Reklama

Reklama

Čínský zvěrokruh

  • Hongkong Shi er sheng xiao (více)
Trailer

Hledač pokladů, známý pod jménem Asijský jestřáb (Jackie Chan), se vydává po stopách artefaktů, které byly v 19. století uloupeny ze Starého letního paláce. Jeho pátrání po dvanácti bronzových hlavách symbolizujících dvanáct znamení čínského zvěrokruhu ho zavede do nejrůznějších světových koutů, od francouzských vinic až na svahy aktivní sopky. Jestřáb se nezastaví před ničím, co by mu při plnění úkolu stálo v cestě. Čínský zvěrokruh nabízí velkolepé dobrodružství, kde se Jackie Chan objevuje v roli, ve které se úplně naposledy v žádném záběru nenechal zastupovat dublérem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Film patř do série nazývané Božská relikvie. Několikrát na ni i odkazuje, má podobné vtpky, některé náměty, scény jako by z oka vypadly předcházejícm dlům. Jenže to nefunguje jak má. Rozumím co se Jackie snaží říct, ale příliš se to ztrácí v tricích (poměrně špatných), myšlence lidského souznění (které mám plné zuby od té doby, co jí do mě amíci cpou horem dolem) a něčem co považuji za čínskou agitku (byť se můžu plést a Jackiemu křivdit). Celý film budí dojem, že měl být větším a lepším než jeho předchůdci, ale nějak se v těch tricích a zlepšení utopilo to, co mám rád... Možná by i prospělo film zkrátit o 30 minut. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Skvělá "jackiechanovka" v bláznivé misi lovce pokladů napříč světem, kde dokazuje Jackie Chan svoji nezničitelnost a stále nové parádičky v grotesque fighting stylu. Osobně jsem již Jackieho odepsal do roviny penzijních bojovníků, ale tady je zas ten magor, co se nechá zramovat, posype si ránu ledem a zase valí dál. Scéna úniku v rollerskate obleku je naprosto úžasná a bitka ve foto studiu mě rozchechtala. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Akční scény mají vždy nějaký nápad, kterým se vryjí do paměti (úvodní honička na skateboardu, honička s dobermanny v bludišti, souboj na gauči, finální bitko-honička při volném pádu do sopky), obchod s relikviemi a jejich padělky se zajímavě tématizuje, příběh, humor a tempo bohužel pokulhává. Ucházející - zřejmě poslední - přírůstek do velmi kvalitní série. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ide síce o čínsku produkciu, ale pôsobí to skôr ako Chanove hollywoodske paskvily, v ktorých sa snaží napodobňovať svoj hongkongský štýl. Teraz sa karta obrátila a Jackie napodobňuje svoju slabú etapu hereckej kariéry. Je to veľkoryso poňaté, ale pôsobí to predsa len umelo a málo živočíšne ( je patrné, že veľké množstvo kaskadérskych kúskov bolo ´´zachraňované´´ pomocnými drátmy ). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Návrat k Božské relikvii Jackiemu příliš nevyšel. Oproti předešlým dílům jsme sice méně crazy, ovšem to co z humoru zbývá už se nedá považovat ani za naivní či mile prostoduché, nýbrž pouze trapné. Scény na ostrově s "piráty z Karibiku" byly téměř k nevydržení. Připočtu-li si k tomu na první pohled levné triky, navíc hojně využívané, přehršel nacionalistických keců, dostal bych se ve svém hodnocení velmi nízko. Záchranný kruh však trojce házejí akční pasáže. Chan i v téměř šedesáti letech pořád dokazuje, že se pro tento žánr narodil a opět dokázal vymyslet originální a pohledné fičárny. A za to by si odřenou trojku i zasloužil, ale dal-li jsem pořád povedené dvojce tři, musím tu jednu ubrat. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (14)

  • Čínský zvěrokruh použitý v tomto filmu je skutečné umělecké dílo sochaře Aj Wej Weje, akorát změnšené. Originál byl dokonce vystaven v Praze před Národní galerií v roce 2016. (PRobin)
  • Jackie Chan prý chce filmem upozornit na ilegální obchod s uměním v Číně. (v.indruchova)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama