu. A vůbec - kniha Růt je dějově docela jednoduchá a přesná. Nevím proč měli tvůrci takovou potřebu tolik toho měnit a přidávat. Ve výsledku je to docela příjemné zpracování, které se ale Bible přidržuje jen v základní dějové linii a zbytek je dost jinak. ()

Talita1 

všechny recenze uživatele

Starozákonný biblický príbeh o vernej a statočnej žene Noemi, ktorá odchádza s manželom Elimelechom z neúrodnej Izraelskej krajiny. Po bolestnej strate manžela a oboch synov sa vracia v sprievode svojej nevesty Rút späť do krajiny svojho Boha. Tu si pracovitú a oddanú Rút začne všímať Booz. Tento príbeh je uzavretý pohľadom na mladého Dávida, ktorý je potomkom ústrednej dvojice Rút a Booza. ()

Reklama

Reklama