Reklama

Reklama

The Man Who Walked Between the Towers

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 2005, 10 min

Režie:

Michael Sporn

Hrají:

Jake Gyllenhaal

Obsahy(1)

Krátký film vypráví příběh Philippa Petita, provazochodce a pouličního umělce, který v roce 1974 s přáteli natáhl lano mezi střechami "dvojčat" Světového obchodního centra. Příběh je vyprávěn jako animovaná dětská kniha s vypravěčem mimo obraz. Film zachycuje Philippovu vášeň a fantazii, poskytuje informace o tom, jak se mu podařilo dostat potřebné pomůcky na místo přechodu a doplňuje příběh i jeho následným zatčením a odsouzením k přiměřenému trestu. (c.tucker)

(více)

Recenze (29)

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Je to hrozně hezký příběh. Nevím, jak bych na tento krátký animák reagovala, kdybych neviděla The Walk (2015), ale takhle se mi to líbilo moc. Lidé kritizují animaci, ale mně se naopak líbí, že není nijak zvlášť vypiplaná, protože to dodává krásný nádech reálnosti a trošku i pohádkovosti. A Jake Gyllenhaal má skvělý vypravěčský hlas! 4* ()

Dir 

všechny recenze uživatele

Krasny pribeh, prijemna (old school) animacia - predsa len sa dej odohraval v r. 1974, Jake Gyllenhaal ako rozpravac, ktory to odrozpraval vynikajuco, a dokonca aj koniec ma prekvapil. Kratky animacik (10min) ale ako zvykol hovorit architect Ludwig Mies van der Rohe "Menej je viac". Keby sa mi vzdy podarilo zacat den, takto krasne... ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Tento příběh mne ohromil v dokumentárním filmu z roku 2008 - Man on Wire. Menší upoutávka je zde http://www.youtube.com/watch?v=6ddpV1GvF7E&feature=related Doporučuji všem. Byl jsem z toho na 14 dní uplně mimo. V dnešní době, kdy je to nejhlavnější rychle a bez námahy zbohatnout, sledujete příběh člověka, který si plní svůj sen a životní poslání, jenž nemá s penězi nic společného. Účel tohoto krátkého animovaného filmu moc nechápu, je to příliš krátké na tak hlubokou látku. Patrně šlo o první oživení příběhu po teroristickém útoku 911. Po pádu dvojčat dostal příběh opět nový rozměr. Animace tomu dodává snovou dimenzi ... Moc hezké ()

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy skutečné události, která se odehrála v roce 1974, kdy Phillipe Petit skutečně přešel po laně mezi dvojčaty (Elbarto08)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. dubna 2005 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)

Reklama

Reklama