Reklama

Reklama

Čínský zvěrokruh

  • Hongkong Shi er sheng xiao (více)
Trailer

Hledač pokladů, známý pod jménem Asijský jestřáb (Jackie Chan), se vydává po stopách artefaktů, které byly v 19. století uloupeny ze Starého letního paláce. Jeho pátrání po dvanácti bronzových hlavách symbolizujících dvanáct znamení čínského zvěrokruhu ho zavede do nejrůznějších světových koutů, od francouzských vinic až na svahy aktivní sopky. Jestřáb se nezastaví před ničím, co by mu při plnění úkolu stálo v cestě. Čínský zvěrokruh nabízí velkolepé dobrodružství, kde se Jackie Chan objevuje v roli, ve které se úplně naposledy v žádném záběru nenechal zastupovat dublérem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se vůbec nepovedlo.Co na tomhle Jackie ladil 7 let nechápu.Jo nějaká ta špetka akce tam je ale zbytek je vata plná keců a hodně nudných fórků.Člověk si musí počkat skoro hodinu než se začne někdo bitkařit a ještě jsou nic moc.Chápu že Jackie už má věk na to aby neposkakoval po scéně jak opičák ale bylo vidět že ty kopačky rozdávat pořád dokáže,tak proč nemohl při cestování občas někoho zpleskat a jít dál.No tak snad příště ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

První akční scéna Jackieho Chana byla parádním rozjezdem. JC při ní uniká svým pronásledovatelům, oblečen ve speciálním obleku, který je vybaven kolečky na rukách, nohách, břiše a zádech. Oblek (31-wheel roller suit / wheel suit / buggy rollin) vyrobil Francouz Jean-Yves Blondeau, který také Jackieho Chana pro film trénoval. Jezdci dovoluje jet v různých polohách a dosáhnout z kopce rychlosti 112 km/h (70 mph). Hledání pokladu a lodě a následné střetnutí s piráty (jeden nápadně připomínal vizáží kapitána Jacka Sparrowa z filmu Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) byla nejslabší a nejbarevnější (kvůli 3D?) část celého filmu. Naopak vrcholem celého filmu je Jackieho souboj v továrně na padělky. Ocenění: V roce 2013 vyhráli Jackie Chan a He Jun cenu Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. Film má své mouchy, mohl mít lepší příběh, ale vcelku slušně pobavil. HODNOCENÍ 70% ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

První Božská relikvie si na akční scény a cestu do Evropy vydělávala product placementem. Dvojka už měla solidní rozpočet a byla to pecka. Tento reboot prý Chan promýšlel sedm let a přesto se spíše podobá levné jedničce než akcí našlapané dvojce. Pár výborných akčních scén a pak už jen vata, vata, vata. Přitom se Chan snaží opakovat vše, co bylo zábavné v předchozích dílech. Výlet do Evropy, akční scéna, evropský ženský sidekick vedle asijského ženského sidekicku, a obě piští a běhají, střední část s výměnami a zvraty jako v grotesce... jenže je to všechno unavené a bez jiskry. Tam, kde v minulých dílech kamera sledovala kaskadérské kousky, se teď chaoticky stříhá a často vypomáhá počítačem. Cestování po poušti a zastávku v hotelu končící demolicí ve dvojce si vždycky rád připomenu, ale na ten pirátský ostrov tady se budu snažit co nejrychleji zapomenout. I když Chan opakuje doslova vše, včetně kulometu v ženských rukou. Stáří holt nezastavíš, a když v jediné pořádné bitce v padělatelské dílně je "cat fight" stokrát lepší Chana... je nejvyšší čas skončit. ()

predators 

všechny recenze uživatele

S velkým zármutkem musím říct, že se jedná o jeden z nejhorších Jackieho filmových počinů, né-li nejhorší! Nevím, jestli to byl záměr, ale celý Zodiac působí neprofesionálně, počínaje hereckými výkony, logikou, příběhem a akčními sekvencemi konče. Myslím, že podobnému ražení kung-fu filmů odzvonila hrana! v tomto případě se raději stokrát podívám na Yip Mana! 15% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Prostinká a letákově uvědomělá agitka o partě hledačů pokladů (využívajících tak hi-tech gadgety, že by i Ethan Hunt záviděl), kterým pár aktivistů otevře oči a oni začnou navracet "ukradené národní bohatství" do původních krajin (zejména ublížené Číně), postrádá smysluplný a gradující příběh, infantilní humor k úsměvu nepřinutí a snaha o nějaké city či rodinné vztahy absolutně míjí. To všechno bych však přešel mávnutím ruky, kdyby se třetí Božská relikvie soustředila na trademarky série, tedy na neopakovatelné bitky a akrobatické prostocviky. Jsou tu, jenže jich je málo, čeká se na ně dlooouuuho a očividně zhusta si vypomáhají lany a digitálními triky. Film nabízí vlastně čtyři větší akční scény, a i když přepálený úvodní "buggy rollin" a závěrečný WTF skydiving šly zbytečně přes míru, tak skvělá "jonesovská" akce v džungli a především typický Jackieho souboj ve velké padělatelské dílně nakonec vytáhly hodnocení alespoň na průměr. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (14)

  • Jackie Chan věnoval tento film všem, kteří pomáhají navracet ztracené relikvie domů, svému mentorovi Leonardovi Ho a svým rodičům. (Terva)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama